Inlägg från: Fertilitetsresa |Visa alla inlägg
  • Fertilitetsresa

    Vi som planerar äggdonation 2020

    Smulantobe skrev 2020-01-31 23:18:07 följande:

    Härligt med FET, stort lycka till! 

    Förhoppningsvis blir det vår tur i slutet av feb någongång. Funderar på om man verkligen måste stanna en natt, eller om man kan åka hem samma dag. Vad har du fått för instruktioner från kliniken?

    Om vi bor kvar så blir det nog på Indigo, eftersom det är den hotellkedja vi brukar bo på när vi reser. I Helsingfors så kan jag också tipsa om lunchstället bar9.net/english/ eller Penny (båda på samma gata) som ligger på gångavstånd till kliniken. 

    Ang full blåsa - Jag har gjort 3 ET och då har jag druckit ett glas vatten ca 30-60 min innan. Men fått lära mig att det inte är så viktigt att blåsan är helt full, så man behövs inte dricka så att man blir kissnödig.


    Tack för svar!

    Okej, men jag fick typ "skäll" sist för att min urinblåsa inte var fylld och då hade jag druckit flera glas vatten innan.. Det gången jag blev gravid (2014) drack jag typ 1 liter en timme innan. Det funkade men jag var ju sjukt kissnödig!!!
  • Fertilitetsresa
    Lilly2013 skrev 2020-02-01 17:08:38 följande:

    Jaha då var det över igen för denna gången.. minus som vanligt.

    Börjar verkligen misströsta, embryona vi har kvar är ju nu lite sämre oxå. Använt de bästa först.. 5 kvar i frysen som ligger 2 och 2, ett ensamt. Tänker att det är till 2 FET till sen e denna resan över.

    Eller struntar man i allt åker till Olga med Baby garanti och satsar fullt ut på det. Kostar ju ändå ca 20000 med resan varje gång i Riga.

    Tröttsamt med alla beslut och tankar på både de ekonomiskt bästa och bästa för oss


    Usch vad tråkigt :( Stor styrkekram!!
  • Fertilitetsresa
    sandraabinger skrev 2020-02-02 10:37:40 följande:

    Är det någon här som vet om man kan ta hela dagsransonen av Progynon samtidigt på dagen? :)


    Jag tror att det är viktigt att du fördelar den jämnt över dagen, helst var 8:e timma. Jag har satt alarm på min mobil: 08-16-24
  • Fertilitetsresa

    Nu är det gjort! FET på Ovumia i tisdags. Tyvärr klarade två av äggen de odlat på sig inte så nu har vi bara en flinga kvar i frysen :( Det gör mig så himla stressad!! Så nu gäller det att det har tagit sig!

    När jag gjorde ET 2014 var jag så cool efteråt bestämde mig för att ni är jag gravid tills motsatsen bevisas. Och jag vill minnas att jag njöt av ruvartiden, (såklart nervös också men mest förväntansfull!

    Denna gång är allt en bävan inför TD och jag kan inte förmå mig att tänka positivt :(

  • Fertilitetsresa
    UndrandeSökare skrev 2020-02-06 19:30:22 följande:

    Limarie och Fertilitetsresa-Grattis nu är ni ruvare !

    Vilket datum har ni fått testdag?

    Spännande !


    18/2 har jag! Och denna gång ska jag hålla mig till dess också!
  • Fertilitetsresa
    Saphoria skrev 2020-02-06 21:15:52 följande:

    Hej tjejer!

    Hakar gärna på i tråden.

    Gjort 2 ÄD i Sverige 2019 - båda failade...

    Nu kör vi AVA i Riga. Formulären och proverna är inskickade och vi väntar på att kliniken hör av sig om donator!


    Lycka till!!
  • Fertilitetsresa
    Limarie skrev 2020-02-06 21:15:24 följande:

    Jag den 3/2. Hade varit roligare med 2/2/2020

    RD 4 idag. Sovit knappt inatt. Ångest över framtiden att igen inte bli mamma och allt annat som igen måste ordnas. Utöver mina ömmande bröst (haft redan innan insättningen) så har jag både igår lite och ikväll i snart 2 timmar haft PMS ont i buken. Skulle gärna nu vilja sätta ut mig på en ensam men spännande ö där det inte finns Google men mycket annat att uppleva.

    Men en bra sak med ruvardagarna. Maken ger mig varje dag en lättare skön nackmassage och han fixar allt annat i hemmet.


    Förra gången hade jag 1/1 2020 som TD det tyckte jag skulle varit häftigt - om det gav plus. Nu tycker jag 18/2 passar utmärkt för fett + Men vi får se...

    Känner igen det där med ömma bröst har jag med. Jag kan inte minnas att jag hade det vid förra ruvningen? Men en tolkar ju in så mycket i allt hela tiden och leeetar symptom...

    Gott att maken din passar upp!!
  • Fertilitetsresa
    PeeWee44 skrev 2020-02-08 14:29:54 följande:

    Jag kan bara rekommendera att ni kollar Östrogen och progesteron med blodprov. Man måste vara sin egen läkare och ta ansvar för vissa saker själv i denna process, dom tjänar pengar på oss. Kollade tyvärr aldrig mina värden när jag gick på ivf Riga, med utrogest hos dr d låg jag på 35 +-, i St Petersburg med både crinone och progesteronsprutor så här jag legat på runt 150. Gör man insättning i konstgjord cykel behöver du ha högre värden än i naturlig cykel. Det är värt pengarna att kolla och inte lita på klinikerna, då vet man också vilken medicin som fungerar.

    Ge inte upp bara, det är värt allt tid, energi och pengar när man får sin lilla guldklimp. 11:a insättningar med äd så kom vår älskade kille efter fem års försök.


    NÄR ska man ta dessa blodprover och vad ber jag min (svenska läkare) ta för prover? Eller hur går jag tillväga?

    Min känsla är att jag har för låga värden..
  • Fertilitetsresa
    Limarie skrev 2020-02-11 07:08:17 följande:

    Äh nej... långt ifrån. Så än så länge är jag bara rädd... men redan lite mindre än vad jag var de andra dagarna.

    Har en hel vecka kvar fram tills nästa söndag innan jag får testa officiellt. De säger 14 dagar.

    Inatt är det tredje natten utan sömn. Så jobbigt. Igår provade vi hemma att mannen sov i allt rum då vi båda är oroliga men det hjälpte inte.

    Så idag blir det inget testande.


    Åh igenkänning! jag sover såå dåligt och är vaken flera timmar varje natt. Men så läste jag om Progesteron (Lutinus tar jag) och det är en av biverkningarna. SÅ kanske kan det var en anledning?

    VI får hålla ut! Den 18/2 har jag testdag... Du?
  • Fertilitetsresa
    Limarie skrev 2020-02-14 15:25:30 följande:

    Nu har svaret kommit... tog provet igår RD 10

    Och det är 472. Då behövs väl knappast en uppföljnings HCG nästa vecka? Och jag undrar om det kanske ändå är 2 som växer? 


    Men åh så roligt!! Stort grattis!!! När jag väntade tvillingar hade jag 1334 i HCG på ruvardag 14 eller 15. Om det nu kan vara ett riktmärke?
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2020