Inlägg från: Fertilitetsresa |Visa alla inlägg
  • Fertilitetsresa

    Vi som planerar äggdonation 2020

    Wonderstruck skrev 2020-01-09 14:54:32 följande:

    Hoppar in i tråden. Vi planerar syskonförsök på ivf Riga i sommar. Tyckte Juli skulle vara en perfekt månad för att starta men kom på att det kanske är omöjligt att få tid för att mäta slemhinna mitt i sommaren. Har två embryon kvar i frysen så vi håller tummarna för det går vägen. 2016 var senaste gången vi gjorde detta och jag har glömt massor så hänger med här redan nu så jag vet vad vi ska göra när det är dags.Glad


    Lycka till! Nu följs vi åt :)
  • Fertilitetsresa
    Wonderstruck skrev 2020-01-10 12:59:14 följande:
    Igen! Jag tror vi fick barn nästan samtidigt 2014. Roligt! Håller tummarna för att allt går bra för er på nästa FET.Glad
    Men är det så? Vad roligt!! <3
  • Fertilitetsresa
    Lilly2013 skrev 2020-01-14 12:02:49 följande:

    Hej på er!

    Nu är vi igång igen och nästa fredag är det dags att åka till Ava Riga igen.

    Hoppas på samma lycka som förra gången och att det kan tänka sig att stanna kvar


    Åh lycka till!!
  • Fertilitetsresa

    Tack för råd! Jag mailade kliniken om det och fick svaret att jag kan ta det om jag vill, isf ska jag börja nu (vilket jag har gjort), men det är inte standard för dem. 

    Jag tar Acetylsalicylsyra 500 mg, där jag delar varje tablett i fyra delar, och tar alltså 1/4 tablett/dag = 125 mg per dag.

    Hoppas det ökar chanserna!! <3

  • Fertilitetsresa
    Smulantobe skrev 2020-01-18 22:29:49 följande:
    Välkommen till tråden Jiana! Vi går också vid Ovumia, i Helsingfors.

    Vi har inte kommit igång med behandlingen än men vid vårt förra läkarbesök där så ställde jag frågan om vi kunde sätta in två (DET) och fick ett nekande svar. Det är visst något större risk för komplikationer vid äd-graviditet och då vill man inte addera risken för tvilling-grav också. Det var iaf det svaret vi fick. Men ni kan ju absolut ställa frågan!
    Vi går också på Ovumia i Helsingfors. Planerar för FET i början på feb :)

    Vi gjorde ÄD 2014, på färskförsök satte vi in två embryon (vi fick välja om vi ville sätta in ett eller två) och det resulterade i våra tvillingar <3 <3

    Denna gång kommer vi bara sätta in ett åt gången dock. Men den gången vi blev gravida hade vi bästa förutsättningarna och vågade inte ta chansen!! Det blev dock en svår graviditet med flera komplikationer och havandeskapsförgiftning.

    Lycka till!!
  • Fertilitetsresa
    Smulantobe skrev 2020-01-29 21:47:12 följande:

    En liten rapport från mig och från dagens besök hos Ovumia i Helsingfors!

    Vår plan är alltså att min syster ska donera ägg och idag var vi på Ovumia alla tre: syster, min man och så jag. Det gick bra och vi fick klartecken på att köra igång, redan i nästa cykel faktiskt (februari). Ovumia har bra erfarenhet av donation från syskon sedan tidigare, så här fanns ingen av den försiktighet och tveksamhet som vi stött på hos svenska kliniker när jag lyft frågan - väldigt skönt! Men ändå bra med samtal med kurator (?) både enskilt och tillsammans, om inte annat för att få bekräftat att vi tänker samma.

    Så nu har både jag och syster fått behandlingsplan! Jag får Primolut-N för att skjuta upp mensen i några dagar så att jag hamnar i fas med min syster, sedan östrogen för att bygga upp slemhinnan. Sedan Lutinus (inte min favorit direkt. . .). Vet inte hur ni andra har gjort, det här är ju vårt första ÄD-försök? Men nu kör vi på det här helt enkelt!

    Känns hoppfullt igen!


    Skönt att vara igång! Lycka till <3 <3 <3


    Själv har jag inplanerad FET nästa vecka på samma klinik :)

  • Fertilitetsresa

    Det blir FET nästa vecka 4/2 :)
    Längtar!!

    Någon som har tips på bra hotell nära kliniken, Ovumia i Helsingfors?

    Och en till fråga: Hur mycket brukar ni dricka och hur lång tid i förväg innan besöket dricker ni för att komma med full blåsa?

  • Fertilitetsresa
    Limarie skrev 2020-01-30 13:01:29 följande:

    Vad kul! Vi har insättning nu den 3/2 men det blir Prag istället för Helsingfors.

    Det med hur man ska få till det med blåsan frågar jag mig också. I mitt mejl stod det: ha en halvfullblåsa. Alltså hur i hela världen ska jag bedöma detta.


    haha ja men eller hur?! Hur ska du veta att den är halvfull? Och varför????

    Lycka till!!!!
  • Fertilitetsresa
    CrookedTail skrev 2020-01-31 18:39:42 följande:

    Här händer det grejer!

    Så tråkigt att donatorn fick avbryta Limarie! Jag håller tummarna för att det går bättre i Tjeckien. Och vad snabbt det gick! Ibland får man superkrafter i sånna här situationer.

    Här hos mig händer det inte mycket alls på ÄD-fronten. Jag väntar fortfarande på kallelse till ny hysto där de ska ta bort sammanväxningar och sätta in en spiral. Det blir nog inget nytt FET förrän framåt vår/sommar.

    Men mitt i allt elände tog jag tag i en barndomsdröm och köpte min alldeles egna häst! Så nu har jag knappt tid att ångestera över att allt annat tar så lång tid. :D Och framför allt är jag glad att ha tagit beslutet att inte skjuta upp saker på grund av barnlöshet längre.


    Härligt! Helt rätt tänkt - skjut inte upp pga. barnplaner!

    Njut av hästen!! <3
  • Fertilitetsresa
    Jiana skrev 2020-01-30 20:17:31 följande:
    Vi börjar med Ouvmia, vill ju helst ha en icke-anonym donator. Men för varje misslyckande kompromissar man lite mer med sina principer/önskemål. Gennet låter som en bra plan B.
    Nyfiken fråga: Var ligger kliniken Gennet? Det är ett nytt namn för mig.

    Lycka till!!
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2020