• Jiana

    Vi som planerar äggdonation 2020

    PeeWee44 skrev 2020-02-08 17:51:24 följande:

    Jag har använt det själv för att veta hur man ligger till. Du måste ta värdena när du börjat medicineringen. Mitt Östrogen brukar jag ligga runt 1000 med 3×2 progynon och estrodatplåster. Progesteron ligger som sagt för lågt med bara utrogest, jag tar inte upp det bra.


    Planerar för FET i ostimulerad cykel. Men tänker att mina "vanliga" hormoner måste vara ok.
  • Jiana
    UndrandeSökare skrev 2020-02-08 18:27:55 följande:

    Kolla upp vad du har i Tsh-värde. Olika kliniker/läkare tycker olika. Vissa säger att Tsh ska vara max 2.5, men vissa säger under 1.0 i fertilitetssyfte.

    I Sverige tyvker vissa läkare att 3-4 är helt ok, men det är för högt.


    Hade 1.1 i TSh vid senaste kollen.
  • Jiana
    SuzieZ skrev 2020-02-26 16:21:58 följande:

    Jag! Men det har du redan koll på!


    Jag med!
  • Jiana
    karindefrumerie skrev 2020-03-06 12:30:09 följande:

    Hej och tusen tack för info! Och vad sorgligt att det inte kunde ske ett utplock! Fick prata med en läkare på Olga i måndags när de var i Göteborg och den läkaren sa att hon tyckte vi skulle försöka med mina egna ägg trots allt... var så inställd på äggdonation och börjat bearbeta sorgen att inte kunna få ett "genetiskt barn". Jag är 41 år så vet inte om jag vill/orkar/vågar utsätta mig för ännu en IVF med egna ägg... Vi skall skick in alla journaler och prover så skal Olga kommer med rekommendationer vad de tycker verkar bra. Men som sagt är så tveksam till att utsätta mig för ännu en IVF-pärs. Ta hand om dig!


    Jag har hamnat i samma tankar. Var helt inställd på ÄD efter 4 misslyckade IVF:er. Inför ÄD gjorde vi Sperm Dna Fragmentionstest vilket visade 50% fragmenterade spermier. Jag har svårt att släppa att om vi vetat detta och vänt oss till en klinik som använder PISCI så hade kanske våra IVF:er funkat. Samtidigt gick de väldigt dåligt ändå.
  • Jiana
    karindefrumerie skrev 2020-03-06 20:15:07 följande:

    Ja alla tankar "tänk om" är tärande. Det är parodoxalt, hur förtvivlad jag än blev när vår sista IVF (jag hade innan bestämt att det skulle vara den sista) inte blev nåt så fanns det nånstans en lättnad att få avsluta en process, fokusera på andra möjligheter. Nu känns det lite som att backa och fatta en svårt beslut ännu en gång... Gjorde ni fragmentationstest i Sverige? Varma hälsningar Karin


    Ja, tärande är det. Nu står det mellan att fortsätta med ÄD i Finland, allt är klart och vi står i kö. Även där vi gjorde fragmentationstestet. Eller en IVF till men då hos Olga i St Petersburg. ÄD känns som snabbare väg till ett barn och IVF ger en chans att få ett barn som blir genetiskt halvsyskon till min tonåring. Jag känner mig oerhört kluven. Känner stort motstånd mot IVF med sprutor och äggplock och allt.
  • Jiana
    Limarie skrev 2020-06-24 13:14:48 följande:

    Hej!

    Så skönt att höra att några av er har börjat komma igång igen och grattis, Sandra, till ditt pluss! Då får vi uppdatera listan nu lite, det är ju ändå någon slags gammal tradition från tidigare tråden.

    På gång:

    Syskon2018 

    GrodanS77

    Sofia95

    Zwillinge 86

    Smulantobe ET (Ovumia Finland)

    CrockedTail FET ?/? (AVA Riga)

    UndrandeSökare ?/? (AVA Riga)

    Fertilitetsresa FET ?/? (Oumvia Finland)

    Myntan ET i sommar (Felicitas Helsingfors)

    glommernamnet ET (Minerva Uppsala)

    Ruvar:

    Gravid: 

    Sandra (ÄD, BF?)

    LiMarie (ED, BF 22/10) pojke

    Barnet fött:

    Sjuttiosjuan 22/6 pojke


    Jag vill gärna vara med under "På gång"

    Jiana (Ovumia)
  • Jiana

    Vi valde Finland eftersom vi ville ha öppen donation. Har varit där i våras, lämnat alla prover, haft psykologsamtalet, planerat ihop med läkaren. Stod nästan längst fram i kön när Coronan slog till. Jag har tänkt att till hösten borde det gå att åka men nu ser det inte alls bra ut med smittan i Sverige igen. Det känns helt hopplöst och jag känner mig helt motarbetad hela tiden. Funderar på att byta till Olga istället, känns superkrångligt med Ryssland, jag är väldigt ljus och känns som alla ryskor är mörkare än mig. Då blir det anonym donation, öppen är väldigt viktigt för oss. Men tiden bara går och går. Hur tänker ni? Ska vi byta eller vänta? Andra idéer?

  • Jiana
    Sofia95 skrev 2020-10-05 07:08:07 följande:

    Kan ni inte köra i Sverige då? Om ni är klara med prover och samtal så saknas ju bara matchning med donator och sedan väntan på ägg :)


    Vi kan tyvärr inte göra det i Sverige då vi behöver göra bindningtest för mogna spermier innan befruktning. Detta görs vad jag vet inte i Sverige. Inte heller i Danmark vilket annars kunde varit ett alternativ.
  • Jiana
    GrodanS77 skrev 2020-10-05 17:30:17 följande:

    Jobbigt läge för er att inte komma iväg eller lätt kunna byta klinik!

    Vad är bindningstest?


    Bindningtest görs när många av spermierna har dna-fel, sök på Sperm Fragmentation test, då väljs friska spermier ut med bindningtest. De friska har särskilda receptorer.

    Grattis till fin liten blastocyst!
  • Jiana

    Ni som gjort ÄD hos OLGA, hur många dagar var kvinnan resp mannen där? Vad är ett minimum? Jag är rädd för att fastna där pga av Coronan. Har djur och äldre barn hemma.

  • Jiana
    bellis2 skrev 2020-11-01 20:06:07 följande:

    De ger dig antalet dagar som du behöver vara där. Det beror också på om du ska göra testerna där (de håller bara tre månader och sedan måste man ta nya). Senast vi åkte så åkte vi med deras privatplan så vi var där en vecka då. Vid ÄD om ni inte har frysta spermier så behöver mannen vara där flera dagar innan eftersom det ska bli en blastocyst (fem dagar). Vi fick heller inte reda på när insättning skulle ske exakt förrän vi kom dit.


    Ok..måste kanske kolla med dem. Min tanke är att en av oss ska vara i Sverige hela tiden. Alltså att han är tillbaka innan jag åker.
  • Jiana
    Wonderstruck skrev 2020-11-05 19:57:34 följande:

    Var i Riga den 30/10 gjorde FET med en 5-dagars blasto. Trodde det skulle vara krångligt att resa men det var ingen som kollade något förutom att de frågade om jag hade QR-koden i telefonen. På kliniken fick jag ta ett Covid-test innan de gjorde återföringen. Idag blev det ett .  På måndag och onsdag blir det blodprov.

    Enkelt att åka till Lettland trots Covid, jag åkte via Oslo (vågade inte chansa på Amsterdam).


    Härligt att det gick bra och grattis till plusset!

    Vi överväger just nu Ava Riga. Vad är QR-koden? Behövde ni göra Corona-test innan avfärd och visa upp resultatet eller bara test inför behandlingen? Gjorde ni det testet på kliniken? Hur var stämningen i Riga, kunde man gå ut och äta t ex?
  • Jiana
    Steeph skrev 2020-11-07 15:44:12 följande:

    Hur gamla är ni i tråden på ett ungefär?

    Jag har precis fått veta att jag har högt fsh och ska få domen på måndag. Är bara 28 år så jag känner mig så ensam i att vara ung och kanske inte kunna bli gravid med egna ägg. Kram till er!


    Jag är 42. Har ett tonårsbarn. Var 39 när vi började med IVF. Jag hade inte särskilt låg AMH men spermierna hade mer bekymmer än vad svensk sjukvård kunde upptäcka. Det är möjligt att vi skulle kunna lyckas med egna ägg på en duktig utländsk klinik men nu vill jag göra äggdonation för att öka chanserna till barn överhuvudtaget.
  • Jiana

    Jag är kvar och följer gärna med till 2021-tråden.

    Efter lååång tid gav vi upp om att kunna fortsätta på Ovumia. Och har valt Ava riga istället. Har haft konsultation på Skype och ska nu fixa med blodprover medan de letar donator. Har väldigt lite hopp för närvarande och vill nästan blåsa av alltihop.

  • Jiana
    vårsommarhöstvinter skrev 2021-01-05 22:51:11 följande:

    Hur kommer det sig att du känner så?


    Det har väl varit många besvikelser och motgångar så nu vågar jag nästan inte hoppas. Och då känns allt praktiskt krångel väldigt jobbigt. Ordna med resor, sällskap åt tonåringen, djurpassning etc.
  • Jiana
    bellis2 skrev 2021-01-06 12:34:38 följande:

    Vi är nog många som hamnar i ett sådant läge och jag tycker det är helt förståeligt. Att gå igenom IVF är jobbigt, att göra det i utlandet ännu jobbigare. Att få gå igenom detta och få ihop det under en pandemi med all ovisshet, det är bara hemskt. Som du skriver, att få ihop allt praktiskt, kostnaderna skenar iväg, motgång efter motgång, skjuta upp på behandlingar, inte veta om man kommer iväg eller inte osv. Det är också svårt för andra som inte gått igenom sådant att förstå, brukar ju vara så.

    Men ge inte upp nu när ni bytt klinik. Det var väl någon annan i tråden (kommer inte ihåg vem) som kom iväg dit och det gick bra? Vi får alla försöka tänka på slutmålet, trots all oro och ångest som medföljer.


    Sussna85 skrev 2021-01-06 14:57:38 följande:

    Håller så med er båda två,bara det praktiska just nu med allt som hör till,bara det är tillräckligt. Sen allt som kommer med pandemin därtill,där för mig det jobbigaste är ovissheten om just resandet och om kliniken väljer att ha fortsatta behandlingar etc.

    Men jag hoppas allt ska vara värt alla mödor,oro och pengar. Eller det kommer det att vara såklart,bara man lyckas och får hålla en liten i famnen<3


    Tack! Nu går jag över till 2021-tråden. Ses där!
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2020