• Anonym (Lina)

    Tråkiga föräldrar

    Någon mer som växte upp med tråkiga föräldrar?

    Mina föräldrar är snälla och fina på många sätt, men jag måste säga att de är tråkiga. Jag ska försöka förklara på bästa sätt så ni förstår. För det första så bodde vi mitt ute i ingenstans på landet i en liten by där det inte ens fanns en affär. Så bara det är ju ett tecken på att de ville isolera sig från andra människor. 

    Visst fick vi besök ibland men det kunde gå långt mellan gångerna. Min pappa är det väl lite mer action i, men han är väldigt rutinbunden. Höjdpunkten varje år är att hålla på med trädgården, och att laga maträtter som kan vara ett 2-4 timmarsprojekt. Sen fiske och promenader. Jag tror inte vi hade en enda riktig fest hemma hos oss, och de enda fester vi var på var bröllop, och släktkalas och så. Många lördagskvällar spenderades framför Bingolotto.

    Min mamma är som sagt ännu tristare, hon spenderade och spenderar mest fritiden med att läsa böcker och lösa korsord, och träffar väninnor ibland. Men de har liksom alltid varit fast i sina inbundna rutiner, de verkar inte ha krav på att det ska hända så mycket nytt. 

    Jag glömmer aldrig där vid milleniumskiftet när vi skulle bjuda hem lite folk. Då hade jag skrivit ett program där vi skulle ha lite sång och dansnummer för att festa till det lite extra eftersom ett milleniumskifte upplever man ju bara en gång. Jag hade skrivit in min pappa och 2 andra män i ett dansnummer där de skulle ha frackar, såna där höga stormhattar och käppar och  dansa och sjunga om att år 2000 är på ingång. Men han vägrade, fast det var en väldigt unik händelse.

    Har ni roliga föräldrar?

  • Svar på tråden Tråkiga föräldrar
  • Anonym (Lina)

    Min pappa är väldigt lik han gubben i musikvideon Dance monkey. Men det blir nog svårt att få honom att dansa loss och mima till den.

  • Anonym (Lo)

    Mina har blivit bittra tsm.

    Isolerar sig och vägrar att träffa andra och försöker att påverka mig i samma riktning.

    Alla ser det, men de vägrar att erkänna det

  • 50shadesofme

    Man kan välja partner, vänner men familj och släkt väljer man inte.

    Ta vara på deras bästa sidor och goda egenskaper istället. Att jämföra de med andra gör bara saken sämre.

    Kom ihåg att det finns många som saknar föräldrar och får knappast nån uppmärksamhet.

    Prova hitta på saker och ta ut de på aktiviteter så som bowling, bio och diverse.

    Ta fram sällskapsspel och snacks och samla de.

    Om inget funkar, se deras positiva sidor och försök att ha roligt själv med kompisar osv :)

    Jag har många släktingar som knappast har tröffat mig och mina vänner har släktträffar och har skit roligt med deras släkt men jag jämför mig aldrig :)

    Jag vinner inget på att jämföra mitt liv med andras som jag inte kan påverka ????

  • Anonym (Lina)

    Vid ett tillfälle ville jag även filma den när de dansar till låten Tobacco road.

  • Anonym (H)

    Mina föräldrar är som dina och tack jävla gode gud för det. Tycker inte alls de är tråkiga, utan avslappnade, sköna och bekväma. Jag hatar människor som ska spexa, vara i centrum och ständigt många göra saker. Jag förstår att din pappa inte ville ställa upp på nåt larvigt dansnummer.

  • Anonym (Maria)

    Skojar du nu? Eller är du bara väldigt omogen kanske? Är det verkligen ett problem att dina föräldrar var den lugnare typen?

    Jag tycker det låter underbart. Det finns andra problem kan jag säga. Jag hade hellre haft den typ av föräldrar istället för de rastlösa galningarna jag hade och har. Aldrig ordning på något, alltid kringflaxande och kaos. Dessutom utan någon som helst sociala förmågor. Ni hade iaf ordnade besök låter det som.

    Hade de arbeten, krävande kanske och dylikt?

  • Anonym (Linis här)

    Vet inte om jag vågar fråga dem om att ställa upp på ett dansnummer i en musikvideo om en låt jag gjort om corona.

  • Anonym (..)

    Är ts ensambarn? Hade du mänga att leka med som barn och hur ser ditt umgänge ut idag? Jag misstänker problemet kan ligga i att du förväntar dig saker från dina föräldrar som annars kompisar/syskon brukar bidra med.

  • Anonym (L)

    Jag tror ts är ett troll.


    Och är det du skriver sant så FÖRSTÅR jag din pappa, vem fan vill blir regisserad av en 12- åring på nyårsafton? Du måste varit en asjobbig unge.
    Om det nu är så viktigt för dig att spexa och "toka till det", gör det själv då?

    Jeez. Släpp det.

  • Anonym (Hade också vägrat)
    Anonym (Lina) skrev 2019-11-21 19:10:47 följande:

    Jag var 12 år.

    Jag blir avundsjuk på de som har lite mer fartfyllda föräldrar.


    Du är säkert en sådan där jobbig människa som älskar charader och vedervärdiga lekar på fester. Jag älskar att festa etc och mina tonårsbarn skulle nog säga att både jag och min sambo är rätt barnsliga och inte tråkiga. Det du beskriver däremot är hemskt
Svar på tråden Tråkiga föräldrar