Inlägg från: Fertilitetsresa |Visa alla inlägg
  • Fertilitetsresa

    Vi som planerar äggdonation 2020

    Usch, jag känner mig jättenervös inför testdag imorgon :(

    Förra veckan trodde jag verkligen att det hade tagit sig! Torsdag-Fredag mådde jag verkligen jätteilla (tidigt tecken men ändå?), på lördagen bara lite illa, sedan ingenting. Tuttarna har varit stora och spända, men nu tycker jag att det börjar gå tillbaka.
    Bävar inför imorgon :( Men vi få det gjort!

    Hur har det gått för dig idag Limarie? <3

  • Fertilitetsresa
    PeeWee44 skrev 2020-02-17 16:18:41 följande:
    Vi håller på att det blir syskon nu! Ska du ta blodprov på hcg eller testa hemma?
    CB hemma. Tack <3
  • Fertilitetsresa
    UndrandeSökare skrev 2020-02-18 14:03:15 följande:

    Tråkigt att du fick minus, hoppas det går bättre nästa gång. Hur många embryon har du kvar i frysen nu?


    Bara ett :( Så det blir vår sista chans, vi kommer inte gå vidare med ny donator.

    Önskar jag visste vad jag kunde göra för att optimera mina chanser!!

    Första FET hade jag Progynon 2mg x2 + Litinus 100mg x2

    Andra FET hade jag Progynon 2mg x3 + Litinus x3 + Acetylsalicylsyra 125mg/dag.

    Hur medicinerar ni andra som gör FET i STIMULERAD cykel???

    Jag tror jag behöver högre doser!!
  • Fertilitetsresa

    Jag har stämplat ut nästan helt sedan senaste minuset :( Vet inte alls hur jag ska motivera mig och känna hopp igen :(

    Planerar ändå FET igen i början på april  på det sista ägget som vi har. Är så rädd att det kommer misslyckas även denna gång!! 

    Pratade med kliniken efter senaste minuset om det fanns något vi kunde göra på annat sätt? Ta kortisontabletter? Ändra dos på Progynon/Lutinus? Jag har tagit Progynon 2 mg x3 & Lutinus 100 mg x3. Men fick bara till svar att vi ska göra likadant, att slemhinnan var bram jag har redan höga doser och att det ser bra ut inför FET. Men jag vill göra något för att optimera chansen!! Vad kan JAG göra??

    Några frågor som jag hoppas att någon av er kan hjälpa mig att få svar på:
    1. Hur tjock ska slemhinna vara inför FET? Min har legat på 7 komma något, med triple layer
    2. Progynon ökar tjocklek på slemhinnan va? Ingen mening att jag tar mer eller? Vad är för tjock slemhinna?
    3. Lutinus ökar chansen att ägget fäster? Och att graviditeten fortskrider? Finns det någon fara i att ta mer Lutinus?

    Jag funderar på om jag ska självmedicinera och öka dosen Progynon och/eller Luinus.. Men vet inte om det är dumt? Om det inte är farligt borde jag väl kunna göra det?? Jag tar acetylsalicylsyra 125 mg/dag..

    Enormt tacksam om någon kan hjälpa mig!!!

  • Fertilitetsresa
    Limarie skrev 2020-03-01 17:02:45 följande:
    Jag har gått genom många studier och reviews vad det gäller medicinering och kan kanske svara lite på dina frågor.

    1/2) 7mm är det som man minst vill ha. Det finns studier som säger att ett tjockare slemhinna är bättre och det blir större chanser med 8-10 mm (men vi pratar inte om gigantisk stora skillnader). Låg den på 7mm vid transferdagen eller lite innan? Att höja Progynon hade jag kanske inte gjort utan istället tagit östrogenplåster. Men det kan vara svårt att få det utskriven. Man skulle kunna tänka sig att man kan ta 2 mg x4 (jag vet att några ha gjort så även om det är ovanligt). Oftast finns mättas kroppen av det orala Progynon och det kan vara bättre att ta upp det dermalt istället. Det blir väl lite tjock med kanske 14-15 mm. Den kan också tröttas ut sedan.

    3) Alltså Lutinus i sig gör inte att ägget fäster utan den gör att den stannar när den har fäst. Ingen fara att ta mer Lutinus men det hjälper inte alls enligt samtliga studier. Men du kan prova ett annat preparat. Kanske just du tar inte optimalt upp detta. Jag fick på din klinik byta till Crinone x2. Det blir samma dosering till slut men det blir nåt lite annat. Du kan kanske absorbera gelen bättre. Under förutsättningar nu att du har för lågt Progesteron. Ett förslag är sedan att du mäter ditt progesteronvärde efter insättning. Sedan kan du på licens också ta oralt Uterogestan men enligt studierna är Uterogestan sämre oralt än Crinone eller Lutinus. Att få sprutor utskriven går ju tyvärr inte här. 

    4) Varför tar du ASS 125mg? Och inte 75mg? Har du haft missfall? Kan öka chanserna för ägget att fästa. 

    5) Var alla transfer av samma donator? Kan det vara en äggfaktor? Eller ändå spermafaktor? Jag tänkte det kanske är inte alls något "fel" på dig. Hur många försök har du gjort?

    6) Det jag personligen absolut hade lagt till är Prednisolon. Någon kommer skriva ut detta till dig. T.ex. 5mg till v5 och sedan 2,5mg till v6. Kan också doseras högre och på annat sätt. Men vill man börja lite lägre och försiktigare är detta nog en bra början. 

    En annan ide. Har du varit hos Sokolova? Hon hjälper till med optimering av medicinering om man gör sina försök utomlands. Hon kan både rekommendera förändringar och då skriver recept. Finns det kostar säkert 1500kr eller mer när man  går till henne men det kan vara värt. Eller till Qvinnolivet i Kungsbacka. En mycket bra läkare som också jobbar med Olgakliniken ihop och ger råd och skriver recept. Hon kan ha bättre koll på din slemhinna och kanske optimera. 

    Det var mycket nu och jag hoppas det kunde hjälpa lite. 
    Tack för dina svar <3

    1/2) Den har legat på ca 7,8 mm vill jag minnas, ca 1-1,5 vecka innan FET

    3) Tror inte att min gynläkare vill ändra till Crinone dock.. Hur lång tid efter FET bör jag ta test på progesteronvärde?

    4) Jag fick rekommendation från en tjej här i tråden att ta 160 mg barnambyl, som dock inte finns längre, men den verksamma substansen är acetylsalicylsyra så jag köpte den. Den kan bara köpas i 500 mg så jag delar den och tar en fjärdedel per dag = 125 mg (ca). Har fått till mig att låg dos räknas som 75-160 mg. Ja jag har fått missfall tidigare.

    5) Ja samma donator. När jag blev gravid med tivllingarna så var det färskförsök så det var ju ultimat. Det ägget vi ska ta nu är inte toppkvalitet men de räknar det ändå som fullt tillräckligt (kommer inte ihåg exakt hur de uttryckte det), det är ett 5-dagars. Det är inte spermafaktor. Detta blir fjärde och sista försöket.

    6) Finska kliniken ville inte skriva ut Prednisol till mig och jag tror inte att jag kan få min svenska gynläkare att göra det heller tyvärr. Jag tänkte fråga om h*n kan tänka sig att göra det vid nästa UL, det blir då ca en vecka innan planerat FET: OM gynläkare skriver ut prdnisol när ska man börja ta det?

    Jag har inte varit hos Soklova eller Olga. Vet inte om jag orkar så mycket mer. Känner mig såå sliten och matt på att kämpa :(
  • Fertilitetsresa
    bellis2 skrev 2020-03-01 20:47:32 följande:

    Håller med Limarie, Olgakliniken är riktigt bra vad gäller att få slemhinnan att bli tjock.

    I mitt fall gav inte den förra kliniken något östrogen/progynon eftersom det får äggblåsorna att inte växa. Olgakliniken lyckades få slemhinnan att bli tjock innan de började med medicineringen för att få äggblåsorna att växa sedan.


    Men kliniken och svenska gyndr har sagt att jag har haft bra slemhinna. Tripple layer och 7,8 mm ca 1-1,5 vecka innan FET.

    Hade du inget progynon innan insättning? Är du i klimakteriet? Det är jag. Tänker om det kan påverka..?
  • Fertilitetsresa
    Tellie skrev 2020-03-01 20:57:47 följande:

    En fråga jag har funderat på, varför verkar många vända sig till klinik utomlands för äggdonation när det finns privata kliniker i Sverige som gör detta?


    Långa väntetider.. Lägre åldersgränser... Och många fler anledningar...

    För vår del hade vi möjlighet att göra ÄD i FInland och få tillbaka en del av pengarna från försäkringskassan (ist. för att göra det på SU). Mycket bättre mottagande!! Nu gör vi syskonförsök på samma donatorägg.
  • Fertilitetsresa
    CrookedTail skrev 2020-03-02 09:25:40 följande:

    Usch, jag är så nervös nu. På onsdag ska jag äntligen göra den andra hysteroskopin (hos Sokolova), där de ska klippa upp mina sammanväxningar. Jag har egentligen inget stöd för det, men i mitt huvud har jag byggt upp ett slags katastrofscenario där min livmoder är totalförstörd och utom all räddning. Har inte vågat googla hur prognosen ser ut.


    Håll dig borta från google!! Fokusera på besöket på onsdag - jag håller tummarna!! <3
  • Fertilitetsresa
    CrookedTail skrev 2020-03-02 22:15:41 följande:
    Limarie skrev 2020-03-02 13:28:37 följande:

    Äntligen är det dags men jag kan så bra förstå din oro. Men nu har du väntat så länge på denna dag! Tänker på dig här nu och hoppas läkaren kan göra någonting för att förbättra chanserna.


    Ååh, nu fick jag mens idag ? på cykeldag 20 ? så de skjuter på hyston ytterligare. :(

    Jag och min livmoder kommer verkligen inte överens!
    Typiskt!! När blir det nu då?
  • Fertilitetsresa
    Limarie skrev 2020-03-10 10:58:42 följande:

    Bra nyheter. Varit på ultraljud idag och allt ser fortfarande fint ut. Ingen riktig blödning tyckte han. Snutten var idag 16mm. Är 7+6 nu.

    Så glad. Får uppskatta att jag inte har några symtom. Idag blev det mer verkligt! Nästa ul blir om 1 v och sedan är det NIPT i v 10.


    Underbart <3
  • Fertilitetsresa
    KajsaMia skrev 2020-03-11 08:39:49 följande:

    Juste, ni som ska åka utomlands för behandling, ska ni ändå göra det eller skjuter ni upp detta? Det blir allt krånligare med resor nu när corona härjar. Såvitt jag vet finns det inget bestämt sagt om gravida kvinnor är en riskgrupp? Mer kan man läsa här: www.rcog.org.uk/globalassets/documents/guidelines/coronavirus-covid-19-virus-infection-in-pregnancy-2020-03-09.pdf Om det är tillåtet att länka,


    Jag hoppas att vi kommer iväg i april. Ärligt talat är jag mest rädd att bli kvar i karantän om jag åker... Det går ju inte nes att förutse hur det kommer gå??!! Nervigt!! Hur tänker ni andra?
  • Fertilitetsresa

    Progynon är restnoterat, slut överallt nu (kan finnas enstaka kvar på några få apotek). Någon som vet vad man kan ta istället?

    Och så en annan fråga. På inrådan från några i denna grupp tar jag nu 400 mg E-vitamin per dag. Dessa skulle jag "sluta med dagen innan FET". Säg att jag ska göra FET på en onsdag. Tar jag E-vitamin tom tisdag eller tom måndag?

  • Fertilitetsresa
    PeeWee44 skrev 2020-03-13 10:48:41 följande:
    Sluta med e-vitamin på tisdag. Jag har lite progynon om du behöver. Har även divigel och Östrogenplåster om det behövs.
    Tack! Jag klarar mig på progynon ett tag till. Ev. åker jag till Finland i början på april (så är planen nu) och då kanske jag kan köpa där? Eller om man kan få annat likvärdigt preparat i sverige?

    Jag förstår inte vad du menar med "sluta med e-vitamin på tisdag", betyder det att jag tar tom tisdag eller tom måndag?
    Tack för dina svar!!
  • Fertilitetsresa
    Vi har ETT försök kvar. Jag vill få det gjort! Funderar på att chansa. Finland har ännu inte gjort några begränsningar. Med UDs avrådan försvårar såklart... Norge meddelar att de stänger gränserna på måndag. För egen del hoppas jag att Sverige och Finland OM de stänger gränserna förvarnar. Isf borde jag kunna hinna med en resa, om än bara över dagen...

    Men min resa är i början på april, det känns enormt tajt!!
    New mailCopy
  • Fertilitetsresa
    UndrandeSökare skrev 2020-03-15 14:15:23 följande:

    Förstår att du väldigt gärna vill åka, men frågan är hur du ska komma dit?

    Både färjorna och flygen ställs in nu från måndag fram till 16 april 2020.

    www.svt.se/nyheter/inrikes/coronaviruset-ud-avrader-fran-icke-nodvandiga-resor-till-alla-lander

    Inställda kryssningar med Viking CinderellaUtifrån Utrikesdepartementets avrådan om alla utlandsresor och oron kring coronaviruset (covid-19) kommer vi att ställa in Viking Cinderellas samtliga avgångar från och med måndag den 16 mars till och med torsdag den 16 april 2020.

    www.vikingline.se/hitta-resa/tidtabeller-anslutningar/planerade-uppehall-och-trafikavvikelser/corona/

    Flygbolaget Finnair inleder samarbetsförhandlingar för att permittera sina anställda. Förhandlingarna omfattar hela bolagets personal i Finland.

    www.hbl.fi/artikel/finnair-kan-permittera-hela-sin-personal-pa-grund-av-coronaviruset/

    Viking Line permitterar på grund av coronaviruset ? flera rederier samarbetsförhandlar

     


    Bil funderar jag på..
  • Fertilitetsresa
    Limarie skrev 2020-03-16 10:14:19 följande:
    Via Lappland? 

    Har någon börjat kolla upp om medicinsk behandling gäller som anledning för att resa? Misstänker att vissa länder skulle godkänna att resa in om man kan styrka detta av kliniken. 

    Ja den vägen blir det ju isf. Men jag lär vänta in i det sista innan jag bestämmer mig...

    Vad jag har förstått behöver man ha papper på varför man ska åka. SÅ hoppas att kliniken kan skriva intyg. Kanske även att man kan be svenska gynddr skriva?

    Hur går det till inför FET vad det gäller ägget. Tinas det inför besöket? Eller går det direkt från frysen till mig? Jag frågar då jag funderar hur nära in på bokad tid för FET man kan avboka (säg att jag inte kommer över gränsen) utan att riskera något med ägget? Någon som vet..?
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2020