• Astrid40

    Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet

    Anonym (Kanel) skrev 2020-06-03 23:08:54 följande:

    Jag förstår! <3 Men ni fick bra resultat på de andra trisomierna? Så det är bara DS som egentligen torde vara en potentiell risk? Förstås kan man ju se lite mer på fostervattenprov. 5% är ju faktiskt väldigt liten risk. Men jag förstår så klart att man oroar sig. Om jag minns rätt sade BM som gjorde mitt KUB att av de som får förhöjd risk så är det bara en bråkdel som verkligen visar sig ha något avvikande, dvs inte riktigt i linje med risktal man får. Men det är ju bara et sätt att presentera att det kan finns en risk. Ja du vet säkert allt det. Hoppas ni håller ut och sedan kan pusta ut!!


    Ja, de andra trisomerna var höga siffror, kommer inte riktigt ihåg men över 1:1000 isf.

    Ja, vi får försöka vara positiva och vi är ju naturligtvis tacksamma att pyret såg normal ut på ultraljudet :D. Men det hänger ju över en naturligtvis. Funderar även på missfallsrisken vid fostervattenprov. Den är lägre än vid moderkaksprov men risken finns ju. Hon sa att om de gör 150 fostervattenprov i v 15 så har de statistik på 1 MF.

    Vi vill inte berätta om graviditeten innan vi vet om allt är ok heller Jag har gått upp i vikt och har lite större mage, vill inte att det ska synas än :) Det blir ju typ nästan 3 v till jag ska dölja magen. Det kanske går, får hoppas det:)
  • Astrid40
    Alex1992 skrev 2020-06-03 23:14:02 följande:

    Jag vet..flera som säger de men jag känner på mig att det är missfall :(. Känner mig inte gravid..o blöder samt kommer de lite slem men inga klumpar...Har inga förhoppningar alls! Vet svaret inombords även fast ja önska ja har fel! Jag fick iaf boka tidigare ul just för att jag tar medicin och vill inte proppa i mig hormoner till måndag om det ändå misslyckades! Hör av mig hur de gick efter besöket imorgon


    Tråkigt att du blöder. Håller tummarna för dig!
  • Astrid40
    GlitterLina skrev 2020-06-06 00:43:13 följande:

    Idag fredag ringde ivf :) äntligen sa hon att alla prover, Lever, njurar blodkroppar osv har blivit bra å normala igen efter långdraget överstimuleringssyndrom :) äntligen på tiden. Kunde även äntligen sluta Fragminsprutorna oxå!


    Åh, vilka efterlängtade nyheter:)

    När vill/kan ni starta nytt försök?
  • Astrid40
    Anonym (Solrosen) skrev 2020-06-06 09:34:26 följande:

    Jag fick min mens dag 13 efter äggplock, öppnade brevet pch fick info om att inget gick till frysen. Det känns som ett totalt mörker just nu, inga av våra ägg har blivit till blastocyster på två ivf-omgångar och just nu känns det som att detta aldrig kommer att fungera :(


    Åh, tråkiga nyheter, förstår att det känns tungt. Har ni haft många befruktade som inte klarat odlingen?

    Går ni privat eller landsting?
  • Astrid40

    Mudcakemonster

    Fick du bra värden på din kub?

    Jag känner att jag inte kan glädjas riktigt innan jag fått resultat på fostervattenprovet och det är ju några veckor dit. Läste på lite om havandeskapsförgiftning, det var inte heller nån munter läsning :)

  • Astrid40
    Anonym (Solrosen) skrev 2020-06-07 08:17:10 följande:

    Astrid40; Vi går vi landstinget och har ett försök kvar till hösten, efter det vill vi kämpa vidare och försöka iallafall 3 omgångar privat innan vi tar nästa steg.


    Håller tummarna att det det blir 3e å sista försöket för er nästa gång.

    Har de gjort något annorlunda mellan 1a och 2a försöket? De bör ju testa något annat nu inför 3e försöket annars finns ju risk att det blir samma igen. Precis som Kanel skriver kan det ju vara värt att kolla med en annan klinik; få deras syn på det samt att frysa tidigare. Ge inte upp!
  • Astrid40
    Mudcakemonster skrev 2020-06-08 23:39:27 följande:

    Jo vi fick jättebra resultat! Jag var mega nervös innan men sån tur helt i onödan.

    1,4mm bred var nackmåttet och vill minnas att risken låg på 1:90000 och trisomi 18 på 1:100 000

    När ska du på KUB?


    Ja, det var ju jättebra siffror.

    KUB förra veckan. Ul, NUPP å trisomerna bra men DS 1:21 så ska göra fostervattenprov nästa vecka. Kan inte glädjas riktigt innan vi fått resultaten. Oro hela tiden. Gillar inte nålar + missfallsrisken med fostervattenprov, men vi vill veta så har inget val.
  • Astrid40
    GlitterLina skrev 2020-06-09 21:43:39 följande:

    Idag tog jag & sambon beslut att vi ska göra försök med ett av våra frysta 5 dagars embryo. Så han skrev på pappret idag som ska skickas in.

    Vi börjar behandlingen isf i slutet av juli då kliniken har sommaruppehåll.

    Jag kommer först ta Provera tabletter för att få igång mens & sen på mensdag 3 börja med Letrozol för att få igång ägglossning & även ta Lutinus


    Vad skönt att ni tagit beslut att göra ett försök till :)

    Vid FET finns det väl ingen risk för överstimulering? Håller tummarna att det lyckas för er!
  • Astrid40
    AndraSladdis skrev 2020-06-10 22:01:38 följande:

    Nu har vi varit på VUL (v. 8) och sett ett pickande hjärta och ett foster som motsvarar graviditetslängden minus en dag. Lättade och glada förståss!

    Vi fick inte med oss någon video, var lite synd. Har ni fått det av kliniken eller filmar folk själva? Klarade inte av att filma video samtidigt som jag hade sambon på videosamtal (och han såg ändå nästan inget :) )


    Hej, vad roligt -grattis!

    Vi fick ingen bild med oss från 1a vul, men det andra som vi gjorde v 10+2. Svårt att få bra bild från så tidigt vul. Man ser ju egentligen inte så mycket mer än en liten prick och något som blinkar :). Stor skillnad 3 veckor senare om du har möjlighet att höra ett vul till.
  • Astrid40
    AndraSladdis skrev 2020-06-11 21:37:58 följande:

    Tack för tipset, jag har funderat på ett VUL 10+X. Har inte bestämt mig för jag vet inte om jag skulle bli mer eller mindre orolig av det. Vi ska göra NIPT den veckan, och då vill de gärna att man gjort UL för att säkerställa graviditetslängden, men den kliniken hade inga tider.


    Bra att ni får göra NIPT så tidigt. Här var vi tvungna att invänta resultatet från KUB och iom jag gjorde det v 13+2 så blev det fostervattenprov istället för mig för att spara tid.
Svar på tråden Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet