Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Islam

    Praktisk58 skrev 2019-11-29 18:06:45 följande:

    Varför jag tycker illa om en religion som godkänner våldtäkt av krigsfångar, pedofili, slaveri, dödsstraff för homosex, tvångsgifte ...

    .

    Ja, egentligen tror jag att vi kan lära oss mycket av islam.


    Och det gör inte kristendomen? Läs gamla testamentet, vet jag! 

    Skillnaden är helt enkelt att det - just nu - finns en del extremister inom islam som verkligen vill ha det exakt så som det står. Trots att det är 2000 år sedan. 

    Det finns såna bokstavstrogna inom kristendomen också, t.ex. Jehovas Vittnen. Men de tar just inte till våld. 

    Men egentligen handlar det inte om religion. Det är missnöjda fattiga människor i en annan del av världen, som tycker att det är orättvist att vi har så mycket bättre levnadsstandard än vad de har. Detta har hänt många gånger tidigare, oftast då som revolution, som t.ex. ryska oktoberrevolutionen. Numera är det inte begränsat på ett land, utan mer globalt. 
  • AndreaBD
    Vargaflickan skrev 2019-11-29 17:45:38 följande:

    Bara titta på hur det ser ut i länder där islam är styrande, noll mänskliga rättigheter, det är en skitreligion (alla religioner är egentligen skit) helt enkelt.


    Men det hänger inte på religionen utan på kulturen. Och det är ALLTID de fattiga som gör så. Även i dem muslimska länderna. T.ex. i Iran blev det ju livsfarligt för rika människor, de blev lynchade. 
  • AndreaBD
    Praktisk58 skrev 2019-11-30 15:28:55 följande:
    BinLaden var skitrik. Men aldrig hört om en fattig Zigenare som bränner bilar eller spränger.
    Det är sant. Några rika religiösa fanatiker finns det nog. Men de som "gör jobbet" är alla fattiga stackare, typiska losers som inte har åstadkommit något i sitt liv och vill hämnas på alla andra för det. Precis samma grupp som gör school-shootings, förutom att dessa inte har någon religion som de gömmer sig bakom. 
  • AndreaBD
    Inezzzen skrev 2019-11-30 15:48:24 följande:
    Gamla testamentet är judendomen. Nya testamentet är kristendomen.
    Det finns med i bibeln! Skulle det bara vara judendom, så hade man säkert tagit ut det. 
  • AndreaBD
    Boobiesarepoetryinmotion skrev 2019-11-30 23:49:36 följande:
    Visst har jag läst på högsta nivå...aldrig har Wikipedia räknats som källa. Man skiljer på primärkällor och sekundärkällor. Wiki räknas inte som en sekundärkälla!
    Du menar tvärtom? Som primärkälla?

    Och jag ska säga att vi lärare i skolan numera säger att eleverna kan få använda wikipedia - med lite försiktighet. Och naturligtvis kan ALLA citera wikipedia eller ange det som källa - OM de är säkra på att det som står där stämmer. Du kan ju inte veta om personen som du kritiserar har gjort det. Man kan ju ha total koll på ämnet, så att man själv kan avgöra om det som står där stämmer. Och så anger man det som källa, för att det råkar vara en lagom lång sammanfattning. Jag citerar också ibland wikipedia av den anledningen.
  • AndreaBD
    Boobiesarepoetryinmotion skrev 2019-12-01 08:51:03 följande:
    Nu pratar jag om exempelvis masterexaminationer eller doktorsavhandlingar. När det gäller skolan och utbildning upp till kandidatnivå kan det säkert vara okej att använda Wikipedia som sekundär källa. Högre vetenskapliga studier kräver lite säkrare källor.
    Ähhh... jag har också en master och jag hade nog inte ens hamnat i situationen att använda wikipedia då, eftersom andra källor helt enkelt är det mer uppenbara valet. Men HUR kommer man ens på tanken att ställa samma krav på folk i ett forum som det ställs på master eller doktorsavhandlingar! Då har man nog något problem med sin självkänsla och ett sjukligt behov att skryta. 
  • AndreaBD
    Boobiesarepoetryinmotion skrev 2019-12-01 10:47:05 följande:
    Inte alls! Skryt avskyr jag! Jag menar att folk sprider rykten om att Islam är en ond religion och hänvisar till Wikipedia. Inte konstigt att hatet i vårt samhälle ökar om vi tror på allting vi matas med. Man måste ställa sig frågan: stämmer detta? Och där efter själv kritiskt granska.
    Att man måste granska sina källor är självklart. Framför allt om man använder wikipedia. Men om personen skrev på felaktiga saker så kan du väl motbevisa dessa istället för att gnälla över källan?
  • AndreaBD
    Storogrå skrev 2019-12-01 13:33:27 följande:
    Håller inte med. Tycker Islam är fruktansvärt. Kvinnoförnedrande och våldsfrämjande. Ren ondska. Finns ingen respekt för oliktänkande m.m. 
    Naivt! Islam är varken bättre eller sämre än andra religioner. Du har uppenbarligen inte läst något av varken koranen eller bibeln. Den är inte så mycket bättre. Och då behöver vi inte ens begränsa oss till gamla testamentet. Det finns kvinnoförnedrande i bibeln, i nya testamentet också. Av kvinnohataren Paulus t.ex. 
  • AndreaBD
    Storogrå skrev 2019-12-01 14:50:42 följande:
    Pratar bara om Islam. Varför blanda in de andra religionerna?
    För att de andra religionerna visar att man kan ha en religion utan att bli extremist. Det HAR funnits kristna extremister också, det finns fortfarande och då räknar jag bl.a. jehovas vittnen in. Men de begår förstås inte våldsdåd. Men det finns förstås exempel i historien där kristna också har begått våldsdåd i religionens namn - korstågen, inkvisitionen och inte att glömma Nordirland. 

    Men om du bara vill ta islam - 99 % av dem som är muslimer är ju inte extremister heller. Man kan inte döma alla muslimer efter en sån liten minoritet.
  • AndreaBD
    Storogrå skrev 2019-12-01 14:53:33 följande:
    Nej. Det handlar inte om inställning, utan fakta. Vill inte leva i en islamistisk stat.  
    Vem vill det? Jag vill inte leva i en kristen stat heller, om det betyder att religion går före lag. Framför allt vill jag leva i ett land där man har religionsfrihet och där helst ingen religion styr vardagen på något sätt. Nu går inte det helt att få bort att kristendomen ändå genomsyrar en del av vår vardag, men helst skulle allt bort - eller varför inte ha en helgdag av varje religion? Jag skulle inte ha något problem med att ta bort "Kristi flygare" eller pingst - ingen firar det för vad det är ursprungligen och införa någon muslimsk helgdag. 

    Och nej, jag vill inte ha böneutrop egentligen, men jag vill också ha bort kyrkoklockor. De är lika störande. 
Svar på tråden Islam