Inlägg från: Fjäril kär |Visa alla inlägg
  • Fjäril kär

    Nygift och otrogen

    Alltså.. TS och nån till härinne fastnar i att det finns folk som stannar kvar trots otrohet.

    Men det är högst någon promille som faktiskt stannat kvar.

    Det i sig säger ingenting om hur lyckliga man är i det långa loppet och när många år gått. Trots allt är det ju just de facto åren som går som visar om det var klokt att stanna kvar. Att bara välja att stanna kvar gör inte automatiskt allt bättre och lyckligare.

    Många är de som faktiskt skiljer sig ÄNDÅ när åren kommer ikapp och man inser att det inte blir bättre än så här.

    Slå er för bröstet hur mycket ni vill men att stanna kvar och kämpa betyder inte ett skit. Faktiskt. Eftersom han de facto valde att vara otrogen FAST han var såååå kär..

    Den upptagna mannen jag fick barn med, hans fru lämnade honom ändå efter tio år.... Alla trodde att de var så himla lyckliga och hade löst sina problem... Men fuck it.. Så mycket var den lyckan värd..

  • Fjäril kär
    Oerhörd skrev 2020-03-09 21:17:18 följande:

    Men ska vi vara såna så går väl de flesta relationer i kras, otrohet eller ej, känns inte direkt som ett mått på nånting...


    Ja statistiskt sett slutar vartannat äktenskap med skilsmässa... Och just otrohet och småbarnsåren är skyhöga faktorer vilket ofta dessutom går hand i hand.
  • Fjäril kär
    Oerhörd skrev 2020-03-09 21:17:18 följande:

    Men ska vi vara såna så går väl de flesta relationer i kras, otrohet eller ej, känns inte direkt som ett mått på nånting...


    Och ska vi vara såna finns det tusentals människor som lever i kassa äktenskap och olyckliga relationer och noll kärlek och sex och ändå är gifta i 25-30 år...
  • Fjäril kär
    Anonym (Kvinna86) skrev 2020-03-12 19:51:01 följande:

    Ja men hade inte kommit in i hans liv hade han inte varit otrogen. (Ja jag vet att jag resonerar fel här, att det så klart är hans och inte hennes fel men just nu mår jag bättre av att hata henne och skuldbelägga henne).


    Hade inte hon kommit hade det varit någon annan. Otrohet handlar om rätt person på rätt plats vid rätt tidpunkt...

    Dvs han själv skapade möjlighet från början genom att vara mottaglig och öppen. Han sökte uppmärksamheten från början. Han gjorde sig tillgänglig.

    Att det blev just hon var slumpen när tillfället kom. Det hade lika gärna kunnat vara vilken som helst av de andra gymtjejerna. Och kanske hade han ögonen öppna för flera där också? Det får du aldrig veta. Men du kan ju tänka lite där själv på just tiden och tillfälle..
  • Fjäril kär
    Anonym (Kvinna86) skrev 2020-03-12 20:47:03 följande:

    Jag är inte villig att förändra mig, jag har inte gjort fel. Felet är hans otrohet. Att han körde kuken i en kvinna han blev förälskad i. Det är så sårande och förnedrande att jag finner inte ord för det. Att mannen jag älskar svek mig.

    Jag tror faktiskt också att väldigt många förlåter en otrohet. Jag försöker hitta siffror på hur många som förlåter men hittar inget. vet du något? Kanske tar jag för stort på min mans otrohet.. 


    Som jag nyss skrev betyder inte statistik ett dugg. För statistik tar inte hänsyn till vad folk känner och hur de mår.

    Vad hjälper det dig om x människor stannar om de ändå inte är lyckliga?

    Att förlåta betyder inte att du är lycklig. Att stanna betyder inte att du är lycklig. Tio månader borde ha fått dig att förstå att det inte är så enkelt som att det är samma sak som att vara förlåtande och lycklig. Desperation är inte kärlek. Desperation är inte lycka. Att säga att du förlåter betyder inte att du känner så eller tycker så. Det kan snarare vara ett desperat uttryck för att slippa gå..

    Den du är, vad du är, hur du mår och hur du känner formar de beslut du tar och har ingenting att göra med statistik.

    Vill du ha siffror så år 2018 gifte sig 51000 människor och samma år skilde sig 25000 par. I snitt slutar vartannat äktenskap med skilsmässa inom 3 år och majoriteten av de har barn och skilsmässan inträffar oftast innan barnet fyller 3. Hur många av dessa som handlar om otrohet vet vi inte men vi vet att det är en vanlig orsak till skilsmässa. Och hur mår de som inte skiljer sig? Det vet vi inte heller..

    Ska vi fortsätta leka med siffror så är det ganska lätt att räkna ut att de som stannar kvar efter otrohet statistiskt sett kommer skilja sig ändå men av andra skäl. Har en partner visat upp dåliga och mindre smickrande sidor och synnerligen dåligt omdöme är det redan sprickor i fasaden och därmed lättare att upptäcka fler negativa sidor hos sin partner och hos sig själv och som troligen ändå leder fram till vägs ände och skilsmässa.
  • Fjäril kär
    Anonym (Kvinna86) skrev 2020-05-15 12:01:37 följande:

    Den studien Aftonbladet publicerade om att 1/5 av småbarnsföräldrar är otrogna var också intressant i de avseendet att över 80% fortfarande var ett par. Det är lätt att skrika ?lämna? men så mycket svårare i verkliga livet när många olika faktorer spelar in.


    Att de fortfarande är ett par säger ju ingenting om hur de mår eller om de är lyckliga eller om det var värt det. Många par stannar av samma orsak som du, att de skäms och sopar det under mattan. Att så många stannar säger helt enkelt ingenting alls. Punkt.

    I början av tråden var vi många som berättade att det tar år av processande innan vi insåg att vi måste lämna. Utåt sett hade vi alltså valt att stanna men åren som gick gav oss facit i hand att vi måste lämna.

    Statistik säger ju dessutom att just de facto vartannat par separerar innan barnet är 3 år. Sånt går inte att blunda för.
  • Fjäril kär
    Anonym (Kvinna86) skrev 2020-05-15 14:19:19 följande:

    Det har du så klart rätt i och det finns inga garantier för att det kommer fungera, att han inte är otrogen igen eller att jag inte är det. Jag får helt enkelt bara hoppas och lita på honom.

    Och det kanske aldrig blir som för eller så blir det bättre - det får tiden utvisa. Det kommer ta tid att förlåta honom men ju längre tiden gått ju mer bleknar ?minnet? av henne igen och vi har börjat komma in i en vardag igen där jag varje dag påminns om alla hans fina sidor och varför jag älskar honom.

    Kanske kommer jag till den insikt många av er pratat om om några år men jag kommer aldrig ångra min tid med honom. Vi är en familj med barn. Det är för komplicerat att bara bryta upp, tar för mycket kraft.

    Sen ska vi så klart inte ge oss in i bebisdjungeln direkt, det hade varit dumdristigt.


    Lura inte dig själv bara genom illusionen och förhoppningen om lyckliga tider så att du IGEN väljer att blunda för verkligheten.

    Nu måste du vara ÄNNU mer noga med att se och lyssna på hur verkligheten ser ut och vara extremt lyhörd för ev varningsklockor. Även när det handlar om ditt eget agerande.

    Det är SÅÅ lätt att fladdra bort i kärleksrus och planera framtiden helt enkelt för att det ju är en flykt bort från det jobbiga. Men du måste ta dig igenom det jobbiga först innan du ens vet om det finns en omstart överhuvudtaget. Där är ni inte än på långa vägar.
  • Fjäril kär
    Anonym (Kvinna86) skrev 2020-05-15 16:07:30 följande:

    Jag blundar inte för någon sanning. Jag vet att oddsen kanske inte är på vår sida men som jag ser det har jag två val - lämna honom och alltid ångra och undra om vi hade kunnat laga det eller ge honom en andra chans att bevisa att han älskar mig. Nu kommer han varje dag livet ut förhoppningsvis chans att bevisa att han menar det han sagt.

    Ja där har du rätt. Jag är inte rädd att han ska göra något, speciellt inte nu. Om några år när detta fallit i glömska och vi är tillbaka är ju den ?stora? utmaningen, det vet jag. Samtidigt.. skulle han va otrogen då skulle det inte vara med henne.

    Jag förstår vad du menar med flykt men jag känner samtidigt att jag har faceat verkligheten i över ett år. Vi har gått i terapi både tillsammans och var för sig. Vi är inte i början på något, vi har tagit oss igenom det värsta. Jag håller inte med dig om att vi inte tagit igenom oss det jobbiga - det har gått ett år. Vi har kommit långt i vår process.


    Fast nej. Du har kommit en bit på väg ja. Men du har bara rotat i toppen av isberget av det som är jobbigt eftersom du fortfarande kommer med ursäkter och bortförklaringar och fortfarande väljer att blunda för det mest smärtsamma. Du vill fortfarande inte ta in vidden av det han gjorde. Det vi har ältat med dig om och om igen sedan du startade tråden.

    Hade du kommit så långt som du tror hade du aldrig behövt starta tråden från första början.

    Fortfarande efter 1700 svar så upprepar du ändå samma svar och argument som inlägg 2 och 3...

    I teorin vet du hur saker bör vara men i praktiken gör du precis tvärtom..
  • Fjäril kär
    Anonym (Kvinna86) skrev 2020-05-17 10:27:09 följande:

    Fast där har du fel, det är skillnad på att vilja förstå hans agerande och komma med ursäkter för det. Jag ursäktar honom inte, jag äcklas så mycket av vad han gjorde och att han kunde göra det. Men enligt de flesta här är enda sättet här för att möta det han gjort är att lämna honom. Annars är jag svag. Och då får jag vara svag, jag vet att vi fått hjälp. Jag har ställt kritiska frågor. Jag vet att valde att vara otrogen men jag köper inte att han låg med henne för att han inte älskar mig. Det är att förenkla otrohet. Vi har massor att arbeta med det är jag medveten om, och den största delen kommer ligga på jojo. Vad är det mest smärtsamma som du anser att jag blundar för?

    Jag har kommit långt sen i december. Det har gått över ett år sedan han sist träffade henne.


    Nja det är ju du som ganska ofta förenklar hans otrohet och jag kan förstå det då det är enklare att argumentera då.. vi har sagt många gånger är ju att han valde att vara otrogen FAST han älskade dig. Att det är DET som är utmaningen i er vardag att han har förmågan att bli kär i flera än en. Att hans kärleksförklaringar inte i sig betyder särskilt mycket eftersom han kan bli kär i andra i alla fall. Han har ju klart och tydligt bevisat just det. Att han inte går att lita på trots kärleksförklaringar. Hur skulle dom orden kunna betyda något nu när de inte ens gjorde det framför prästen?

    Han gjorde sig skyldig till värsta sveket ever då han valde henne även på er bröllopsdag. Han valde att ha kontakt med henne på den dagen, tänka på henne, prata med henne och valde att gå vidare med sina känslor och valde henne om och om igen ÄVEN fast han var nygift. Och han tänkte medvetet låta det förbli en hemlighet. Lägre än så kan man inte sjunka. ERAT BRÖLLOP FÖR SJUTTON! Det mest intima som bara ska vara er dag valde han att besudla och äckla ner. Det finns inte ord för hur illa han behandlade dig. Och han gjorde det fullt medvetet samtidigt som han älskade dig...

    Hur kan du inte se detta?

    Nej självklart väljer han ju inte henne igen men det finns andra som kan dyka upp och på samma sätt trollbinda honom och han blir kär. Han kanske inte gör något men likväl kan han få känslor på avstånd och det kan vara illa nog i er sits. Det kan få honom att börja tänka och jämföra. Och det är ju den sortens bristande tillit som gör att det ändå barkar åt helvete för många par. Man vet helt enkelt inte vilken nästa kvinna blir eller när. Det är det som äter upp en till sist. Att ständigt i bakhuvudet ha vetskapen att "rätt" kvinna när som helst dyker upp i "rätt" sammanhang. Och då spelar det ingen roll hur kär man än är.
  • Fjäril kär
    Anonym (Kvinna86) skrev 2020-06-13 15:59:43 följande:

    Vi tar det igen. Jag har sett delar av deras konversation - han skriver flera gånger om sin ångest. Det var inget som kom när han blev påkommen. Deras reella otrohet var två veckor. De hade sex vid två olika tillfällen alltså inte massor gånger. 90% av deras relation var vänskaplig (på ytan då, men de hade ju inte erkänt något för varandra och hade kontakt som vänner). Han avbröt det också för att hans ångest över att skada mig åt upp honom, det finns nedskrivet till henne. Jag tycker diskussionen om otrohet generellt är väldigt intressant men när vi diskuterar min man och vårt förhållande vill jag att vi ska diskutera det som faktiskt var och inte förvränga eller överdriva. Det var nog det som faktiskt var.

    Det stör mig att hon inte lider men också tacksamt att hon inte är med min man. Resten skiter jag i. Jag sitter med en man som älskar mig och som jag har barn med. Och hur vet du att hon inte sårat någon? Huruvida hon var i förhållande eller inte när hon blev gravid med min man har aldrig varit på tal här.

    Men återigen, är det otänkbart att han ångrar sig och inte kommer göra det igen?


    Hade hans ånger varit på riktigt hade han erkänt utan omsvep redan första gången. Då hade han självmant berättat det.

    Han berättade för HENNE om sin ånger men ljög för dig och fortsatte träffa henne och ha kontakt med henne . Hur mycket ångrar man sig då?

    Ångrar man sig så avbryter man allt redan efter första kyssen och sen erkänner man.

    Han ångrar säkert att han hamnade i själva situationen, det kan vara så. Men han ångrar sig inte ett jävla dugg eftersom han tyckte det var bättre att ljuga. Förstår du skillnaden?
  • Fjäril kär

    Jag var en av dom som i början av tråden påpekade att man har inte facit på otroheten förrän några år senare då det är först då man vet om allt var äkta och om det var värt det. 

    Nu har ni ännu en gång hamnat i den vardag och ännu en tuff period som gjorde att han valde att vara otrogen förra gången. Nu är han där igen. Det är alltså så här han fungerar i kriser och i tråkig vardag. Han kommer att fortsätta. 

    Är det så att han saknar något i ert förhållande så får han/ni nånstans besluta er för att antingen på nåt sätt försöka hitta det eller helt enkelt gå isär. 

    Och helt krasst...du stannade förra gången och han fick knappt några konsekvenser så han är ganska säker på att vad han än gör så kommer du stanna. 

  • Fjäril kär
    Anonym (Kvinna86) skrev 2023-07-31 12:04:33 följande:
    Tack, det går upp och ner. Kommer kräva mycket terapi för att återhämta mig och för att inte projicera mina känslor för honom till barnen. Allt är ju väldigt rörigt nu, förhoppningsvis inser jag framöver att det var det rätta och jag börjar må bättre. Det jobbiga är att inse att inget alternativ kommer få mig att må bra för studen.

    Tyvärr bor vi fortfarande ihop. Vi bor i ett eftertraktat område och har bestämt att vi vill bo kvar i området för barnens skull och det är inte så lätt att hitta bostad. Han ska köpa ut mig ur vårt nuvarande boende och jag ska hitta något eget men det tar tid. Ibland känner jag mig beroende av honom och att han vet att han har den hållhaken på mig... 
    Se nu till att han inte utnyttjar det faktum att det är trögt med bostad, eftertraktat område etc så att du fortfarande bor kvar om ett halvår ...  då har han ju liksom fått sin vilja igenom och kan förhala försäljning ännu mer...

    Se till att det faktiskt händer saker rent konkret här och NU. Börja packa, dra isär era ekonomier , åk på visningar, ta kontakt med mäklare, boka möte på banken etc etc.  Visa att det inte blir något förlåt . Visa att du kan stå på egna ben och inte behöver honom. 

    Bli inte blåst igen . Lita inte på ett enda ord alls överhuvudtaget.  Hur kan du vara säker på att han ska köpa ut dig? Det är en jävligt stor hållhake nämligen som han kan utnyttja i all evighet...
Svar på tråden Nygift och otrogen