• Jiana

    Vi som planerar äggdonation 2020

    Någon som f ö kan rekommendera ett trevligt hotell i Helsingfors?

  • Jiana
    Limarie skrev 2020-01-29 12:11:31 följande:

    Nu blev det Gennet. Vi fixade det sista igår kväll, skickat in bilder på oss, vår "önskemål" om egenskaper hos donatorn och massa med dokument som skulle signeras. Två världar jämfört med Finland. Mycket bra att man fått några dokument att läsa genom. Sedan tycker jag om att de försöker matcha en med en donator jämfört med Finland, samtidigt som det egentligen inte spelar någon roll.

    Nu rör det sig ju om en embryoadoption dvs en dubbeldonation med vi kan bara reservera 2 embryo varav en ska sättas in. Lyckas det så har vi en i frysen. Så chanserna med syskon är då sämre. Men vi tar denna risk. Man vet aldrig vad som händer framöver och vi vill inte hänga upp oss på detta nu.

    Sedan är embryoadoption ganska billig med 1400 Euro. Så det gör inget för oss att vi måste betala det själv. Bara flyg och hotell är så mycket billigare i Prag jämfört med Helsingfors.

    Plan C blir nu att säga till Helsingfors att de får leta efter en ny donator men med behandling då först i april. Om 2 veckor vet vi ungefär om det har blivit en graviditet eller inte och så får man i värsta fall avboka.

    Allt känns overkligt och vi har inte helt landat i omställningsprocessen och försökte igår fokusera på den nya situationen samtidigt som besvikelse och co tar över ibland.

    Nu kommer tankarna upp igen. Är det det rätta? Kommer vi ångra oss osv. Frågorna som kommer jag älska barnet igen blir tydligare igen. Alla frågor som jag egentligen har gått genom för länge sedan. Men omställningen gör nog att allt kastas omkull.

    Vi åker nu på söndag, ET på måndag och på onsdag hem. Jag tar några dagar ledig respektive jag får sjukskriva mig.


    Otroligt tråkigt besked Limarie! Men finfin plan, jag funderar på om jag ska kopiera den rakt av. Vi kommer ju inleda äd-processen med ett sperm dna test, visar det sig att sperman inte kan ge upphov till graviditet återstår endast embryoadoption.
  • Jiana
    UndrandeSökare skrev 2020-01-30 18:25:33 följande:

    Blir det Ovumia eller Gennet för dig/er? Eller är Gennet plan B precis som Limarie gjorde?


    Vi börjar med Ouvmia, vill ju helst ha en icke-anonym donator. Men för varje misslyckande kompromissar man lite mer med sina principer/önskemål. Gennet låter som en bra plan B.
  • Jiana
    CrookedTail skrev 2020-01-31 18:39:42 följande:

    Här händer det grejer!

    Så tråkigt att donatorn fick avbryta Limarie! Jag håller tummarna för att det går bättre i Tjeckien. Och vad snabbt det gick! Ibland får man superkrafter i sånna här situationer.

    Här hos mig händer det inte mycket alls på ÄD-fronten. Jag väntar fortfarande på kallelse till ny hysto där de ska ta bort sammanväxningar och sätta in en spiral. Det blir nog inget nytt FET förrän framåt vår/sommar.

    Men mitt i allt elände tog jag tag i en barndomsdröm och köpte min alldeles egna häst! Så nu har jag knappt tid att ångestera över att allt annat tar så lång tid. :D Och framför allt är jag glad att ha tagit beslutet att inte skjuta upp saker på grund av barnlöshet längre.


    Stort grattis till hästen!! Så rätt beslut! Jag har själv två hästar efter ett 20 årigt uppehåll. Har blivit lika hästtokig som jag var som barn:)
  • Jiana
    Limarie skrev 2020-02-02 12:58:16 följande:

    Gennet ligger i Prag. Nog en av de mer kända klinikerna där. De jobbar också med immunologiska frågor. Har flera immunologer, samt androlog och urologer där.

    Vi väntar nu på planet. Insättningen förhoppningsvis imorgon. Rädd att nåt inte stämma med min livmoder och de säger att det inte går att sätta in "snutten".

    Mannen ska lämna nytt spermaprov av intresse och de gör DNA fragmenteringstest och apoptostest samtidigt. Viktigt inför ev nästa äggdonation känner vi. Men hoppas att vi inte behöver gå vidare med ÄD en gång till.


    Håller tummarna för er! Får ni sätta in två på Gennet om ni vill?
  • Jiana
    PeeWee44 skrev 2020-02-08 14:29:54 följande:

    Jag kan bara rekommendera att ni kollar Östrogen och progesteron med blodprov. Man måste vara sin egen läkare och ta ansvar för vissa saker själv i denna process, dom tjänar pengar på oss. Kollade tyvärr aldrig mina värden när jag gick på ivf Riga, med utrogest hos dr d låg jag på 35 +-, i St Petersburg med både crinone och progesteronsprutor så här jag legat på runt 150. Gör man insättning i konstgjord cykel behöver du ha högre värden än i naturlig cykel. Det är värt pengarna att kolla och inte lita på klinikerna, då vet man också vilken medicin som fungerar.

    Ge inte upp bara, det är värt allt tid, energi och pengar när man får sin lilla guldklimp. 11:a insättningar med äd så kom vår älskade kille efter fem års försök.


    Jag har bokat tid med gyn i Sverige för att kolla östrogen/progesteron. Men vad gör jag med resultatet? Bara veta om det och påtala för kliniken som gör insättningen? Eller be att få nåt utskrivet redan nu? Jag tror ju jag har nån slags obalans i hormonerna som orsakar trötthet, viktuppgång, nedsatt sexlust etc.
  • Jiana
    UndrandeSökare skrev 2020-02-08 17:43:26 följande:

    Trötthet, viktuppgång och nedsatt sexlust kan också vara sköldkörtelproblem.

    Sköldkörteln styr mycket i kroppen.

    Be att din gyn mäter Tsh, T3 och T4 på dig.

    Om du har för högt Tsh så kan du behöva få Levaxintabletter utskrivna.

    Vissa behöver ta Levaxin enbart för att lyckas få barn, och det är viktigt att man inte har för högt Tsh för det kan göra att man inte blir gravid.


    Har kollat sköldkörteln flera ggr, är alltid normalt. Men är osäker på om de kollat alla de du räknade upp.
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2020