• Pope Joan II

    Varför är jag tjock?

    Anonym (Tjocka Märta) skrev 2020-01-12 21:15:16 följande:

    Vad många svar som trillade in. Tack så mycket. Tack för frukostförslagen. Jag äter ofta mackor på morgonen för att det går fort. Är inte gröt bara halvlagat bröd egentligen? Angående grönsaker så kommer sig rädslan av svåra allergiska reaktioner som barn. Fem gånger har jag åkt ambulans pga allergier. Jag vet vilka grönsaker jag ska undvika men det hänger kvar att inte våga prova något nytt. Läskdiskussionen är ovidkommande eftersom jag inte dricker läsk över huvud taget.

    Idag har jag ätit soppa till frukost och ugnsbakade pommes frites, en stekt kycklingfilé och vitlöksmajonnäs till middag och en knäck.


    Varför äter du sådant om du inte vill vara tjock?
  • Pope Joan II
    Anonym (Tjocka Märta) skrev 2020-01-12 21:41:17 följande:

    Se ovan.


    Det är ursäkter som den där som gör att du har fetma nu.
  • Pope Joan II
    Anonym (Tjocka Märta) skrev 2020-01-12 22:20:55 följande:
    Ok. Du slänger ofta mat som du betalat för i sopporna för att andra säger åt dig at göra det eller?
    Nej, jag kastar inte mat i soporna. Men jag är inte överviktig och behöver därför inte starta en tråd i vilken jag frågar andra varför jag är tjock samtidigt som jag äter pommes, majonäs, korv och knäck heller. 

    Jag menar inget illa men antingen fortsätter du att vara tjock eller så gör du vad du måste för att bli normalviktig och till det hör bland annat att man behöver avstå från en del livsmedel, göra kloka val och hålla mängden mat på en hälsosam nivå. 
  • Pope Joan II
    Anonym (Tjocka Märta) skrev 2020-01-18 21:52:58 följande:

    Efter att ha varit sjuk ett par dagar och egentligen fortfarande är så har jag inte rört mig så mycket. Min bror har haft hand om hunden så oroa er inte för den. Idag har jag i alla fall ätit måltider.

    Frukost: en mugg varm choklad, ett litet glas apelsinjuice, en rågkaka med två teskedar marmelad och två skivor rostbröd med totalt 3 tsk smör och 2 skivor salami. 548 kcal enligt appen.

    Middag: Grön baconlasagne. 701 kcal enligt appen.

    Annat: 2 knäckar 75 kcal och 15 g mörk choklad  87 kcal

    Jag har fått en hushållsvåg också så jag har vägt allt.


    Jag tycker att du företar dig väldigt märkliga kostval om det är så att du inte vill vara tjock. Drickchoklad, juice, marmelad, mycket och dåligt bröd, salami, bacon, knäck och choklad.
  • Pope Joan II
    Anonym (Tjocka Märta) skrev 2020-01-19 15:06:05 följande:
    Vännen jag är fortfarande inte gjord av pengar. Jag måste äta det jag har innan jag kan köpa nytt.
    Ja, du har sagt det. Men om det är så här du har ätit hela tiden - hur kommer det sig då att du tycker att det är konstigt att du är tjock? 

    Är vi vänner förresten? Jag har ingen aning om vem du är. 
Svar på tråden Varför är jag tjock?