Inlägg från: Anonym (Kvinna86) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kvinna86)

    Nygift och otrogen

    molly50 skrev 2021-08-27 08:23:14 följande:
    Skönt att höra att det går bra för er.
    Jag måste säga att jag tycker du är stark som klarar av det.  
    Tack ;)
  • Anonym (Kvinna86)
    Anonym (Prata) skrev 2021-08-27 08:34:12 följande:

    Själv hade jag gått (med min man) i samtal pga detta. I mitt fall till präst, är du inte troende så till en terapeut eller ett gift par som har en fin relation som ni kan vända er till.

    Viktigt att inte bara säga ok för denna gång och leva vidare, skaffa ett till barn och medan du ligger höggravid knullar han vidare.

    Han behöver faktiskt prata och förstå hur fel han har agerat och att det inte får hända igen.

    Du måste också fortsättningsvis kunna lita på honom till 100 procent, och det ligger hos dig.

    Lycka till i er framtida relation, hoppas den blir finare och starkare!


    Tack för dina råd. Vi har pratat mycket senaste 3 åren, på ett sätt vi aldrig tidigare gjort, och kommit varandra närmre än vi var innan. Det var den tuffaste och värsta perioden i mitt liv efter att hans otrohet avslöjades men i slutändan är vårt bättre än någonsin. Jag har pratat själv med en terapeut, han också och så vi tillsammans. Båda har kämpat som fan och idag litar jag på honom igen, även om vägen dit har varit något jag aldrig vill uppleva igen. 
  • Anonym (Kvinna86)
    Anonym (jaha) skrev 2021-08-27 11:01:31 följande:
    Nja, alltså, visst måste man respektera TS val, det är ju ändå hennes liv och hennes val som gäller. Och visst är det sant att springa omkring och kontrollera sin partner inte är ett frisk beteende (då är det bättre att lämna). MEN... det finns ju oxå en poäng i att människor sällan förändras sina värderingar och beteende bara sådär...och att otrogna människor ofta repeterar sitt beteende är tyvärr ganska vanligt så en viss vaksamhet kan ju vara på sin plats... tillit och blind tillit är inte riktigt samma sak.

    Man kan lita på folk och ändå inse att personen skulle kunna svika...om du förstår vad jag menar?
    Så klart jag förstår att chansen finns att han gör det igen, chansen att jag skulle göra det finns också. Jag vet ju det och det är en risk vi båda har tagit. Men jag är nästan mer säker nu än innan på att det inte kommer ske (igen) då innan var det bara en tanke om hur jobbigt det skulle vara att gå igenom det men idag vet både han och jag att det inte är värt edt. Och kom inte och säg att det var vört det för honom för jag förlät honom, det är inte så att det varit en dans på rosor för honom att leva med hur han sårade dom han älskade mest. 
  • Anonym (Kvinna86)
    Anonym (jaha) skrev 2021-08-27 11:34:37 följande:

    När man bli bedragen så ställs man inför ett väldigt tufft val, att bryta upp förhållande, gå miste om tryggheten, få begränsad ekonomi, gå miste om halva tiden med sina barn, behöva börja om på nytt, etc, etc...eller förlåta och ha kvar allt. Inte så konstigt att många väljer att vara kvar, för när ens värld ställs upp och ner så är det naturligt att klamra sig fast vid det kända och trygga. Men det är inte nödvändigtvis alltid rätt beslut. Det finns ju en anledning till att många förhållanden (om int majoriteten?) där otrohet förekommit spricker efter efter några åt trotts tappra försök att rädda det.

    Precis som den som är otrogen använder alla försvarsmekanismer för att skydda sig själv och sin självbild så använder även den som blivit bedragen alla försvarsmekanismer för att rättfärdiga för sig själv att stanna. Att stanna är inte alltid ett rationellt beslut utan många ggr en produkt av rädsla för alternativen och det är väldigt mänskligt och fullt naturligt, men det kännas lite naivt och ytligt att säga, att man bara ska glädjas åt att "det gått bra för dem" för bara för att man gett sin partner en andra chans så är det långt ifrån klart och det finns inga som helst garantier för att det kommer hålla eller att man inte kommer bli sviken igen och bli mer sårad än vad man redan blivit. Det kan gå hur som helst, att ge någon en andra chans är i stor sett ett experiment, man ger den andra personen en chans att visa att den är värd att fortsätta leva med, punkt. Mer än så är det faktiskt inte. Det är en chansning som kan bära eller brista och det är kanske bättre att se det just så realistiskt än överromantiserat skimmer.

    Terapi är bra men heller ingen garanti för någonting. Terapi är 100% beroende av att båda partner kan vara helt ärliga och transparanta och lägga alla korten på bordet. Om den ene är det men den andra bara säger vad den förväntas säga för att få en andra chans så ger terapi absolut ingenting.

    Obs! Jag säger inte att TS ska ändra sig och dra istället. Det jag säger är att ge sin otrogna partner en andra chans är inget annat än en chansning som kan bära eller brista och att det är bra att försöka ha en realistisk syn på det och inte vara naiv.


    Jo det kan jag hålla med om, det förlorade livet var otäckt. Skulle våra rutiner försvinna, min bästa vän/man försvinna? Skulle jag ha barnet varannan vecka? Vad händer med våra vänner? etc etc etc. Men i slutändan var det honom jag valde och inte rädslan för det förlorade livet. 

    Har du statistik på att många förhållanden spricker efter ett par år? Jag har letat men hittar inget.

    Det är alltid en chansning att försöka igen, jag är medveten om det. Kanske märker vi om 5 år att kärleken är död, då får vi ta det då men just nu upplever jag att vi är kära på riktigt. 

    Jag håller absolut med om att man skyddar sig själv, jag vill ha kvar min bild av honom, jag vill också se mig själv som en stark kvinna och inte ett offer och jag vet att jag säkert klandrat den andra kvinnan orimligt mycket. Jag vet också att hans berättelse (även om det är hans sanning) inte är helt objektiv, så klart har ajg fått väga in allt detta i livet framå.
  • Anonym (Kvinna86)
    Anonym (Nej) skrev 2021-08-28 14:57:51 följande:
    Problemet är väl att hon aldrig kommer få veta när han är otrogen igen. Han säger ju ingenting när han träffat andra! Enda gången ts kommit på hans otrohet är när hon kontrollerat honom.

    Så vad ska hon göra? Gå runt och vänta tills nästa otrohet avslöjas genom en könssjukdom eller genom att han blir skyldig att betala underhåll för nån älskarinnas barn?
    Hans otrohet kom inte fram för att jag kontrollerade honom. 

    Jag väntar inte på något, förutsätter att han inte gör något liknande igen.
  • Anonym (Kvinna86)
    Anonym (Nej) skrev 2021-08-28 18:17:30 följande:
    Men hade hon inte snokat förra gången så hade han fortfarande träffat älskarinnan bakom hennes rygg?. Han påstod nog att han var ärlig och öppen mot ts förra gången också
    Nej det hade han inte. Det var avslutat när jag fick reda på det. 
  • Anonym (Kvinna86)
    Anonym (Nej) skrev 2021-08-30 06:14:18 följande:
    Han har gjort en annan kvinna gravid! Är inte det anledning till att vara misstänksam?!
    Det är ju inte riktigt själva graviditeten som var problemet utan sexet som ledde dit. Eller ja, kanske det som ledde till sexet också så klart - de framväxande känslorna och det fördjupade kontakten. 
  • Anonym (Kvinna86)
    Anonym (jaha) skrev 2021-08-30 16:16:55 följande:
    Egentligen är det inte så förvånande, människor som pysslar med sånt är ju egoister och egoister har alltid svårt att fatta att allt inte alltid måste vara till deras fördel och vill gärna äta kakan och ha den kvar. Man vill kunna ha både sin partner och någon annan, blir man påkommen vill man bli förlåten rakt av utan att själv behöva offra något.... 
    Min man är fullt medveten om att jag aldrig tänker dela honom med någon och att han om han någon gång gör något liknande igen så är han körd. Han offrade mycket när han låg med sin kollega, det är han väl medveten om. Att vi är tillsammans idag är för att vi kämpat som fan för det rent ut sagt, båda två. 
  • Anonym (Kvinna86)
    Anonym (Nej) skrev 2021-08-30 20:44:05 följande:
    Nämen då är det ju okey ?
    Så klart inte, det är vidrigt att han var på väg att få barn med en annan men nu fick han inte det. Hade hon inte gjort abort hade han haft ett till barn, då hade jag inte kunnat vara kvar tillsammans med honom så jo för mig är det en skillnad på att hon gjorde abort kontra om hon inte hade gjort det. 
  • Anonym (Kvinna86)
    Anonym (Hallå) skrev 2021-08-30 22:22:57 följande:
    Ligger ni mer nu?

    Hur går tankarna kring syskon?
    Nej vårt sexliv är ganska oförändrat - ibland mer ibland mindre. jNär vi väl gick tillbaka till varandra så hade vi mer sex men jag insåg sedan att jag inte tänker ha mer sex än vad jag vill för att vara tillgänglig för honom och vi båda är med på att förhållandet är mer än sexet.

    vi har fått ett syskon dessutom så oftast prioriteras sömn före sex :)
Svar på tråden Nygift och otrogen