Inlägg från: Anonym (Kvinna86) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kvinna86)

    Nygift och otrogen

    Anonym (Det är inte HON, det är HAN) skrev 2020-01-16 18:00:10 följande:
    Du vill verkligen hitta så mycket som möjligt som framställer ditt val som en vinstlott. Du fick honom, därför är hon arg, det är hon hon hon, han ångrar sig ju så mycket och nu är det rent av synd om honom som inte kan bli av med henne. Det låter som en ganska vanlig vecka i högstadiet...
    Haha oj, skrattade faktiskt till lite. Ja det vill jag för att motivera mig själv. i 8 år var han ju en vinstlott och sen under två veckor betedde han sig som en skit. Det är inte synd om honom som blir av med henne, det är synd om mig så av rent egoistiska skäl vill ag att hon försvinner..
  • Anonym (Kvinna86)
    Anonym (Linda) skrev 2020-01-16 18:08:31 följande:
    Så han tyckte att hon kunde behålla barnet?
    Nej men det är väl skillnad på att tvinga någon till något och säga sin mening? Han vill inte ha barnet såklart men det betydde ju inte att han tvingade henne. Sen var han (och jag) desperat och då gjorde han klart för henne att han aldrig skulle vilja finnas i barnets liv.. elakt såhär i efterhand.
  • Anonym (Kvinna86)
    Limeblad skrev 2020-01-16 18:09:33 följande:
    Det låter ju oerhört fräscht, not! Han beter sig som en skit och sen hatar han den han varit otrogen med?
    Vad ska han göra då? Älska henne? Hon har ju blivit symbol för att han ångrar.
  • Anonym (Kvinna86)
    Anonym (Funkar inte..) skrev 2020-01-16 18:30:41 följande:
    Har man inte självkänsla nog för att bekräfta sig själv så kommer man alltid behöva bekräftelse av någon annan. Vad händer den dagen ni får bebis igen och du är i bebisbubblan och du orkar inte bekräfta honom. Kommer han då kontakta en ny tjej som "ser" honom? Känner att nån gång man verkligen är bekräftad borde väl vara när man är nygift, men han behövde tydligen ännu mer. Frågan är om din ork verkligen räcker till?

    Vi provade för länge efter otroheten. Men man resonerar lite att nu har jag ändå försökt ngt år, borde inte slänga bort de åren utan försöka lite till. Till slut insåg jag att 4 år hade gått, tilliten var fortfarande helt borta å mannen i fråga kanske inte gått hela vägen med kvinnor nu men definitivt lekt med tanken och träffat några bakom ryggen på mig. Dessa 4 år var helt bortkastade tillsammans med min självkänsla.

    Det har du rätt i, så har jag inte tänkt innan. Just det perspektivet kommer jag att lyfta med honom. jag förstår inte att han inte vågade säga att han inte ville gifta sig med mig om han nu inte ville det. När jag frågar honom kommer såklart "du är mitt livs kärlek och bla bla bla". men ändå...


     


    Det är lite det du skriver som jag ser återkommer och som jag säkert själv kommer hamna i. Det känns som om jag är i chock fortfarande och det tar säkert tid innan det lägger sig. Nu är det så närvarande men om några år när det kommer bara vara ett minne så kommer det på något sätt vara svårare.. när vi faller tillbaka i gamla vanor. Jag står på mig i att jag inte TROR han kommer göra det igen men det spelar ju egentligen ingen roll för han har ju redan gjort det en gång för mycket..

  • Anonym (Kvinna86)
    Anonym (Kvinna31) skrev 2020-01-16 18:51:05 följande:
    Din man och du är båda lika egoistiska.

    Han har oskyddad sex och gör det sen enkelt att inte ha med det eventuella barnet om hon behöll. Och du hjälper dessutom till med att inte han ska ta ansvar pga ditt egen behov. Tycker det verkar som ni kan passa bra ihop med hur ni båda beter er mot den andra kvinnan. Jag hoppas att hon inser snart att det finns mycket bättre män i världen
    ja jag är egoistisk i det här det medger jag. Jag vet att det är fel att resonera kring henne som jag gör men jag orkar inte lida över det också. Hon har heller inte betett sig klanderfritt även om jag förstår att hon är i en liknande situation som jag men jag hade hoppats att efterspelet hade varit annorlunda. 
  • Anonym (Kvinna86)
    Limeblad skrev 2020-01-16 19:13:20 följande:
    Självklart inte. Men man kan vara neutral, ointresserad. Att bli hatisk tycker jag tyder på att han försöker rikta ansvaret bort från sig.
    Jo.. och det har han faktiskt varit men eftersom hon hela tiden hör av sig har han så klart blivit irriterad. Det betyder inte att main fokus här hemma inte är på honom och hans agerande. Men det ges liksom inte utrymme att fokusera på det när hon hela tiden hör av sig. 
  • Anonym (Kvinna86)
    Anonym (jaha) skrev 2020-01-16 19:18:34 följande:
    Ja många provar att stanna men de allra flesta gör slut sen ändå och de flesta ångrar att de inte drog med en gång. Varför ska du göra samma misstag och sen ångra det?

    Ja du är rädd för att ta steget ut och det är anledningen till att du sitter och ursäktar det han gjort. Rädslan för att avsluta är mycket större än rädslan för att leva med en sån "man". Det du inte fattar är att priset du kommer få betala för att vara kvar är mycket större än du tror.
    jag antar du satte huvudet på spiken. Jag vill inte vara 30 år och skild. Jag vill inte att det sista i vårt förhållande ska vara en otrohet. jag vill inte ha haft Sveriges kortaste äktenskap. Jag vill heller inte ha min dotter halva tiden... och rent känslomässigt vill jag inte förlora mannen jag älskar. 

    Så nej jag vill inte göra samma misstag men lik förbannad verkar det som om jag gör det.. 
  • Anonym (Kvinna86)
    Anonym (Esther) skrev 2020-01-16 19:19:33 följande:
    Du skriver flera saker redan i första stycket som väldigt fint bekräftar min poäng.

    1. ?Hans förklaring är ju att han inte riktigt förstod?. Exakt, han är tydligen plötsligt förståndshandikappad och kan därmed inte hållas ansvarig.

    2. ?Han drogs med i stundens hetta?. Många har redan påpekat detta, men ?stundens hetta? är verkligen inte applicerbart i det här fallet. Ett hångel på en firmafest sker i stundens hetta. Den här relationen har underhållits under en längre tid och mötena är planerade och upprepade. Han har därmed haft både betänketid och flera tillfällen på sig att dra i handbromsen.

    3. ?Till sist gick det inte att stå emot?. Nej, just det. Det är precis som att han inte har deltagit utan bara varit föremål någon slags yttre påverkan. Det kan verka töntigt att påpeka semantiken här, men det är viktigt för att skulden ska kunna läggas där den hör hemma. Att han använder den här typen av uttryck är för att det flyttar fokus från honom.

    Han tar inte ansvar. Att ta ansvar är att säga ?jag var kåt och jag gjorde en dum grej. Jag ångrar mig nu och inser att det inte var värt det, förlåt?. Men du nöjer dig med hans svävande svammel därför att det gör att du slipper bekanta dig med tanken på att han gjort det här alldeles självmant.

    Du skriver också att ?han har tagit på sig att han gjort det?. Det stämmer ju inte. Han blev avslöjad och blev därmed tvungen att erkänna. Eller vad menar du att han hade för alternativ? Det har också framkommit tidigare i tråden att du inte fick all information på en gång, utan att korten successivt lades fram på borden under veckan som kom. Det betyder alltså att han inte ens berättade allt på en gång. Det är absolut inte samma sak som att vara ärlig och stå för sina handlingar. Det gör mig lite bekymrad att du inte inser skillnaden.

    Jag ifrågasätter inte att han ångrar sig, det gör han säkert. Jag tycker heller inte att det är självklart att du ska lämna. Min poäng är att det är svårt att förlåta någon som inte ens ber om ursäkt för rätt saker.

    Jag vet att förklaringen att han inte förstod inte är helt hållbar men jag är ändå tacksam för att han FÖRSÖKER förklara. Och såklart var det genomtänkt eftersom det också var han som bokade in sig på ett hotell. Vi har pratat otroligt mycket de senaste månaderna, om hur han fick känslor för en annan och hur han lät det ske. Även om det inte låter så på mig så har han ju bett om ursäkt. han har typ sagt "jag fuckade upp, jag är så otroligt ledsen. Du måste förlåta mig" tillsammans med allt det andra..


    Du har rätt, han hade antagligen inte berättat för mig och ibland önskar jag att jag faktiskt inte sett något. Jag förstår att det för er som läser detta ser allt som svart eller vitt men för mig är det så klart mer komplext. Det här är en man jag levt med i snart ett decennium som aldrig någonsin gjort mig illa och som alltid innan behandlat mig respektfullt och med värdighet. Det är en god människa. Därför passar han för mig inte in i rollen som den otrogne mannen, jag kan liksom inte greppa det. 

  • Anonym (Kvinna86)
    Anonym (Q) skrev 2020-01-16 20:15:44 följande:

    Vill bara säga att jag känner med dig, TS! Jag kan inte ens tänka mig hur jag själv skulle må om min man hade gjort samma sak mot mig, men jag tror att jag precis som du hade kämpat och kämpat för att få det att funka ändå. Har dock svårt att se att det skulle hålla i framtiden, för även om jag inte är svartsjuk nu så skulle det nog äta upp mig inifrån tills jag blir paranoid och sabbar förhållandet.


    Tack! Det är just det jag funderar över, hur tilliten byggs upp igen? om det ens går? Jag är heller inte svartsjuk egentligen, har alltid litat blint på min man och har upplevt det som om han alltid haft ögon bara för mig därför blev detta som en chock. Det du beskriver är också det jag är rädd för men medveten om och vill hitta metoder för att undvika. 
  • Anonym (Kvinna86)
    Anonym (Narcoffer) skrev 2020-01-16 21:43:12 följande:
    Det är en mycket lång historia, som jag skriver om på annat ställe, men jag kan ge en liten sammanfattning:

    Vi var gifta många år. Han jobbade mycket och hade tidskrävande fritidsintressen. Så upptäckte jag, precis som du via mobilen, att han var otrogen. Jag anklagade honom och han nekade. Han var djupt sårad. Hur kunde jag tro det om honom? Att han var borta hemifrån mycket berodde på att jag inte "såg" honom. Jag brydde mig inte om honom.

    Efter att jag anklagat honom fick han en ny hobby. Varje vecka packade han lite utrustning och åkte i väg för att utöva sin hobby. Han handlade lite extra utrustning då och då och lade ner själ och hjärta i sitt nya intresse. Jag upptäckte att han inte ens använde utrustningen, utan han åkte raka vägen till sin älskarinna varje gång. Den här gången kunde jag bevisa det, så han erkände. Men han hade bara träffat henne för att hon gav honom uppmärksamhet och "såg" honom. Hemma var det ingen som brydde sig, påstod han.

    Han ångrade sig och gjorde slut med henne, och jag bestämde mig för att försöka på nytt, för våra barns skull. Redan efter en vecka började han hitta på förevändningar för att åka till olika ställen. Då var han hos henne igen.

    Efter skilsmässan kom det fram lite mer som han gjort under åren. Den där könssjukdomen jag fick när jag väntade barn, som han sade måste ha legat vilande hos mig från innan vi träffades? Gissa var den sjukdomen kom från!

    Så väldigt tråkig läsning, jag lider med dig. Min man nekade dock aldrig sin otrohet och jag tror också att det bara är den här kvinnan och att det skedde under en rätt samlad tid. Sedan har det så klart byggts upp och gränser flyttades för vad som är okej att säga/skämta/flörta om. 


    Hon har också gjort klart att dom inte träffats en enda gång sedan hon blev gravid och han visar mig allt hon skriver. Det litar jag på att han gör för att återfå mitt förtroende. Jag tror inte han är notoriskt otrogen utan jag tror den här kvinnan tog honom med storm på ett sätt han inte var beredd på helt enkelt. Det gör honom dock inte rätt att köra kuken i henne så klart. Så även om jag inte tror att han kommer vara otrogen igen så vet jag ju inte om jag kan lita på honom. 

Svar på tråden Nygift och otrogen