• Astrid40

    Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet

    Anonym (Jag) skrev 2020-03-28 19:05:41 följande:

    Hej

    Jag är på sprut dag 3 ikväll o har huvudvärk som fan :(

    För man ta någon medicin tip alvedon, Ipren eller ibumetin?


    Undvik anti-inflammatoriska läkemedel som innehåller ex ibuprofen. De kan hämna chans att bli gravid.

    Om du absolut måste ta något så satsa på paracetamol, ex panodil eller alvedon
  • Astrid40
    Anonym (Kanel) skrev 2020-03-28 21:41:08 följande:

    Jag har faktiskt lyckats hela vägen en gång, efter många år och alla ivf och alla insättningar och frysta embryon som dör och missfall och skit så gick det plötsligt och vi fick ett barn till slut... (Inga symtom då innan magen började växa, seriöst.) Vet att det kan kännas som ett hugg i magen då man kämpar med ivf själv, så kommer nån som har ett barn och man önskar de kunde hålla käften, dedär som ?bara lyckas?... men som du ser gick det verkligen inte lätt för oss, och vi kunde ha gett upp många gånger. Ta det som hoppingivande att det kan lyckas också efter många år och mycket skit. Jag trodde jag skulle bli den där som aldrig lyckas, då alla andra lyckades på första eller andra eller senast på tredje IVfen.

    Du har också haft det tufft med 5 missfall... Det är inte lätt att glädjas och falla ner i gropen igen. Hoppas det går hela vägen för er nu!!


    Ja livet kan vara tufft och kännas orättvist ibland, men det inger ju hopp att ni lyckats :)

    Jag har inte känt illamående någon gång, men haft andra symptom. De säger att inte alla mår illa men att det egentligen är bättre eftersom det är ett tecken på att allt är som det ska
  • Astrid40
    Anonym (Kanel) skrev 2020-03-29 09:57:00 följande:

    Fast det stämmer inte heller, att illamåendet skulle visa att graviditeten är normal, eller ens att graviditeten fortgår. Man kan må illa länge trots att embryot redan avstannat.

    Hur långt har du gått innan dina missfall? Rakt ut tror jag inte att bristen på illamående för dig skulle ha samband med missfallen, eller att den skulle kunna förutspå hur det sedan gått. Antingen har missfallen kommit så tidigt att illamåendet ändå inte nödvändigtvis börjat, eller så har embryot slut växa tidigt men det har uppdagats först sent och därför har du inte hunnit få illamående. Då syns det på VUL, som man gör tidigt om man blir gravid efter IVF. Om embryot vuxit normalt och sedan plötsligt avstannat och det blev missfall, då mår du ju lika illa eller mår inte illa, som du hade gjort om allt gått bra. Eller hur? Men visst förstår jag tanken att man säkert skulle känna sig mer gravid om man mådde riktigt illa...


    :) det är ju inte så att jag längtar efter illamående direkt, så om allt funkar så slipper jag gärna. När jag gick som längst (v9) mådde jag så jäkla bra, har nog aldrig mått så bra faktiskt- kände mig som superwoman! De andra ggr har missfallen kommit tidigare, redan typ v 5-6. Då har jag inte hunnit bli superwoman än :). Första missfallet hade jag inbokad vul hos kvinnohälsovården men han aldrig dit innan missfallet kom tyvärr. Detta är min första ivf så de andra graviditeterna har kommit spontant.
  • Astrid40
    Anonym (Jag) skrev 2020-03-29 21:31:32 följande:

    Tjejer

    Hur lång brukar var korta protokollet? Menar sprutor?

    Är på dag 4 med gonal -f o imorgon ta + en annan spruta sen tisdag är första ultraljudet .


    Hej, det varierar nog lite beroende på vad vul visar men jag hade kort tiden och tog gonal-f i 9 dagar
  • Astrid40
    Mudcakemonster skrev 2020-03-31 10:35:34 följande:

    Du har så rätt! Ja dethär med tvillingar är spännande. Har ingen direkt studie men det hittas lite här och var att enäggstvillingar (alltså bara ett embryo har först in) är vanligare i ivf pga hormonerna som ges. Också om kvinnan är över 30 år så är tvillingar vanligare.

    ? Enäggstvillingar

    Enäggstvillingar är resultatet av ett ägg som befruktas av en spermie. Det befruktade ägget delar sig sedan i två foster. Dessa tvillingar är genetiskt lika, dvs. de har samma arvsmassa och är i utseende väldigt lika varandra. Tvillingarna har alltid samma kön. 3 av 10 tvillingar i Sverige är av denna typ. Forskning har visat i flera studier att vid IVF, konstgjord befruktning är frekvensen av enäggstvillingar vanligare än om kvinna blivit spontat gravid.?

    www.verywellfamily.com/what-are-my-chances-of-having-twins-1960180


    Hej, ja vi hade möjlighet att återföra 2 st 2-dagars embryo om vi ville men vi avstod. Blastocyst återför de bara 1st sa de iom det är ökad risk för enäggstvillingar.
  • Astrid40
    GlitterLina skrev 2020-03-31 08:19:22 följande:

    Jag misstänker att jag blivit överstimulerad :(

    Äggplocket gjordes för ca 2 veckor sedan & embryoinsättning för ca 1 vecka sedan.

    Började märka för någon dag sedan att min mage har svullnat upp som en ballong typ ser ut som jag är i 8nde månaden


    Det låter ju inte bra. Har du varit i kontakt med kliniken?
  • Astrid40
    GlitterLina skrev 2020-03-31 21:56:46 följande:

    Japp, pratade med ivf & de ville jag skulle till gynakuten. Hemma därifrån nu. jag hade blivit rejält överstimulerad. Massor med vätska i buken :( massa blodprover tagna. De övervägde att lägga in mig men då proverna låg på gränsen & jag ej hade smärta så testa de att skicka hem mig. Men det kunde bli värre under natten så måste jag ju åka in å få hjälp. De va rädd för att jag kunde få propp i lungorna så är tvungen att ta Fragminsprutor i 10 dagar mot proppar. Fick absolut inte arbeta, bära tungt eller röra mig hastigt så de sjukskrev mig i 14 dagar! Men det positiva va att jag va gravid :) väldigt positivt gravtest


    Stackars! Skönt att du har fått hjälp nu iaf!

    Grattis till plusset :). Om så starkt plus redan så kanske tvillingar. Du hade väl testdag på söndag, 2 dagar efter mig?
  • Astrid40
    GlitterLina skrev 2020-04-01 08:04:16 följande:

    Oj tvillingar tror du det.. ja precis testdag på söndag !


    Om det är så starkt redan så kanske? Du återförde ju en blastis:)

    Jag tycker att det kör lite i magen, typ som inför nens så jag är skeptisk. Skitnojjig varje gång jag går på toa. Jag försöker härda ut till fredagen så min planerade testdag är ändå
  • Astrid40
    Mudcakemonster skrev 2020-04-01 11:27:36 följande:

    Åååh vad glad jag blir! Min fästman tror inte förrän han ser det på testdagen! Hahha! Man blir väl lite paranoid efter att ha drömt om detta plus i typ 10 år nu.


    Roligt för er!

    Är det första plusset på 10 år?
  • Astrid40
    Mudcakemonster skrev 2020-04-01 11:56:14 följande:

    Jepp! Några spöstreck har jag inbillat mig under vår resa. Men aldrig såhär! Känns helt overkligt! Hoppas att det stannar och blir starkare :)


    Åhhh, då förstår jag att mannen inte riktigt heller vågar tro på det. Jättekul för er!
Svar på tråden Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet