• Sofia95

    Vi som planerar äggdonation 2020

    GrodanS77 skrev 2020-06-23 12:43:55 följande:

    Aha, jag kanske var lite otydlig där. Vi kör med frysta ägg från donatorn, dvs de 10. Alla tinas när befruktningen ska ske. De jag hoppas på är sen alltså minst ett "färskförsök" och att få en blasto (flercelligt befruktat ägg) till frysen.

    Fördelen med frysta donatorägg är att man slipper synka sin cykel mot donatorn, vara osäker på om det blir äggplock på donatorn (har hänt att de behövt avbryta osv). Jag tycker ivarjefall (än så länge att det känns som en fördel) Nackdelen är att det är inte säkert att alla ägg klarar upptiningen. Men tekniken har gått framåt de senaste åren så det har blivit bättre statistik på den fronten. Ska bli "spännande" att se hur det blir för oss.

    Just nu äter jag progynon 1 tablett 3 ggr dagligen. 2mg/per tablett. Vet inte vad POI är för något så kan tyvärr inte komma med rekommendation där. Sen måste jag erkänna att jag är lite ringrostig när det gäller mediciner och dosering sen tidigare försök. Ganska skönt att ha fått glömma sånna saker efter att dottern kom.

    Jag har också för mig att slemhinnan ska vara minst 7 mm, men att de helt vill ha runt 8-10mm. Vet att jag själv har legat på runt 9-10mm.

    Ja, om du vet att det kan vara problem med slemhinnan skulle jag definitivt försöka komma i ordning med det problemet innan ett skarpt ÄD-försök. Det kostar ju mycket och trist om man skulle behöva bryta osv.  Vad äter du för dos på progynonet? (det ska vara ok att äta upp till 8mg/dag) Äter du provera samtidigt? Är inte provera för att framkalla blödning? Eller tänker jag  helt snett nu?


    Stort tack för ditt svar, ni hjälper jättemycket! <3

    Ja, jag följer er med spänning och håller mina tummar! Jag äter bara 2mg progynon just nu, enbart för att slippa biverkningar då jag saknar eget östrogen i princip helt. Provera 14dagar/månad för att framkalla blödning, men eftersom jag inte verkar bygga nån slemhinna har jag hittills inte fått någon blödning. Men då känner jag mig lite lugnare, när man äter så mycket mer inför ÄD, då finns det nog hopp :)
  • Sofia95
    GrodanS77 skrev 2020-06-23 14:48:30 följande:

    Inför detta försöket fick jag göra en provcykel i och med att jag inte gjort nån behandling tidigare på denna klinik. Då åt jag 2 st 2mg per dag. Tycker att du du borde få göra något liknande med högre dos innan äd. Tyvärr så många av dessa mediciner får man trista biverkningar av. Jag reagerar inte så bra på progynon då jag blir låg efter att ha ätit det nån vecka, sen efter behandling så har det tagit mig ett par månader för kroppen att komma tillbaka till normalläge. Nu vid provcykel gick jag upp 4 kg varav 3 bitit sig fast och fick en massa finnar under 2 mån. Bläää! Men vad gör man inte...


    Åh, det låter ju som en bra grej! (Såklart helst utan biverkningar;) )

    Jag mår hittills bra av progynon, har bara tappat väldigt mycket hår. De säger det inte ska bero på det, men vet inte vad det skulle vara annars.. men som du säger, det är småsaker i sammanhanget :)
  • Sofia95
    GrodanS77 skrev 2020-06-23 19:27:06 följande:

    Jag kollade på Fass om biverkningar. Provera har håravfall som en ev biverkning. Så kan mycket väl vara så.

    Tja, vad gör man inte....


    Åh.. :( nu fick jag direktiv from med idag att äta provera 14 dagar bara varannan månad, får se om det gör nån skillnad. Jag bad om att få byta preparat, men mycket är visst svårt att få tag på nu..
  • Sofia95

    Ni som har erfarenhet, var skulle ni rekommendera oss att göra vårt första försök? Jag har läst så mycket positivt om Olga i St Petersburg, men även om Ava i Riga (även läst Gennet?). Eller tror ni att vi ska hålla oss i Sverige? Jag har ingen aning om våra chanser att lyckas, hans spermaprov är utan avvikelser, själv har jag inga ägg, inte en enda äggblåsa synlig vid VUL. 32 år gammal, inte haft blödning på ca 10 år, ätit p-piller då jag varit ovetande om mitt tillstånd. AMH >0,21 och FSH som högst på 90, Östradiol vid flera tillfällen >44 (ej mätbart). Men förutom kassa värden säger de att "allt ser bra ut" (vad det nu kan vara som är bra).

    Jag tänker att resa utomlands för med sig stress, som kanske påverkar negativt, men om ni tror chanserna blir bättre åker jag hellre direkt, än gör försök här hemma. Tanken hemma har varit Gynhälsan i Uppsala, så jag följer GrodanS77 men stor spänning mu, för att få höra om upplevelser om dem :)

  • Sofia95
    Limarie skrev 2020-06-25 15:18:55 följande:

    Med tanke på att ni vet orsaken till varför det inte fungerar så finns det stora chanser att lyckas med donation, både i Sverige eller utomlands. Det verkar inte finnas några andra kända problem hos dig med t.ex. livmodern osv. Själv var jag också mycket rädd för att man kanske skulle upptäcka någonting annat än min låga äggreserv med 33 men första insättningen i Tjeckien tog sig. Vi bestämde oss mot Olga på grund av priset.  Vi skulle ge Tjeckien 1 försök i alla fall, allt var lite enklare med resa, mediceringen osv. För oss var Ryssland sista alternativet. Men detta måste man känna själv efter.

    Sverige låter också mycket smidigt av olika anledningar men man garanteras mindre embryon än i Tjeckien t.ex. (oftast 2 där). Kostar nästan hälften där (I Sverige ca 80000-90000), i Tjeckien 5000-6000kr. Men då tillkommer resan (kostade oss bara 1000kr för flyg för 2 personer och knappt nåt för hotellet), tabletterna var mycket billiga med.


    Tack snälla för dina tankar! Visst var det Ava ni var hos? Är det färska ägg de kör med? Hur länge behöver man räkna med att vara där ungefär? för befruktning, odling och insättning?
  • Sofia95
    Limarie skrev 2020-06-25 21:03:29 följande:

    Nej vi var i Tjeckien, inte i Riga. Närmare sagt på Gennet. Men just i Tjeckien finns en uppsjö av kliniker och där kan man hitta en som passar en bäst (kanske lite olika priser, olika garantier, snabbare tid osv).

    Vi valde dubbeldonation, dels för att det "bara" kostar 1400euro men också för att vi hade både kvinnlig och manlig faktor. Det sa inte nej i Sverige eller Finland till äggdonation, man tyckte vi skulle absolut prova med äggdonation enbart men man tyckte samtidigt att chanserna att lyckas är mycket mindre för oss än med embryodonation. Hade det varit gratis hade vi gjort äggdonation först bara för att testa. 

    Men i alla fall, väntetiden i Tjeckien för donator skiljer sig, men allt mellan 1-3 månader. 6 veckor är väl det mest vanliga. De har hundratals donatorer att välja ifrån, man får veta hårfärg, ögonfärg, längd, vikt, utbildning, intressen och om barn/inte. Kvinnans ålder vet man ej men de är inte äldre än 30. Vår var 27. Just det, blodgrupp fick man veta men de måste inte vara kompatibla. 

    Det är alltid färskförsök vid äggdonation där (de har ingen fryst äggbänk där man kan väljer en donator ifrån)... Så mannen måste vara där dag 1 och du måste vara där dag 3 eller 5 (beroende på antalet embryon)... men de flesta kan odlas till dag 5. Så teoretiskt kan mannen vara där själv i början och han kommer hem igen. Eller du ansluter senare. Men max 5 dagar totalt. Vid embryodonation behövs bara 1 dag. Sedan kan de teoretiskt också frysa in era embryo och man kommer själv en annan dag. Men du blir ändå stimulerad så då kan man lika väl göra insättning direkt, också lite högre chanser. 

    Om jag jämför AVA i Riga eller göra ÄD i Sverige då tycker jag nästan att man lika väl kan göra det i Sverige då prisskillnaden är marginal med tanke på flyg, mediciner, arbetsbortfall osv. Men som sagt, de kanske gör mer utredning osv ffa på de där tidigare insättningar inte har fungerat, plus att de använder lite "extra" medicinering. 

    På Gennet var jag väldigt nöjd med deras läkemedelshantering (är själv läkare och gillar inte när mediciner sätts in utan bra stöd, samtidigt som jag tycker att man är för enfaldig i Sverige just vad det gäller IVF/ÄD-behandling). Jag kan jämföra min behandling med 2 andra tjejer som var på Gennet. Vi fick alla en annan läkemedelsbehandling. Jag hade det enklaste med bara Progynon och Crinone/Lutinus (de hade egentligen satt in Uterogestan men jag bad om Crinone). Själv tog jag Trombyl också men de tyckte inte att det behövdes. De andra fick även Predinosolon (i olika doser) samt Trombyl och Heparin (bla missfall i botten osv). Gennet är en av de enda kliniker där som har egna immunologer också (i fall det behövs), jag hade ingen kontakt med de.  (Ok, nu har jag gjort nog med reklam...) Det är inte meningen men vill bara berätta om min positiva upplevelse (som jag redan hade innan jag plussade). Men valet är såå svårt... vad vi funderade och jämförde. Vi hade skypemöte med flera olika kliniker för att få en känsla. 


    Just det, så var det. Jag läser om Gennet nu :) jag är jättetacksam att du delar med dig av dina erfarenheter! Det skiljer ju absolut en hel del i pris! Om man väljer att sätta in ett embryo men de garanterat två, får man då det andra till frysen isf? Och om man skulle få fler befruktade, får man frysa de också då?
  • Sofia95
    PeeWee44 skrev 2020-06-26 17:11:33 följande:

    Vi lyckades tillslut hos Olga. Där är läkarna otroligt kunniga på fertilitet och dom har dom bästa embryologerna i Europa. När gränsen öppnar igen kan du söka isum på nätet. St Petersburg är otroligt vackert och finns mycket att göra. Maila kliniken och ha ett första skypsamtal och bilda dig en uppfattning. Vi hade sparat tid, energi och massa pengar om vi hade hittat dom tidigare. Först var vi på IVF Riga, sen Aten innan vi tillslut lyckades få vår efterlängtade bebis. Kolla med flera kliniker och gå på magkänslan.

    Lycka till med valet.


    Jag var helt inne på Olga först. Jag skulle fortfarande vilja dit. Jag tänker som du säger, att det kanske sparar både tid och pengar om vi väljer de direkt. Fanns fler faktorer hos er än
    PeeWee44 skrev 2020-06-26 17:11:33 följande:

    Vi lyckades tillslut hos Olga. Där är läkarna otroligt kunniga på fertilitet och dom har dom bästa embryologerna i Europa. När gränsen öppnar igen kan du söka isum på nätet. St Petersburg är otroligt vackert och finns mycket att göra. Maila kliniken och ha ett första skypsamtal och bilda dig en uppfattning. Vi hade sparat tid, energi och massa pengar om vi hade hittat dom tidigare. Först var vi på IVF Riga, sen Aten innan vi tillslut lyckades få vår efterlängtade bebis. Kolla med flera kliniker och gå på magkänslan.

    Lycka till med valet.


    Jag har väldigt posotiv känsla för Olga och tänker som du, att det kanske sparar både tid och pengar att åka dit direkt. Samtidigt som det känns jättesmidogt ifall vi skulle kunna hålla oss i Sverige, men 100' är mycket pengar när enda garantin är ett enda ägg. Hur stor skillnad tror ni det gör att de har frysta från start istället för färska? För det är nog det jag oroar mig mest över med att göra i sverige..
  • Sofia95
    Sjuttiosjuan skrev 2020-06-26 20:23:28 följande:

    Hej!

    Vi är också väldigt nöjda hos Olga och har två barn nu med hjälp av dom. Där betalar man runt 100 000 men får då garanti på 4 blastocyster vilket känns bra, många får ju väldigt många fler än så också. Men vi fick exakt 4 och vår dotter är från ett färsk försök medan vår lilla kille är från ett fryst med dessutom lite sämre kvalitet. Så frysta är nog lika bra nu med tekniken som finns. Risken med frysta icke befruktade ägg är ju dock att dom inte klarar upptiningen. Men klart smidigast att vara kvar hemma såklart. För och nackdelar med allt:)


    Tack snälla! Så fantastiskt att ni kunde få helsyskon!
  • Sofia95
    GrodanS77 skrev 2020-06-29 16:55:23 följande:

    Har varit o kollat slemhinnan. Allt såg bra ut. Mannen lämnar sitt på onsdag o förhoppningsvis återföring på måndag med blasto.

    Får progynon, crinone, Trombyl och ev kortion ( vi ska diskutera det mer vid återföringen).


    Jag håller verkligen alla tummar för er!! Håll oss uppdaterade! :D
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2020