• Anonym (Kanel)

    Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet

    Astrid40 skrev 2020-04-01 21:30:05 följande:

    Tack för pepp! Blev rätt nedstämd av testet. Nu har jag inga stickor hemma utan bara clearblue. Ska jag köpa stickor eller kan jag förlita mig på cb om jag testar fre morgon?

    Trots kvällstest trodde jag på starkare test, men å andra sidan har jag aldrig testat på kvällen tidigare.


    Det brukar gå framåt ganska långsamt i början, det är min erfarenhet.. Ett par dagar ser de precis lika ut och så typ den fjärde ser man skillnad på de olika testen. Jag tar bara stickor... De går bäst att jämföra och det brukar jag syssla med :D Jag skulle köpa ett billigt 10-pack och testa loss varje morgon...men det är jag! Om du klarar det så vänta till fredag?! Tycker du strecket är avsevärt svagare eller bara typ lika?
  • Anonym (Kanel)
    GlitterLina skrev 2020-04-01 21:48:41 följande:

    Såhär ser jag ut :( vill bara att överstimuleringen ska försvinna!


    Oj!! Stackars dig! Hoppas det försvinner snart och du mår bättre!
  • Anonym (Kanel)
    Mudcakemonster skrev 2020-04-02 11:23:55 följande:

    Ruvardag 9 och starkare idag :) ni som har plussat? Har ni haft mensvärk runt testdagen? Har mensvärk i ländryggen och blir ju orolig att mitt lilla plus skall försvinna....


    Ja, lite molande emellanåt var det enda ?symtomet? tills sparkarna kom ungefär :D
  • Anonym (Kanel)
    GlitterLina skrev 2020-04-03 14:47:32 följande:

    Hade Gonal F 225 i några dagar sen minskade

    De sa att man har risk för att få överstimuleringssyndrom när man har många ägg


    Hur många ägg fick du ut? :)

    Hcg förvärrar ju överstimuleringen så de låter ibland bli att göra återföring om det blir riktigt många ägg, så att man inte heller tar Ovitrelle då den innehåller Hcg. Jag nekades återföring en gång då jag fick ut ca 20 ägg, för de var rädda för Överstimulering särskilt om jag skulle ta Ovitrelle och/eller bli gravid.. En graviditet gör ju också överstimuleringen värre.

    Hoppas verkligen det lugnar sig och du mår bättre snart! Låter jobbigt...:( Du får trösta dig med att du är gravid ;)
  • Anonym (Kanel)
    Mudcakemonster skrev 2020-04-03 19:30:30 följande:

    Spännande! Jag skall ringa på måndag! :) är dwt faltislt så att de kan höra hjärtljud redan då?


    Ja det sägs att 5+3 börjar hjärtat slå. Ändå säger läkarna oftast att man sällan ser det före 6+ eller 7+, beroende på ultraljudsmaskinen... Ju senare du går desto säkrare ;)

    För mig var det iaf att se och inte höra så pass tidigt, först då de lyssnar utanpå magen får man väl höra ljudet :)
  • Anonym (Kanel)
    Mudcakemonster skrev 2020-04-03 21:05:08 följande:

    Ok! Bra att veta! Så spännande! Så mycket nytt att lära sig.


    Jag är glad om någon har nytta av allt jag tyvärr fått lära mig under dessa många år av skit och ivf och missfall som vi har bakom oss, någon nytta av det liksom! ;)

    Min klinik ville boka första UL till 7+. Senast såg jag det redan 6+4 (fick UL pga blödningar), men då var de väldigt noga med att på förhand säga att det kan hända att inget syns trots att allt är okej.
  • Anonym (Kanel)
    Astrid40 skrev 2020-04-03 21:30:21 följande:

    Ja men samtidigt vill man ju se att allt verkar ok, att det växer i livmodern och inte äggledaren osv. Samtidigt får man väl inte freaka ut totalt om man inte ser hjärtslag utan gå igen ett par v senare :)


    Ja så är det ju också... Utomkvedshavandeskap är väl ändå relativt ovanligt? 2% vid ivf stod det på nätet. Ovanligare än att hjärtat inte slår, ett tidigt missfall, det är jag mest rädd för.. Kanske för att jag själv varit med om ett första ultraljud då inget hjärta syntes.

    Men det är klart, man kan aldrig utesluta nåt, och jag tror vi som har svårt att få barn oroar oss mycket mer än alla andra över allt som kan gå fel.. Inget kul samtalsämne det här :(

    Det beror väl på hur många UL man får, om man får ett varje vecka så är det ju lugnt :D
  • Anonym (Kanel)
    Astrid40 skrev 2020-04-03 22:34:31 följande:

    Jag går ju privat så jag får väl så många ul jag vill antar jag, men vill ju inte springa där heller i onödan. Så kul å lägga upp sig är det ju inte :)

    Jag har inte hunnit komma till ul någon av mina graviditeter. Den första hade jag tid bara ett par dagar efter missfallet och då ställde vi in.


    Jag med, men hör det verkligen till hur många UL som helst privat...? Eller betalar du skilt för varje UL?
  • Anonym (Kanel)
    Astrid40 skrev 2020-04-07 12:49:13 följande:

    Ja, jag har inte så många tabletter kvar nu. Ska bli skönt att slipa kladdet. Men det ör det ju värt såklart så länge det hjälper :)

    Ja det är gränsen v 7/8 där. Går Jag efter min app så räknar den från mens då v 7+6.

    Vad räknas befruktningsdagen ifrån? Är det plocket, återföring eller vad? Borde vara plocket eftersom återföringsdagen skiljer beroende på 2-dagars eller 5-dagars?


    Jag ägget blir ju befruktat på äggplocksdagen då det sätta ihop med spermierna, och äggen lossnar också på äggplocksdagen, så äggplocksdagen är det samma som ägglossning (ock befruktning) dvs vecka 2+0. En del appar känner bara igen senaste mens så då får man räkna tillbaka 14 dagar från äggplock och fylla i det oberoende av när man på riktigt hade mens i den cykeln :)
  • Anonym (Kanel)
    Mudcakemonster skrev 2020-04-07 13:03:53 följande:

    Konstigt detdär med gulkroppshormon. Min sköterska sa att jag skall sluta ta dem direkt när jag får plus. :)


    Ja det är olika har jag också märkt... Men du hade ju naturlig cykel så då är progesteronet egentligen onödigt då du haft ägglossning och kroppen kör på som vanligt, men många ska ta det ändå en tid för säkerhets skull, det gör ju inget illa heller. I princip skulle det väl inte behövas vid färskåterföring heller eftersom gulkropparna torde funka, där tar mitt minne/kunskap slut kring varför de ändå alltid tas efter ivf :) I exempelvis en konstgjord cykel så är det ju absolut nödvändigt för kroppen bildar inte progesteron själv då inget ägg lossnat. Jag tog det någon vecka efter plus tills paketet var slut vid färskåterföring. Nu i naturlig cykel har jag inte tagit progesteron alls (såååå skönt :D )
Svar på tråden Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet