• GrodanS77

    Vi som planerar äggdonation 2020

    bellis2 skrev 2020-07-08 16:01:34 följande:

    Vad gäller underfunktion kan det handla om näringsbrist, därför det är viktigt att kolla av vitaminer och mineraler, något som man är väldigt dåligt på i Sverige.

    Har man sköldkörtelproblem är det inte ovanligt att man också har problem med olika vitaminer och mineraler. Efter operationen är jag till exempel tvungen att ta B12-sprutor, järn, zink och även d-vitamin ligger jag inte så bra till på.

    Jod och selen påverkar något enormt vad gäller sköldkörteln men man ska också vara försiktig med olika tillskott.

    I USA ligger de före i en hel del och de har till och med flera olika multivitamin och mineraler framtagna just för sköldkörtelpatienter.


    Oj, nu får jag lära mig mycket! Har inte hört talas om näringsbrist tidigare i och med sköldkörtelproblem. Jodbrrikat salt har jag dock fått höra att man ska äta. Måste nog kolla med morsan om hon har fått tagit sånna prover. Hon har haft problem i närmare 30 år och stött på ganska många problem i sjukvården under de åren.

    Mycket intressant! Tack!
  • GrodanS77
    bellis2 skrev 2020-07-08 16:12:49 följande:

    Hur går det egentligen tillväga på denna klinik? Har förstått det som att de är knutna till utlandet? Jag tänker att embryona kan inte vara pgs-screenade eftersom det är olagligt i Sverige. Men vid embryodonation till exempel?

    Jag tänkte också på screening av mannens spermier, det var också en skillnad på vad för information man får i Sverige och vad vi fick i Ryssland (mer information).

    Håll ut, den där hemska plågan är snart över med förhoppningsvis ett positivt resultat!


    Ja det är utländska äggbanker. Vi har bara fått veta att det är en europé. Ibland så får kliniken mer info men tyvärr inte nu. Det får det eventuella barnet ta reda på sen när det är moget. Hade gärna velat veta, om det blir en knodd så skulle det ju bli lättare att svara på eventuella frågor från barnet framöver.

    Nä, ingen PSG. Tror inte att de gör det på embryon heller. Utan vill man ha den testen så får man vända sig till en klinik utomlands. I Sverige görs det endast om det finns risk för att en förälder för över en genetiskt ärftlig svår sjukdom.

    Utomlands går de mer "all in" på alla fronter. Så är det fler problem än "bara" dåliga ägg eller spermier så visst kan det löna sig att åka utomlands.

    Koll av mannens spermier har det aldrig varit tal om förutom mängd och rörlighet. Visuell check med andra ord. Ingenting nån gång om att kika på hur de ser ut på insidan. Inte ens när vi gjorde DNA utredning efter sista ma't.

    Resande i samband med försök stressar mig också. Det var nog så jobbigt att bara ta sig till Umeå. Försenat flyg en gång så mannen fick komma inspringade till kliniken i princip när han skulle lämna sitt prov. Och flyget hem blev inställt en gång så vi fick ta nattåget o sova sittandes.
  • GrodanS77
    bellis2 skrev 2020-07-08 19:10:44 följande:

    Det jag råkat ut för inom sjukvården angående detta skulle jag kunna skriva en bok om så jag har satt mig in i mycket själv, även utifrån vetenskapliga artiklar. Det är en dold folksjukdom tyvärr och vi är många som har fått plågas rejält.

    Du får gärna pm:a om du vill ha mer information.


    Du får skriva en bok! En om sköldkörtel och fertilitet!

    Jo, jag har sett hur mycket mamma har fått strida för sin sak. Läkaren säger att hon äter "hästdoser".

    Jag har inte funderat så mycket kring det själv än utan bara accepterat läget att jag behöver en liten tablett för att må bättre. Men efter det här försöket är det kanske värt att grotta ner sig och se över andra faktorer också.
  • GrodanS77
    bellis2 skrev 2020-07-08 19:17:25 följande:

    Ja, det var viktigt för mig. Jag ville gärna veta mer om donatorn och välja själv.

    Jag förstår det. Vi hade det hemskt när det inte var "planerade" datum utan fick droppa allt dagen innan.

    Sofia95, det är en mycket jobbig omställning. Har själv tävlingsidrottat tidigare men för mig har det acceptansen kommit gradvis eftersom jag också varit sjuk.

    Förutom vikten så är det jobbigt med alla hemska humörsvängningar. Kan gråta över ingenting, haha.

    Men, men vad gör man inte för något som är viktigt för en i livet.


    Ja jisses vilka toppar och dalar man kan ha i denna karusell. Gråtmild är bara förnamnet

    Humörsvängningar, viktuppgång, sömnlöshet, avundsjuka, undvika att träffa folk periodvis, undvika allt vad småbarn och gravida heter, åååååångest, osv. Däremellan lite hopp också som håller en uppe, ett o annat projekt för att hålla tankarna borta...

    Ja, man kan verkligen gå långt för en liten knodd. 10 år tog första att få till. Man undrar ju ibland hur livet hade sett ut om det tagit sig på första försöket. Då hade den knodden fyllt 12 i höst. Ja, jisses.
  • GrodanS77

    Ett tips, när ni ruvar, är inte en massa rödbetor! Skrämde precis upp mig själv när jag såg att jag kissat rosa, innan jag kom på det där med rödbetorna. Haha...

    Idag rd 4, trött/öm i svanken och höfterna. Brösten ömmar lite lätt, liiiite lite mer för varje dag. Lite svagt illamående om dagarna. Allt finns på listan över biverkningar eller PMS symtom, men kan också vara tidiga tecken. Rd4 motsvarar 9 dagar efter ägglossning, vid 5 dagars blasto. För tidigt att testa, men åååå va svårt det är att inte göra. Testdag från klinikens sida är först 20/7. Låååååångt dit!!!!

  • GrodanS77
    Sofia95 skrev 2020-07-10 13:32:34 följande:

    Åh, det är så spännande! JAG tycker det är svårt att vänta på ditt test nu, så jag kan bara föreställa mig hur det måste vara för dig :D

    Vi fick precis vårt första videosamtal med kliniken inbokat. De skulle ju tyvärr ha stängt nu under våra två lediga veckor, men direkt efter semestern fick vi och varje litet steg på vägen känns så tacksamt!


    Spännande, ett steg närmre för er också. Alltid skönt att få komma igång. Skriv ned frågor innan, när ni väl sitter där är det annars risk att det är blankt i huvudet. Själv brukar jag komma på "en miljon" frågor efter.

    Ja, det är jobbigt att ruva. Försöker att inte tänka på det, hålla mig sysselsatt osv. Men tankarna är ändå där i bakhuvudet, eller "attackerar" så fort det blir lite lugnare. Ändå måste jag säga att jag är betydligt lugnare denna gång, har mindre tid med en tvååring hemma samt att det inte är "nu eller aldrig" denna gång. Vi har ju haft lyckan att få en knodd redan.
  • GrodanS77
    UndrandeSökare skrev 2020-07-10 16:16:10 följande:

    Inte injektion utan infusion.

    Det är inga problem att ta det INNAN ivf så man ser till att man ligger bra i nivå innan man blir gravid.


    Menar du dropp?

    Hur går det för dig? Har du gjort något försök det senaste året? Har inte följt hela tråden.
  • GrodanS77
    bellis2 skrev 2020-07-12 11:01:15 följande:

    Jag har undvikit att skriva något om det pga dig och din ton i dina inlägg under denna tid. Först skrämde du upp en massa genom att säga att de inte kommer iväg förrän om flera år och nu detta.

    Det är helt otroligt vilken service de har gett sina patienter. Vilken klinik har kunna chartra plan? Vi känner oss naturligtvis mycket säkrare på detta sätt. De har ordnat specialvisum, plan. De har hjälpt till precis med allt. Vaddå desperata. Massvis med patienter som behöver komma iväg och klart att de vill att deras verksamhet ska kunna flyta på.


    Oj, va spännande! Då är ni snart på gång eller? Vilken service! Då förstår jag extra bra varför det talas så varmt om den kliniken!

    Jag som tyckte det var bra jobbat av min klinik att få hem ägg utifrån, men här kan man säga att de gått ett steg längre. Klart att de vill att deras verksamhet ska flyta på. Att hjälpa till att fixa visum o chartra plan måste ju kosta en del för dem (även om man betalar för flygstolen) så det äter väl en del av deras vinst antar jag och då kan man väl inte kalla dem för giriga ivarjfall.
  • GrodanS77

    Mentalt har jag haft en ganska pissig dag idag. Det är liksom den där tiden efter det skulle kunna fäst tills man kan testa. Tvivlet gnager på....Öm/trött i svanken, illamående som kommer o går, ömhet i brösten. Allt kan vara biverkningar och tidiga tecken....låååååång väntan är vad det är. Testdag om en vecka. Men tror jag kommer testa i mitten av nästa vecka. Då är det två veckor sen befruktning.

  • GrodanS77
    Sjuttiosjuan skrev 2020-07-12 18:28:35 följande:

    Inte avis på dig som måste ruva :( Man slits ju mellan hopp och förtvivlan heeela tiden. Testade svagt plus på rd 7 nu med lilleman men dumt att testa för tidigt också. Kämpa!!!


    Tack, tack! nä, fy fan att ruva! Fast det är ju liksom ända vägen... Å, jag är på rd7 i morgon. Kanske ska man våga testa?! Men har inga tidiga test. Kanske bäst att vänta ändå..

    Hur går det för dig då? Så kul att ni fick en till knodd! Har du fått ordning på amningen? Hoppas att allt är tipptopp! Kram!
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2020