• Anonym (Lina)

    Tråkiga föräldrar

    Någon mer som växte upp med tråkiga föräldrar?

    Mina föräldrar är snälla och fina på många sätt, men jag måste säga att de är tråkiga. Jag ska försöka förklara på bästa sätt så ni förstår. För det första så bodde vi mitt ute i ingenstans på landet i en liten by där det inte ens fanns en affär. Så bara det är ju ett tecken på att de ville isolera sig från andra människor. 

    Visst fick vi besök ibland men det kunde gå långt mellan gångerna. Min pappa är det väl lite mer action i, men han är väldigt rutinbunden. Höjdpunkten varje år är att hålla på med trädgården, och att laga maträtter som kan vara ett 2-4 timmarsprojekt. Sen fiske och promenader. Jag tror inte vi hade en enda riktig fest hemma hos oss, och de enda fester vi var på var bröllop, och släktkalas och så. Många lördagskvällar spenderades framför Bingolotto.

    Min mamma är som sagt ännu tristare, hon spenderade och spenderar mest fritiden med att läsa böcker och lösa korsord, och träffar väninnor ibland. Men de har liksom alltid varit fast i sina inbundna rutiner, de verkar inte ha krav på att det ska hända så mycket nytt. 

    Jag glömmer aldrig där vid milleniumskiftet när vi skulle bjuda hem lite folk. Då hade jag skrivit ett program där vi skulle ha lite sång och dansnummer för att festa till det lite extra eftersom ett milleniumskifte upplever man ju bara en gång. Jag hade skrivit in min pappa och 2 andra män i ett dansnummer där de skulle ha frackar, såna där höga stormhattar och käppar och  dansa och sjunga om att år 2000 är på ingång. Men han vägrade, fast det var en väldigt unik händelse.

    Har ni roliga föräldrar?

  • Svar på tråden Tråkiga föräldrar
  • AndreaBD
    Anonym (Lina) skrev 2019-11-19 20:26:04 följande:
    Det var milleniumskiftet skrev jag ju!!! Jag tänkte att man kan ju bjuda på sig själv vid en så pass unik händelse. Det är ju inte ens alla som får uppleva ett milleniumskifte!!!
    Men då  kunde ju du ha gjort det! Man tvingar inte sina ideér på andra.
  • Anonym (EE)
    Anonym (Lina) skrev 2019-11-21 19:10:47 följande:
    Jag var 12 år.

    Jag blir avundsjuk på de som har lite mer fartfyllda föräldrar.
    Exakt som jag då. Har inte problem med att det inte var fartfyllt med nr utan mer normal middag. Trevligt hade folk ändå och jag hade fått köpa extremt mycket godis.
  • AndreaBD

    Dina föräldrar låter ganska normala. Varför försöker du tvinga dem till något de inte känner för? Du lever ditt liv, du kan göra annorlunda. De har rätt att leva som de vill leva. 

    Som sagt, jag tycker det är normalt. Mina föräldrar bjöd aldrig hem någon och min mamma hade inga väninnor. Vid milleniumskiftet satt mina föräldrar väl framför TV:n som vanligt. Ni hade i alla fall lite folk hemma. Du ställer alldeles för höga krav på folk, och dessutom försöker du tvinga på dem något.

  • Anonym (Lina)
    AndreaBD skrev 2019-11-21 19:18:31 följande:
    Men då  kunde ju du ha gjort det! Man tvingar inte sina ideér på andra.
    Jag tvingade inte. jag gav önskemål, dessutom hade mitt dansnummer passat bättre med män som dansar.
  • Anonym (Partyparents)

    Jag har riktigt roliga och partyälskande föräldrar. Det var roligt under barndomen för jag var på massa roliga kalas och fester och deras vänner hade jämnåriga barn som var, och fortfarande är, mina kompisar, så det var kul. Min syrra som är mer tillbakadragen tyckte inte att det var lika kul så hon hade nog hellre haft tråkiga föräldrar som du.

    Nu i vuxen ålder kan jag se att mina föräldrar fortfarande är roliga och spexiga, MEN på bekostnad av andra. De Är så vana att alkis stå i centrum så de tar över på släktkalasen och andra personer, som är lite tillbakadragna eller inte lika kvicka i talet, tystnar i deras sällskap. Vid några tillfällen, när mina föräldrar inte kunnat komma på ett kalas, har jag i efterhand tyckt att vet var lite skönt - när de inte är där så får andra mer utrymme och det blir riktigt trivsamt.

    Kontentan, det finns för- och nackdelar med allt. :)

  • Anonym (A)
    Anonym (Blåbär) skrev 2019-11-20 12:43:23 följande:
    Tycker du ska vara tacksam som har haft två närvarande och trygga föräldrar. Roliga?? De var ju pinssmt om de skulle vara roliga.
    Instämmer
  • Anonym (ensambarn?)

    Dina föräldrar verkar vara fullkomligt normala. Att inte klä ut sig och sjunga inför sina vänner, bara för att ens tolvåring vill det, är inte alls konstigt. Barn som vill ha show brukar sköta artisteriet på egen hand. Men jag får lite intrycket att du inte hade mycket andra barn att leka med. Kanske är det snarare där skon klämmer? Har man har syskon finns det oftast någon som vill vara med och spexa även om de vuxna beter sig som vuxna gör mest.

  • Anonym (ensambarn?)
    Anonym (Partyparents) skrev 2019-11-21 19:27:26 följande:
    De Är så vana att alkis stå i centrum

    Jag hoppas innerligen att den felskrivningen inte var freudiansk!
  • AndreaBD
    Anonym (Lina) skrev 2019-11-21 19:23:12 följande:
    Jag tvingade inte. jag gav önskemål, dessutom hade mitt dansnummer passat bättre med män som dansar.
    Det låter inte som bara önskemål, så som du beskrev det. 
  • Anonym (EE)

    Hade det varit ett önskemål som inte var viktigt för dig så hade du släppt det vid det här laget. Du är inte som dina föräldrar men man kan inte förändra folk som redan insett vad de gillar och inte vill göra "strunt".

Svar på tråden Tråkiga föräldrar