• pyssel

    Råd till incels

    Tecum skrev 2020-01-07 19:59:23 följande:

    Det är givetvis bra om de går ut i verkligheten, engagerar sig i något och träffar folk. Men det jag reagerar mot är formuleringen "acceptera ensamheten". Helt fel råd, direkt vansinnigt. Gör man det har man förlorat, givit upp och sabbat alla chanser att träffa någon, få familj och barn. Ett sånt råd är direkt kontraproduktivt och ökar bara utanförskap och dåligt mående.

    Det är en jävla tur att folk inte följt idiotens råd, då hade mänskligheten dött ut för länge sen!


    Att "acceptera ensamheten" kan också ses som samhällsutveckling och mänsklig evolution. För det är vissa som inte hängt riktigt med där, för de får härdsmälta av att rättigheter ifråga om att ta för sig av kvinnor på olika sätt inte är desamma för en man längre. Tennis är ett rejält fall framåt från rebulikanska trådar på reddit, frotterande varandras hat mot både Stacy, Becky och Chad och citerande av J.B.P.
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    Tecum skrev 2020-01-07 21:04:39 följande:

    Jag förstår inte riktig vad du menar med att ökad ensamhet är en (positiv?) samhällsutveckling? Det har aldrig någonsin varit en rättighet för alla män att "ta för sig" av kvinnor, det har ju till och med krönikören fattat. Det har alltid funnits ensamma män som aldrig fått möjlighet att bilda familj. De män som kunnat ta för sig är ett fåtal mäktiga och rika. Menar du att det är positivt att vrida utvecklingen åt det hållet igen?

    Det är inget fel på tennis men det är naivt att tro att människans biologiska behov av sex, fortplantning och tvåsamhet bara kan pratas bort genom hurtiga tillrop. Jag kan aldrig instämma i att vi ska "acceptera ensamhet" som är ett av våra stora samhällsproblem eller att vi ska rekommendera folk att ge upp sin berättigade längtan efter kärlek och närhet! Det var inte bättre förr utan vi borde kunna göra det bättre än vad det nu är!


    Ser att Wennstam utvecklar det hela. Acceptera ensamhet eller acceptera samhällsutvecklingen vad gäller kvinnors rätt att välja, same same. Det betyder ju inte att man måste stagnera i sin ensamhet eller förbli ensam. Men jag tror att dessa herrar måste börja där.
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    Anonym (No disco) skrev 2020-01-07 21:35:52 följande:

    Nej, det är ingen rättighet att få sex, barn eller vad det nu är. Men vem har påstått att det är en rättighet att få sex?


    Många av de arga och misogyna incelmännen.
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    Tecum skrev 2020-01-07 22:39:26 följande:

    Wennstam fortsätter i den nedlåtande och förminskande stilen vad gäller mäns ensamhet och kärlekslängtan och fortsätter också att sprida myten att alla män kunde ta för sig av kvinnor förr.

    Ni som tror att lösningen är naiva pekpinnar om tennis och filosofi istället för att söka tvåsamhet kommer att få ett obehagligt uppvaknande när incelrörelsen växer och blir lika farlig som vissa tycks tro att den är nu. För Wennstam skrev en vettig sak: "En man som hatar och som inte ser något hopp för framtiden är en person som är mycket lätt påverka"

    Män som marginaliseras och behandlas nedlåtande är farligare än kvinnor i samma situation då de är mer våldsbenägna. Det finns alltid de som vill och kan påverka svaga personer att skada andra och destabilisera samhället. Polisen kan skydda oss lika lite som de kan stoppa gängvåldet. 

    Jag har ingen lösning men på något sätt måste vi SE dessa män på ett tidigt stadium, helst redan i skolan, och på något sätt inge dem hopp om att det finns en plats för dem också. Det är ingen som på fullt allvar tror eller kräver att kvinnor ska "ställa upp" på sex bara för deras skull, såna påstående är bara ett uttryck för frustration. 


    Gå ut i vård, omsorg och skola och ta dig en titt på vem som "ser" dessa pojkar och män i första hand och försöker motverka andra influenser, innan du beskyller någon för att marginalisera och förminska.

    Har man pratat med tillräckligt många våldtäktsmän, läst tillräckligt många utsagor, då vet man en del om hur vissa ser på "rätt". Då är det inte speciellt svårt att ta på allvar när arga incels orerar om att "ställa upp", "kvinnor ska sänka sina krav" och riktigt grova saker. Det bryska uppvaknandet kommer inte vara för kvinnor som mött farliga eller potentiellt farliga män i privat- och/eller arbetsliv.

    När kvinnor blir arga och uttrycker sig krasst om hur män beter sig, då heter det att vi förminskar och marginaliserar och kan vänta oss ett "uppvaknande". DEN retoriken är mycket otäck.
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    Anonym (råd) skrev 2020-01-08 06:56:07 följande:

    Tycker det är minst lika otäckt när kvinnor använder ett fåtal mäns idioti som en ursäkt för att hata samtliga män på jorden och göra dem kollektivt skyldiga till allt dessa fåtal hittar på. Speciellt när de får medhåll av andra arga medsystrar, det stinker lynchmob


    Vad har det med det jag skriver att göra? Whataboutism.
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    Anonym (råd) skrev 2020-01-08 07:11:06 följande:

    Absolut, precis som det ökande manshatet är ett problem, finns många problem att lösa i välden.


    Kan du beskriva hur det här manshatet ser ut, och framförallt, hur farliga uttryck det tar sig?
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    Anonym (råd) skrev 2020-01-08 07:35:22 följande:

    Manshatet behöver nog inte beskrivas, den kan nog varenda man i detta land känna igen bekräfta. Att du som feminist inte ser den förvånar mig inte det minsta det är ju trotts allt feminister som står för det mesta av det.

    Hur farlig den är? Det beror på hur man definierar farlig, om den innebär att män får sämre villkor än kvinnor, till att mäns lidande inte tas på allvar så är den absolut farlig.


    Vill gärna höra vad du stoppar in på skalan av hat. Jag avvaktar med antaganden om dig av den osnygga sorten du just gjorde om mig.

    FYI: Det är inte kvinnor och feminister i skola, vård och omsorg som negligerar mäns lidande. Inte heller de otaliga kvinnor som stannar hos psykiskt sjuka och missbrukande män. Jag har en annan bild av vilka som skiter i män som lider.
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    Anonym (råd) skrev 2020-01-08 09:16:45 följande:

    Vad är det som är osnyggt med att säga att du är feminist?

    Nä precis, ni propagerar "bara" för att kvinnor ska prioriteras framför män och använder grova generaliseringar om män för att rättfärdiga det, viket i praktiken är detsamma som att negligera mäns lidande eller behov.


    Massa halmgubbar igen. Citera gärna där jag "bara" gör de saker du påstår, på bekostnad av män.
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    Anonym (råd) skrev 2020-01-08 09:40:26 följande:

    Citera gärna där jag skrivit att just du gör de saker jag påstår?


    Jag tar tilltalet "ni" som de flesta, dvs att du inkluderar mig i dina beskyllningar. Hur menar du själv att jag ska tolka tilltalet "ni"?
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    KlantSmurfen skrev 2020-01-08 16:34:52 följande:

    Du verkar inte riktigt ha förstått vad incels är


    Fast på en skala då ... Chad vill man ha bort ur gamet, men beundran konkurrerar starkt med avund, snarare än hat.
    #inteensamaldrigglömd
Svar på tråden Råd till incels