• Anonym (Kanel)

    Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet

    GlitterLina skrev 2020-04-23 21:27:54 följande:

    Tog du tabletter eller kom det igång av sig själv?

    Jag har ju mycke molvärk så borde ju komma nåt tycker jag..:(

    Jag har bestämt mig att börja jobba på måndag trots att jag ej är frisk från överstimuleringssyndromet. Bara jag inte får smärta å blödning när jag är själv me mina elever!


    Jag fick ta tabletter, det upptäcktes på UL på samma sätt men ingenting kom ut själv. Det kan visst ta flera veckor också Innan det kör igång själv...

    Tabletterna gick bra för mig, smärtstillande samtidigt och en dag hemma. Kanhända jag var hemma ett par dagar till för säkerhets skull, minns inte längre faktiskt. Tycker det låter bra att jobba nu om du bara orkar, så får du lite annat att tänka på mitt i skiten <3
  • Anonym (Kanel)
    GlitterLina skrev 2020-04-24 08:50:50 följande:

    Kroppen är verkligen konstig att den ej fattat att fostret är dött snyft :( :( tog ett test till idag för att se om det va på väg att försvinna men icke, testet va superstarkt & gravstrecket va starkare än kontrollstrecket.

    Jag är så ledsen :( & yngre blir man ju inte!


    Förstår att du är ledsen, så orättvist att det hände er :( Testet kan vara positivt jättelänge så pina inte dig själv med att testa... Kroppen producerar säkert fortfarande Hcg, men efter att du fått ut allt så kan det ta 4 veckor om jag minns rätt innan testet ska vara blankt. Rekommenderar att du gör det med tabletter, så som ni tänkt, jag har förstått att det kan vara bättre för livmodern än att skrapas, då livmoderslemhinnan kan skadas i värsta fall. Men ibland behöver men hjälpa på traven, jag har ändå förstått att tabletter ofta är bästa sättet med tanke på att försöka bli gravid snart igen.

    Har gått igenom det där själv, som du går igenom... Väntan på det slutgiltiga svaret kändes också så tung, man ville bara veta säkert så man kan ställa in sig på tabletterna osv... Kan bara säga att det är så tungt, men man reser sig igen och försöker på nytt när man orkar! Det är ju ett jättefint tecken att du blev gravid, även om det inte gick hela vägen, försök tänka på det! :) Kram!
  • Anonym (Kanel)
    GlitterLina skrev 2020-04-25 09:49:09 följande:

    Tack kram

    Ska se va läkarn säger på ons. Vet du om man behöver vänta flera månader sen för att föröka sätta in nytt embryo?


    Ja absolut, och det finns ju det lilla hoppet att allt ser bättre ut. Och lyssna så klart på läkaren. Jag tänker att om du får välja så kanske det ter sig som en ?lätt lösning? att låta dem skrapa livmodern, men jag har alltså hört att det kan påverka livmoderslemhinnan så det är svårare att bli gravid, och det vill man ju inte... Att ta tabletter är inte heller skoj så klart, men man tar tabletterna, sen inväntar man en ordentlig mens med ordentlig mensvärk, som dock hålls i skick med smärtmedicin. Sen får man springa på toaletten några gånger längsmed dagen.

    För mig blev det lite material kvar så mitt test var positivt efter 4 veckor fortfarande, och de plockade sedan ut lite slemhinna som inte kommit ut. Men jag tycker inte man fick vänta länge att sätta i gång igen iofs, jag tror jag väntade in första mensen efter tabletterna för att se att det verkligen var en mens och inte konstiga blödningar, och att det blev en normal cykel, och körde igen vid den andra mensen efter tabletterna, då med FET. Det hjälpte mig att återhämta sig, att bara köra igen.
  • Anonym (Kanel)
    GlitterLina skrev 2020-05-01 13:05:16 följande:

    Alltså min kropp e sååå konstig! Jag tror jag har ägglossning på g. Hade sådana flytningar nu i dagarna & nu har jag ont på det sättet dem få ggr jag har ÄL.. dessutom vet jag att läkarn sa i måndags att jag hade stora äggblåsor..


    Vad lustigt... Var det genomskinliga tjocka flytningar? Det passa ju inte i än alls liksom.. Man skulle tro att det inte är möjligt att ägglossa då kroppen fortfarande har ganska hög nivå av Hcg..?? Äggblåsorna är ju stora pga överstimuleringen, är det inte så? Jag hade stora äggblåsor fortfarande vecka 9 då missfallet upptäcktes endast pga ivf, de nämnde det bara då det var en student med ?här ser vi att hon gjort IVF då äggblåsorna fortfarande är såhär stora?. Annars brukar det bara vara en äggblåsa som vuxit till sig till ägglossning och resten är små. Men jag vet inte..! Kanske bäst att inte bli gravid nu om det verkligen är en ägglossning..??

    Jag fick också åka till sjukhuset istf kliniken, där fick jag pillren med hem och instruktioner på vad jag ska göra. Sen var jag hemma ett par dagar efter att jag tog pillren. Men första dagen var egentligen den enda jag hade behövt vara hemma för själva blödningen. Se till att ha smärtlindrande hemma om de inte skickar med. Jag tog Naproxen som jag brukar ta mot stark mensvärk, ta nåt sånt om du har. Du kanske gör det hela på sjukhuset, men jag skulle rekommendera att åka hem med pillren ifall du får, inget kul att springa på sjukhusets toalett och ha ont, tänker jag.
  • Anonym (Kanel)
    GlitterLina skrev 2020-05-04 10:02:29 följande:

    Ja väldigt ömma bröst, ligamenten gör ont vid konstiga rörelser. Men inga mer symtom direkt.

    Va precis hos läkarn nu.

    Fick en tablett förut som skulle "mjuka" upp typ. Sen stoppa upp 4 tabletter på onsd. Då fick jag ej va själv sa dem. Så sambon måste va hemma.. de sa att eftersom jag tar Fragminsprutorna så kanske jag blöder mer/lättare, & jag har lite dåliga värden fortfarande. Ska tillbaks nästa vecka. Såg den lilla förut igen :(


    Åh vad jobbigt. Önskar det vore över för dig redan... Jag fick inget uppmjukningspiller, körde direkt bara. Sambon hemma, men allt gick bra så det var inget jag hade behövt honom till. Satt några plastpåsar och lakan på soffan under mig och kollade på film i väntan på att pillren skulle verka. Hade läst att det kan forsa ut plötsligt men så var det inte för mig. Fick lite mensvärk och kände att jag behöver gå på toa och där kom då blodet osv, i olika repriser under dagen. Kämpa på så är du snart på andra sidan av detta! <3
  • Anonym (Kanel)
    Novis1991 skrev 2020-05-04 15:30:20 följande:

    Vad mysigt!! :)

    För mig är det grav.test imorgon. Har dock fått uppdateringar på ökat HCG pga ÖS och dagliga blodprov. Hoppas det visar plus på stickan också! Synd bara att jag är fast på sjukan med drän i magen så min man inte får vara med på testningen. Men kommer ju inte orka vänta på att få komma hem för att ta det!


    Det finns väl ingen annan orsak till att Hcg ökar än att du är gravid :) Grattis! Hoppas allt går bra med ÖS nu!
  • Anonym (Kanel)
    Novis1991 skrev 2020-05-05 08:33:26 följande:

    Hmm... det kanske beror på vart vätskan ligger? På mig har det mesta suttit på höger sida och då kunde dom se att det inte fanns några organ i vägen som kan ta stryk, typ tarmar och så. Det kan ju få rejäla konsekvenser om man sticker något annat.

    Och....... DET BLEV ETT PLUS!! <3 är det någon av er som vet hur man räknar när man gjort IVF? Alltså vad är man i för vecka när man vet när embryot blev gjort? Annars brukar man ju räkna från sista mensens första dag? Räknar man bara rent krasst från dagen efter ägguttag då dom såg att det blivit något?


    Grattis :) Som GlitterLina säger är äggplockddagen 2+0 (motsvarande ägglossning).
  • Anonym (Kanel)
    GlitterLina skrev 2020-05-05 08:40:30 följande:

    Nu har det satts igång :( fruktansvärt snyft


    <3<3 Lycka till idag! Sedan är det värsta över och du kan förhoppningvis blicka framåt äntligen!
  • Anonym (Kanel)
    GlitterLina skrev 2020-05-07 07:55:00 följande:

    Någon som vet proceduren förberedelsen inför att sätta in ett fruset embryo/blastocyst??


    Ja, vad vill du veta ?? Bär på en frusen blastocyst i tionde veckan nu, om allt fortfarande är bra därinne.. Jag har gjort flera stimulerade FET (då blir det ingen ägglossning utan tabletter för att växa till slemhinnan och insättning nån dag då det börjar se bra ut). Det är enklast om kliniken har stängt på helger t.ex, man kan vara ?säker? på att det blir insättning då man kan justera dagen.

    Vid insättning i naturlig cykel väntar man på ägglossning, följer upp med ett par ultraljud att en blåsa växer och kommer allt lossna, och tar ägglossningstest enligt anvisning från kliniken. Man kan göra lite olika och ta exempelvis Ovitrelle för att verkligen säkerställa ägglossningen. vi skulle göra så men jag fick utslag på testet en söndag och på måndag morgon då jag hade UL kunde de se att blåsan redan släppt och ägglossning skett, så vi körde utan Ovitrelle. I stället tog jag Ovitrelle en gång innan insättningnoch en gång på kvällen efter insättning, för att boosta hormonerna (Hcg). Insättning blir alltså 6dagar efter plus på stickan, 5 dagar efter ägglossning. Ingen Lutinus behövs då ägglossningen skett. (Skönt!!!!).

    Jag ringde kliniken samma dag som jag fått mens tror jag, kom plötsligt på att tänk om vi skulle försöka, och fick en tid för UL och blodprov (HIV etc eftersom det var ett par år sen de tagits) och HSSG och hann köra Insättning i samma cykel :) Rekommenderar dock att planera in lite mer tid så klart, vi hade tur då de lät oss köra eftersom vi skulle flytta bort.

    Fråga på om du vill veta nåt mer! Jag har gjort kanske 10 frysåterföringar.
  • Anonym (Kanel)
    GlitterLina skrev 2020-05-07 07:55:00 följande:

    Någon som vet proceduren förberedelsen inför att sätta in ett fruset embryo/blastocyst??


    Hur har allting gått? Känner du dig redan bättre? Är blödningen över? <3
Svar på tråden Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet