• Anonym (J)

    30åriga vänner som bråkar över bion..

    Har hon bjudit er ( betalat för alla biljetter) eller ville hon ha betalt för biljetterna du och dina barn skulle ha?

  • Anonym (J)
    Anonym (Ts) skrev 2019-11-28 10:15:14 följande:

    Jag ska självklart betala för våra egna biljetter


    Även den som ni inte använde eftersom hon vägrade ge er referensnumret?

    Och hon bjöd inte er , så lite löjligt att uttrycka sig så .

    Förlåt för att jag bjöd med dig för att göra något kul ihop !

    ;)
  • Anonym (J)
    Anonym (min åsikt) skrev 2019-11-28 10:13:08 följande:

    För mig är det så att det är du som gjort fel.

    Jag går i och för sig inte på bio ofta, och vet inte hur lätt det är att ändra i bokningar, men jag skulle inte tro på att det går lätt att ändra en av platserna utan att man förstör hela bokningen. Jag skulle inte tro att det ens går att ändra plats över huvudtaget efter att bokningen är gjord (betald?).

    Alltså, hade jag inte heller velat ge en annan person numret om hon skulle börja förändra saker, när det handlar om flera personer än mig själv jag har ansvar för.

    Jag tänker att du kunde varit tydligare med att du vet hur man gör för att endast ändra en sittplats, att du gjort det förut och garanterar att det varit enkelt, utan att andra platser påverkas.

    I annat fall tänker jag att du skulle pratat med henne först innan du bjöd med ytterligare en person och komplicerade hela upplägget, som hon fixat.

    Jag förstår att du anser att det varit lätt att ändra, och att du inte gjort fel, men som sagt, i detta fall tycker jag det är du som bråkar i onödan.


    Det går alldeles utmärkt att lämna tillbaka/ändra bokningen senast 15 minuter före filmstart om det gäller en Filmstaden bio i Sverige , men man måste gå till bion själv , går ej via telefon.
  • Anonym (J)
    Anonym (Ts) skrev 2019-11-28 10:22:41 följande:

    Jag kopierade bara med hennes meddelande. Tror hon menade ?vi ska gå på bion vill ni också gå samma dag?.

    Ja, jag måste betala för sittplatsen som inte blev använd ändå


    Det är rätt dålig stil med tanken att hon vägrade ge er referensnumret trots att det går utmärkt att byta biljetten.

    Handlar inte om summan såklart , utan beteendet i sig.

    Jag har förstått att hon själv skrev att ? Förlåt för att jag bjöd med dig för att göra något kul ihop ! ? .

    Jag har absolut inget emot att betala för mina egna biljetter/vad som helst , men tycker det är märkligt att någon säger att man bjuder folk alla ska betala själva.
  • Anonym (J)
    Anonym (min åsikt) skrev 2019-11-28 10:28:34 följande:

    Tack, det kan jag tro på. Jag skulle även kunna googla, eller ringa och fråga, men utan att höra med någon annan först hade jag inte funnit det osannolikt att en enstaka sittplatsändring inte är helt enkelt, och att man av misstag kan råka förändra/ta bort ursprungsbokningen.


    Det finns ingen sådan risk eftersom det är en biovärd som fixar detta , och de vet hur man gör.

    Det är bara att ta sig till bion i god tid så man hinner fixa detta även om det är kö till kassan.
  • Anonym (J)
    Anonym (Tant Hedvig) skrev 2019-11-28 12:13:35 följande:

    Onödigt att det blir tjafs över biobokning.

    Jag anser faktiskt att din kompis har rätt. Det är krångligt att ändra platser - man måste nämligen göra en helt ny bokning om man inte går till biografen.

    Var biljetterna endast bokade/reserverade eller var det även köpta?

    Sf Filmstades regler:

    Om de var köpta och betalda kan sittplatsändring endast göras på själva biografen.

    Var biljetterna endast reserverade går det att ändra sittplatser, men då måste först hela den första bokningen avbokas och sedan göras två nya (eftersom ni skall sitta på separata rader krävs två bokningar). Risken med det är att det då kanske inte längre går att reservera biljetter - biljetter kan endast reserveras fram till en viss tid innan föreställningen sedan måste de betalas direkt. Likaså kan man endast reservera biljetter om det finns en viss andel lediga platser kvar i salongen. Om en viss procentandel redan är bokade/köpta måste man köpa biljetterna direkt. Risken hade också varit att medan du höll på att avboka och boka nya platser, hade någon annan i bokningssystemet kunnat köpa någon/några av de platser som du precis avbokat men tänkte boka igen.

    Således hade det kunnat bli så att du avbokat alla reservationer utan att kunna göra nya och ni hade kunnat bil utan biljetter. Enklast hade varit att ha lite koll på hur mycket lediga platser som fanns och sedan helt enkelt ändra när ni kom till biografen (och då också lägga till en plats till kompisen). Det går inte längre att göra sådana ändringar per telefon (sf filmstaden alltså).


    Det stämmer , på andra sidan TS skulle ha kunnat köpa 2 biljetter som hon gjorde OCH de skulle ha kunnat lämna tillbaka den överflödiga biljetten i kassan senast 15 min innan.

    Ingen risk att det blir fel med bokningen och de flesta åker till bion lite innan filmen börjar ändå.

    Lite onödigt att TS ska betala för en tom plats .
  • Anonym (J)
    Anonym (Ts) skrev 2019-11-28 10:30:06 följande:

    Och jag antar att jag hade behövt ett referens nummer för att tillämpa


    Ja. Eller biobiljett/ebiljett.
  • Anonym (J)
    Anonym (Ts) skrev 2019-11-28 10:25:14 följande:

    Jaha okej. Visste inte att folk faktiskt kände så. Antar att det är väl därför det finns ett telefon nummer som man kan ringa och fråga. Jag är nästan 99% säker att det inte är främmande och att det går att byta en sittplats. Jag menar.... 2019...


    Det finns såklart folk med som är rädda för allt och vad som helst , men det är rätt ovanligt att någon är rädd för att byta en vara.

    Så det är rimligt att inte utgå ifrån att folk har byte/öppet köp fobi.
  • Anonym (J)
    Anonym (min åsikt) skrev 2019-11-28 14:20:18 följande:

    Detta var dock aldrig något förslag från TS sida. Hon ville ÄNDRA. Inte avboka enl ditt förslag.


    Nu tänkte jag att en av de borde ha kollat med kundtjänsten som skulle säkert ha sagt att det är det enklaste / bästa sättet för att lösa situationen.

    Är man osäker bäst att kolla med kundtjänsten.
  • Anonym (J)
    Anonym (Ts) skrev 2019-11-28 21:38:59 följande:

    Hon svarade på mitt senaste meddelande och sa ; och den där andra gången när du gick på bio med Anna och inte sa något till mig ?

    Tror hon menar att jag inte frågade om hon ville med.

    Bakgrund : Anna är min närmaste vän. Hon bor i en annan stad. Det var hennes födelsedag och hon frågade om jag ville komma förbi för fika + bio. Hon fick barn för cirka ett år sedan och inte varit på bio på länge. Hon ville inte ha några presenter och sa att hon hellre ville gå på bio.

    Precis innan bio smsar denna vän och frågar vad jag gör, varpå jag svarar att jag ska på bio med Anna.

    DETTA HÄNDE DEN 10 OKTOBER. Alltså för nästan två månader sen. Hon har alltså gått runt och tänkt på detta så här länge. Chockad ....


    Anonym (Ts) skrev 2019-11-28 14:44:25 följande:

    Jag ska inte ljuga. Jag har tröttnat på henne. Hon utnyttjar mig varje tillfälle hon kan/får och vi gör alltid som hon vill. Och vanligtvis är jag den tysta, säger inget och låter det bara hända. Hennes man har till o med sagt ?låt inte henne köra med dig för mycket. Hon är rätt så envis? och sen typ skrattat.

    Hennes man jobbar också utomlands mycket, så jag hjälper alltid till med att hämta hennes barn, lämna på dagis. Lagar matlådor åt henne. Bjuder över henne på middag när hennes man är bortrest. Så fort jag gör något hemma, syr eller målar något till mina barn, ska hon ha samma. Hon har aldrig erbjudit att betala ens, fast jag har sagt det till henne. Nu på sista tiden har jag fått säga nej mycket till henne för jag orkade inte längre. Hade hon sett ett par snygga byxor på nätet, skickar hon en bild och säger ?åhhh titta vad fina. Dem skulle sitta perfekt på Jonatan. Och den här mössan, hur söt?? Tror du inte att du kan göra en??

    Sen ringer hon mig och klagar och säger typ ?åhhh stackars Lisa sov ingenting inatt, och jag är så trött. Mår dåligt över att inte ta barnen till lekparken?. Förut brukade jag säga ?ja men jag kan komma och ta dem?. Nu har jag slutat med det dock.

    Men detta var liksom droppen för mig. Jag kände att säger jag inte ifrån nu och låter det bara fortsätta, kommer det aldrig ta slut, hon kommer få som hon vill, varje jävla gång.. det ör inte okej. Och det förväntade hon inte sig från mig, så hon blev automatiskt ledsen och sårad över att jag blev lite sur över att hon ville inte ge mig min biljett (som jag betalat för)


    Din så kallade vän låter som en riktig energitjuv med Princess Syndrome.

    Run !
Svar på tråden 30åriga vänner som bråkar över bion..