Inlägg från: nattuw |Visa alla inlägg
  • nattuw

    Vad tycker ni om SAS nya reklam?

    Ikoniska vindsnurror och cyklar som stapelvara i våra städer? SAS borde stämma reklambyrån för att de blivit pålurad en ratad KLM reklam.

  • nattuw
    nihka skrev 2020-02-15 13:30:10 följande:

    Fast det var ju en nätattack.


    Tidigare har en nätattack varit en ddos- eller hackerattack men nu räcker det tydligen med en negativ kommentar eller smiley för att det skall anses som en attack. Vilket innebär att när en grupp individer på till exempel familjeliv går samma för att gnälla på till exempel SD så är det en nätattack.
  • nattuw
    KillBill skrev 2020-02-15 10:19:23 följande:

    Att ett nordiskt flygbolag vill lyfta fram de fördelar som resandet har haft för utvecklingen av de nordiska nationerna och de nordiska samhällena är självklart. SAS får nu hjälp av tusentals nationalister att skapa uppmärksamhet kring SAS varumärke. Det är en mycket smart kampanj.


    SAS är inte Rolling Stones. All reklam är inte bra reklam.

    Att en kampanj i framtiden kommer att kunna användas som exempel på hur man inte skall göra gör den inte till en smart kampanj.

    Syftet med en reklamkampanj är att få kunderna att välja den egna produkter före konkurrentens och där har de misslyckats. Det finns inget i reklamen som ger SAS en egen identitet. Ingenting som förklarar för presumtiva kunder varför de skall välja SAS före något annat dussinbolag.

    Varför skall jag välja ert flygbolag
    Varför skall jag välja SAS framför något annat dussinbolag
    1)Låg pris?
    2)Premium?
    3)Miljö?
    4)Drömmar?
    5)För att ni saknar identitet och att det blivit en ankdammsdebatt om en reklamfilm?

    Det finns bara en sak att säga till de som gjort och godkänt reklamfilmen. Gör om gör rätt. Slopa tramset om att det inte finns någon skandinavisk kultur. Det påståendet är så utdaterat att det inte längre används ens av de mest ihärdiga pappskallarna från yttersta vänstern. För att inte hela reklambudgeten skall vara bortkastad så klipp ner det till en 30 sekunders "See the world, get new influences, do it with SAS".
  • nattuw
    Anonym (Js) skrev 2020-02-16 02:06:56 följande:
    Nja, det finns mer än en anledning till att göra en reklamkampanj. Inte nödvändigtvis är målet att få en omedelbar ökning av nya kunder.
    Jag skrev ingenting om en omedelbar ökning av kunder. Jag skrev "Syftet med en reklamkampanj är att få kunderna att välja den egna produkter före konkurrentens och där har de misslyckats.".
    Anonym (Js) skrev 2020-02-16 02:06:56 följande:
    Kanske vill de med denna kampanj inte lyfta det egna varumärket utan marknadsföra resande i stort, för att få folk att vilja se världen.
    Att medvetet lägga reklambudgeten på en reklam som inte lyfter fram det egna företaget? Om det är motivet så borde samtliga som varit inblandad i kampanjen avskedas med omedelbar verkan och dessutom åtalas för trolöshet mot huvudman.
    Anonym (Js) skrev 2020-02-16 02:06:56 följande:
    Kanske var syftet att skapa en sån stor vattendelare att varumärket SAS går som ett sus genom världen och på sikt ökar det försäljningen globalt.
    SAS skapar inget SUS. Filmen får bara SAS att framstå som ett identitetslöst dussinbolag.
  • nattuw
    Anonym (tobbe) skrev 2020-02-17 01:36:44 följande:
    Nationalism har skapat dom flesta krig. Nationalism har gjort att människor i alla tider råkat illa ut. Nationalism gör att människor inte får vara som dom vill. Ska jag ge fler exempel på varför nationalism är dåligt.
    Först kom kriget sedan nationalismen.

    Grupptillhörighet oavsett om det handlar om en nation, en klan, en religion eller ett politiskt parti skapar i sig inga krig. Däremot gör grupptillhörigheter det enklare att dupera och utnyttja andra människor.
  • nattuw
    Crash Man skrev 2020-02-20 18:33:42 följande:
    Att påstå att alla nationalister är lågutbildade som bara flyger till "mallis" är verkligen ett lågvattenmärke.
    Att använda ordet "lågutbildad" i nedsättande syfte är bara ett uttryck för hipstervänsterns vanliga klassförakt. Lågvattenmärke indikerar att det skulle finnas en högre nivå men då hipstervänstern alltid befinner sig på samma låga nivå blir det lite fel att beteckna den nivån som ett lågvattenmärke.
  • nattuw
    Smecker skrev 2020-02-21 11:37:39 följande:
    Märkligt vad kränkta lågutbildade blir när man konstaterar att de är lågutbildade. Det finns inget nedsättande med det, det är rent deskriptivt.
    Från vilket vit makt-forum har du lånat det resonemanget?
  • nattuw
    KillBill skrev 2020-03-09 20:23:36 följande:

    Miljörörelsen måste jubla över denna oväntade hjälp som man får av inskränkta högernationalister att slå undan benen på regulärflyget!


    När någon ser ett minskat flygande som ett problem så vet man att de inte tar miljöfrågan på allvar.
Svar på tråden Vad tycker ni om SAS nya reklam?