• Anonym (Lina)

    Tråkiga föräldrar

    Någon mer som växte upp med tråkiga föräldrar?

    Mina föräldrar är snälla och fina på många sätt, men jag måste säga att de är tråkiga. Jag ska försöka förklara på bästa sätt så ni förstår. För det första så bodde vi mitt ute i ingenstans på landet i en liten by där det inte ens fanns en affär. Så bara det är ju ett tecken på att de ville isolera sig från andra människor. 

    Visst fick vi besök ibland men det kunde gå långt mellan gångerna. Min pappa är det väl lite mer action i, men han är väldigt rutinbunden. Höjdpunkten varje år är att hålla på med trädgården, och att laga maträtter som kan vara ett 2-4 timmarsprojekt. Sen fiske och promenader. Jag tror inte vi hade en enda riktig fest hemma hos oss, och de enda fester vi var på var bröllop, och släktkalas och så. Många lördagskvällar spenderades framför Bingolotto.

    Min mamma är som sagt ännu tristare, hon spenderade och spenderar mest fritiden med att läsa böcker och lösa korsord, och träffar väninnor ibland. Men de har liksom alltid varit fast i sina inbundna rutiner, de verkar inte ha krav på att det ska hända så mycket nytt. 

    Jag glömmer aldrig där vid milleniumskiftet när vi skulle bjuda hem lite folk. Då hade jag skrivit ett program där vi skulle ha lite sång och dansnummer för att festa till det lite extra eftersom ett milleniumskifte upplever man ju bara en gång. Jag hade skrivit in min pappa och 2 andra män i ett dansnummer där de skulle ha frackar, såna där höga stormhattar och käppar och  dansa och sjunga om att år 2000 är på ingång. Men han vägrade, fast det var en väldigt unik händelse.

    Har ni roliga föräldrar?

  • Svar på tråden Tråkiga föräldrar
  • Anonym (Hade också vägrat)
    Anonym (Lina) skrev 2019-11-28 17:24:19 följande:

    Kanske en videohälsning då med tomteluvor i all enkelhet där vi sjunger: "Till dom som vi känt under alla dessa år, vill vi önska en god jul och gott nytt år!"


    Du måste trolla
  • Anonym (Linis här)

    Har tillfälligt flyttat hem till mina föräldrar eftersom jag var en av dem som blev permitterad i och med corona. Blir uttråkad och frustrerad av att bara gå hemma. Har planer på att göra en sång och musikvideo om mitt liv under denna coronapandemi. Det är jag själv som kommer stå i centrum. Men funderar på att involvera mina föräldrar som ett dansande par i musikvideon. Texten ska gå i ungefär denna stil.

    Nu när vi har corona, får vi hoppas vi inte blir såååna. 

    Inget jobb men ingen risk att man blir en snobb.

    Kraschad ekonomi fast man varit ett arbetsbi. (Föräldrarna dansar omfamnandes med ett leende på läpparna)

    Vi är nu mitt i en pandemi, det gäller verkligen att man hittar sitt kli.

    Det är svårt att gå in i en pakt, nu när man inte får ha närkontakt.

    Men jag tänker ingen människa, råna fast vi har corona. (Kameran filmar återigen föräldrarna som dansar)

  • TotteE

    TS dina föräldrar låter visserligen klart mycket tråkigare än snittet oavsett vad folk försöker tuta i dig. Riktiga tråkmånsar faktiskt enligt vad du nu beskriver.

    Men, de verkar ha varit trygga snälla och pålitliga.. Kan inte läsa in nåt annat. Var nöjd med det positiva det förde med sig att växa upp med dom.

  • Anonym (Linis här)
    Anonym (Sol) skrev 2020-09-30 12:44:22 följande:

    Har du hamnat i ett skov? Du låter manisk, TS.


    Jag ber bara om att se dem dansa en gång till.
  • Anonym (Maja)

    Åh, vad gillar din mamma för sorts böcker? Jag hade själv gärna diskuterat böcker jag läser med min mamma men har svårt att få med henne på tåget nu.
    Kul att ni fick gå på bröllop som barn. Jag var bara med på ett bröllop innan jag flyttade hemifrån.


    Jag tycker också det är roligt med uppträdanden på nyår, men det måste ju vara frivilligt. Satte du upp något nummer själv i stället? I min familj var det främst vi barn som stod för underhållningen, med vägledning från mamma.

  • Anonym (Linis här)

    Uttråkad i coronatider. Är det ok att använda mina föräldrars katt i en musikvideo?

  • Anonym (Trist)

    Jag klarar inte umgås med mina föräldrar mer max 1 dag, sedan klättrar jag på väggarna av tristess.

    Dom sitter mest vid sin dator eller padda eller i telefon. Det enda vi gör tillsammans är att äta. Våra samtalsämnen är få, har inget gemensamt intresse med mina föräldrar. Jag känner inte heller att jag vill prata om djupa saker då vår åsikter är så olika varandras.

    Mina föräldrar är dock stöttande i ekonomiska frågorna men det är allt, har aldrig känt riktig kärlek från deras sida, kan inte ens berätta att jag är gay även om dom nog fattar det för att jag vet att dom hatar bögar.

  • vallakra

    Du beskriver mitt och makens liv på pricken! Vi är fullkomligt nöjda och vill inte ha mer action än så.

  • Anonym (född 1974)

    Underbar tråd.
    Min pojkvän jobbade utomlands så jag tillbringade nyårskvällen med min far och klädde om möbler, in mamma jobbad i vården på milleniumskiftet.
    Nu är även jag gammal och tråkig.
    På våra kräftskivor blir ingen full och pinsam.
    Grannarna klagar inte när vi har grillparty.
    Mina tonåringar måste sköta sig.

Svar på tråden Tråkiga föräldrar