• Anonym (Kvinna86)

    Nygift och otrogen

    Vet att det varit en liknande tråd innan som försvann men det var inte jag!!

    Jag lever med en man och en fyraårig dotter. I mars gifte vi oss, ett väldigt enkelt bröllop men väldigt fint för mig och det betydde mycket. I juni fick jag reda på (kollade hans mobil) att han fyra-fem gånger i april hade haft sex med en kvinna på hans gym. När jag fick reda på det hade dom avslutat sin relation och när jag konfronterade honom kom det fram att han hade sån ångest och inte vågar berätta av rädsla för att förlora mig.

    Jag har valt att stanna. Kanske stoppar jag huvudet lite i sanden. Istället har vi börjat prata om ett till barn och att flytta. Jag behöver pepp.. hur många av er har förlåtit er partner och faktiskt klarat av att gå vidare efter otrohet?

  • Svar på tråden Nygift och otrogen
  • Anonym (?)
    Anonym (Kvinna86) skrev 2020-01-11 23:18:15 följande:

    Okej, jag tycker egentligen inte det är ett misstag, utan ett val. Och det är stor skillnad på en kyss och sex. Han hade så många möjligheter att avbryta den ökande kontakten, flörtandet, kyssar osv. Det är så äckligt att veta att hon tagit på honom och han på henne. Att gick igång så mycket på henne att han kunde ha sex och att han tyckte det va så skönt att han kunde komma. Fy!! Men det jag menar är att ett val kan väl vara ett misstag? Mitt gymnasieval var ett misstag men likt väl ett val..

    Så om jag blivit ledsen men sen bestämt mig för att glömma och idag typ 9 mån senare inte skulle tänkt på det så skulle vi klarat det menar du? Jag blir ledsen när du skriver att det är förstört eftersom vi kämpar.

    Jag ser ju vad ni skriver men det är ju inte så enkelt att ge upp ett liv. Hur gör man? Det är så enkelt att skriva lämna men svårare att göra.. varför ska jag fatta beslut när det är han som gjort fel??


    Det finns väl kanske en möjlighet att han inte kommer att vara otrogen igen, det vet vi ju faktiskt inte. Du skriver att han ångrar ihjäl sig, det kan naturligtvis vara så.

    Men det som blir svårt och som de allra flesta inte kan, det är att komma vidare i förhållandet. Jag tror inte en sekund på att du kommer få bort taggen. Bara alla dina bortförklaringar, ursäkter och strutsbeteendet tyder ju på att du inte VILL se sveket. Du klamrar dig fast vid en dröm, en dröm som nu har blivit en mardröm. Du kan stanna med honom och tro att ni kommer att få det bra, men taggen kommer ALDRIG att lossna, inte hur mycket du än försöker övertyga dig själv.
  • Anonym (Kvinna86)
    Anonym (Kvinna31) skrev 2020-01-11 23:36:54 följande:

    Tillsist kunde han fortfarande valt att åka hem till sin familj än till henne. Han valde bort dig och er dotter. Om man väljer bort att åka hem till sina barn och riskerar sina barn för en annan så har man sjunkit så långt det går


    Så är det. I det ögonblicket valde han bort i alla fall mig. Han måste varit väldigt attraherad av henne... jag vet att dom haft sex 4 gånger men inte om det är vid fyra olika tillfällen, vill inte veta. Men enligt honom så var det hon som va ?på? och ville ses igen. Vet ju att det kan vara lögn men det kan ju också vara sant. Han är ingen lögnare egentligen... jag tror verkligen det var en tuff period för honom när det slets mellan attraktion och hemmet...
  • Anonym (Kvinna86)
    Anonym (Kvinna31) skrev 2020-01-11 23:39:25 följande:

    Nej man sårar aldrig den man älskar oavsett hur mycket något lockar. Tycker synd om henne som fick genomgå en abort. Han är ett svin som behandlat två kvinnor riktigt illa


    Hon hade ju också ett ansvar i att hon blev gravid men så klart är det synd om henne. Men det är ju gjort nu och det finns inget mer min man kan göra för henne där. Han erbjöd sig att följa med när hon först inte ville göra det men det ville inte hon...
  • Anonym (Kvinna86)
    Plupp73 skrev 2020-01-12 00:02:05 följande:

    Uppriktigt sagt, det beror på vad man lägger in i ordet älskar. Har varit ihop med ett antal människor, men verkligen bara älskar en enda person på riktigt. Jag tror att jag bara kommer att älska så en enda gång i livet.

    Älskar man på djupet så blir man oegennyttig, man vill den andra väl, och gör allt man kan för att göra den personen lycklig. Man skadar intte, för man klarar inte att skada....man tänker liksom inte på sig själv.

    Jag tror att många aldrig älskar någon under sin livstid.


    Jag tror också det är skillnad på att vara kär och att älska och av och till i förhållanden är kärleken mindre. Min man var kanske inte kär i mig där och då för då hade han inte kunnat bli attraherad av någon annan men när helvetet brakade samman förstod han dels hur mycket han älskade mig men också blev han kär igen.

    Han var egoistisk som låg med en annan men det var ju inte för att såra mig även om det så klart gjorde det...
  • Anonym (Kvinna86)
    Anonym (Anonym@) skrev 2020-01-12 00:49:05 följande:

    Ts, en sak som förbryllar mig är att du kom på din mans otrohet för 6 mån. sedan,

    stoppar huvudet i sanden som du uttrycker det.

    Sen efter ett halvår har du kommit till det stadiet där du känner att du måste skriva en tråd på fl för att få råd hur du skall komma vidare. Enligt de flesta som varit med om ett sådant svek som du varit, tar det flera år att komma över det. Oftast behövs det en omstart på hela förhållandet. Start från noll. Orkar du det? Är han värd det?

    Jag förstår att du gärna skulle vilja att allt löste sig, och ni bara kunde fortsätta som om inget hänt. Men det funkar inte på det sättet. Det har hänt, han har svikit dig på det värsta sätt han kan göra. Det enda jag kan tänka mig överträffar är misshandel.

    Står du ut med att veta att han svikit dig så.

    Han kommer definitivt att göra det. För honom hade det bara varit ett kul minne, om inte du kommit på dom.


    Han är värd det, han är min livs kärlek, pappan till mitt barn. Och jag tror inte han kommer göra det igen och redan innan jag kom på honom märkte jag att något tyngde honom så ångesten fanns redan.

    Jag vet att det kommer ta år att reparera och det suger. Jag vill släppa allt och gå vidare nu, att inte kunna det är frustrerande. Jag vill fly från det vi är nu. Börja om i ny bostad med ett till barn.. samtidigt hör jag hur desperat det låter.

    Men som du skriver är ju valet mitt.. mycket press lägga på mig när det är han som gjort fel. Vi börjar komma tillbaka till en vardag men i mina tankar finns det ju det vore sjukt annars. Vissa hade kanske kunnat släppa och gå vidare tillsammans utan problem vid det här laget vad vet jag...
  • Anonym (Kvinna86)
    Anonym (haha) skrev 2020-01-12 08:20:28 följande:

    Självklart spelar omständigheterna roll. Ett engångsligg efter många års äktenskap är för de flesta lättare att komma över än flera planerade träffar en kort tid efter att man gift sig. Gör man sådant när man är nygift och verkligen borde vara lycklig i sitt förhållande är det uppenbart att det är något allvarligt fel på ens känslor som är svårt att reparera.


    Jag vet.. jag vet att du har rätt men försöker blunda för det. Vi skulle vara i vår lyckligaste tid i livet. Nygifta och planerade ett till barn och hade börjat kolla hus och då ligger han med henne, skriver med henne, tänker på henne!! Vem gör så?? Jag känner honom utan och innan och trodde aldrig han var kapabel att svika mig så..
  • Anonym (Kvinna86)
    Anonym (Nej) skrev 2020-01-12 08:34:25 följande:

    Ja. För samma dag som ni lovade varandra trohet så var det en annan kvinna han längtade efter. Han stod och ljög iskallt för dig när han gav sina löften.

    Även om ni ska hålla ihop så bör ni skilja er. Under er bröllopsdag så var han hos någon annan i tanken.


    Hade vi inte gift oss hade jag nog lämnat. Men nu, det är så förnedrande. Jag är så blåst som stod framför familj och vänner och hade min lyckligaste dag men samma dag hade dom kontakt. Hur kunde jag inget märka? Och jag vill inte ha Sveriges kortaste äktenskap på cvt, det får mig att vilja försöka igen..
  • Anonym (Kvinna86)
    Anonym (Hallå) skrev 2020-01-12 09:50:05 följande:

    Tror du han klarar av att ha en kvinna för resten av livet? Tänker eftersom detta inte var en engångsgrej utan mer en affär, så är han kanske inte typen som klarar leva med en person


    Det tror jag. Jag tror helt ärligt inte han förstod vad han höll på med innan det var försent och jag tror inte han kommer sätta dig i en liknande situation igen..
  • Anonym (Kvinna86)
    Fjäril kär skrev 2020-01-12 10:43:56 följande:

    Ja omständigheterna spelar roll. Det finns grader i helvetet..

    Ett hastigt snedsteg på fyllan på krogen eller ett snedhångel på firmafesten går att förlåta för de flesta. Shit happens.

    Men aldrig en planerad otrohetsaffär när man är nygift, som resulterar i graviditet. Då har man sjunkit så lågt som man bara kan. Det är höjden av förnedring.

    Att förlåta en otrohet i sig kan gå som sådant. Men det handlar ju mer om det långa loppet och vad som händer under tiden man läker, OM man läker.


    Jag vet. Du skriver väldigt många kloka saker. Jag är inte så bakom flötet som jag verkar. Men känslan och förnuftet har liksom ett tredje världskrig i mig..

    Så är det såklart. Han kunde fått barn 10 månader efter vårt bröllop, det är så förnedrande och det är ju förhör jag inte vill berätta för någon. Jag räckte inte till...

    Jag tror många stannar efter en otrohet men att de år senare förstår att det inte funkade men att de inledningsvis resonerade som mig i början. Mer barn, nytt boende, bröllop etc för det blir så intensivt typ och man vill komma över direkt. Min rädsla är att det blir så för mig också...
  • Anonym (Kvinna31)
    Anonym (Kvinna86) skrev 2020-01-12 14:41:34 följande:

    Så är det. I det ögonblicket valde han bort i alla fall mig. Han måste varit väldigt attraherad av henne... jag vet att dom haft sex 4 gånger men inte om det är vid fyra olika tillfällen, vill inte veta. Men enligt honom så var det hon som va ?på? och ville ses igen. Vet ju att det kan vara lögn men det kan ju också vara sant. Han är ingen lögnare egentligen... jag tror verkligen det var en tuff period för honom när det slets mellan attraktion och hemmet...


    Spelar ingen roll hur på hon var det är han som hade familj att ta hänsyn till. Han ljuger ju för dig. Han åkte och träffade henne. Du vet heller inte vad han sagt till henne, vilka löften hon fått som gjorde att hon blev gravid från början. Dom kanske haft längre förhållande än du någonsin kommer att få reda på.
Svar på tråden Nygift och otrogen