• Persbrandtkola

    Vad tycker ni om SAS nya reklam?

    Här är reklamen: 
    ">



    Själv tycker jag den är fruktansvärd och det är vidrigt hur SAS har bemött kritiken... Att det skulle ha varit en nätattack till det utbredda missnöjet känns inte så troligt pga vad reklamen säger. Nej tack, SAS sjönk som en sten i mina ögon. Berätta gärna vad ni tycker?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2020-02-21 18:41
    soundcloud.com/nyhetsbubbla/sas-raderar-reklamfilm-pa%2Fsets%2Ftorsdag-13-februari-2020&fbclid=IwAR1jdxzn8GKjxTamRt1h6Cf5SZjpCd-dADm38DEoLmVYchx8-LZ6gzsXZKI

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Vad tycker ni om SAS nya reklam?
  • Anonym (Tråkigt!)
    Anonym (kapten) skrev 2020-02-14 01:27:20 följande:

    Den var la jättefin? Och helt korrekt. Vad är problemet? 


    Läs om den massiva kritiken, så ser du problemet.
  • Anonym (Tråkigt!)
    GrovyIe skrev 2020-02-14 01:47:50 följande:
    Det fanns inte tillräckligt med representanter gällande hbtq, rasifierade eller prickiga personer i videon. Bara någon enstaka som är där för att användas som lockbete till rasister!
    Vad menar du?
  • Anonym (kapten)
    Anonym (Tråkigt!) skrev 2020-02-14 01:55:07 följande:
    Läs om den massiva kritiken, så ser du problemet.
    Var kan jag hitta den "massiva kritiken"? Har inte sett eller hört nåt om det?
  • Anonym (Buhuhuhuhuhu)

    Tycker den var bra, och allas hysteriska redaktioner säger mig att den behövdes...

    Det den säger är att resor och möten mellan kulturer berikar oss och våran kultur!

    Ingen kultur är immun mot påverkan!

    Varför blir ni då upprörda av en reklam som helt enkelt säger att resande berikar vår kultur. Är ni så osäkra på er svenska identitet att tanken på att vi hämtat saker vi tyckte om från andra kulturer? Ni kan ju se det som att vi erövrade deras saker och gjorde de till våra...

    Sluta oroa er...de säger inte att det är fel att vara skandinav, de säger inte att vi är utan kultur... de säger att man kan berika sin egen kultur i möten med andra kulturer... och det är inte bara vi som låter oss berikas, se på italienarna... pasta... finns det något mer italienskt? Tänk att det var araberna som tog pastan till Italien kring år 1000 (och för sa man att det var Marco Polo som kom med det från östra Asien men sen upptäckte man att pastan fanns redan innan... undrar vilken som var först av araberna eller öst asiaterna? Eller fick de båda det från ytterligare en annan kultur?) Så skjuta oroa er... bara för att våra traditioner kommer utifrån så är de inte mindre svenska!! Bara de som tror att Sverige är ett svagt land med vek kulturer tror att det är det den reklamen säger.... jag väljer att vara stolt över att vi tagit traditioner och saker och gjort dem våra!!!

  • Anonym (Buhuhuhuhuhu)
    Anonym (Buhuhuhuhuhu) skrev 2020-02-14 03:16:39 följande:

    Är ni så osäkra på er svenska identitet att tanken på att vi hämtat saker vi tyckte om från andra kulturer?


    *Är ni så osäkra på er svenska identitet att tanken på att vi hämtat saker vi tyckte om från andra kulturer skrämmer er så?
  • jeanette02
    Persbrandtkola skrev 2020-02-13 23:37:30 följande:

    För att förstå vad som händer här, måste vi bryta ner reklamen, så du förstår detaljerna och vad som förmedlas.  "What is truly scandinavian... absolutely nothing". Så börjar reklamen, samtidigt som bland annat den svenska och norska flagan visas och intatuerat Köpenhamn "KØBENHAVN", husbil, norska/svenska flickor/kvinnor, hund, marängtårta med jordgubbar och massor av andra saker. Musiken sätter stämningen och avslutas tvärt med utblåsta födelsedagsljus, en ung flicka visas, som ser ut att tappat allt hopp, som sedan rycker på axlarna.

    reklamen rullar vidare. Natursköna inslag visas m.m. och en äldre herre säger "NADA", vad symboliserar det här tror du? Vad vill SAS ha sagt? 

    Sedan säger två flickor "there no such thing" och efter det kommer slagorden "everything is copied". Sedan urartar det totalt och hur musiken används för att poängtera detta på är vidrigt. Ungefär som att vi inte har något att vara stolta över.

    I alla fall... SAS säger att vi inte har någon kultur här i Skandinavien... ALLT vi är, har vi tagit från andra. Det finns hur mycket som helst som är fel i denna reklam, vidrigt.


    Precis, så. Man vill nedvärdera det som iaf jag och säkert många andra kopplar till traditionellt skandinaviska utseenden och miljöer. Inget fel i att lyfta att många saker kommer från andra kulturer, så är det ju, man anammar olika saker världen över ju. Det är väl ingen nyhet för någon antar jag.

    Men sättet de gjort denna reklam är ju bara vidrig. Undrar om något annat företag gjort så om sitt egna område?

    Only in Sweden.
  • jeanette02

    Det värsta är nog att man försöker också idiotförklara oss som folk här. De flesta av oss vet redan att sakerna de tar upp kommer från andra länder. Varför skulle jag exempelvis gå runt och tro att vindkraftverk är skandinaviskt, bara att bege sig ut världen så ser man ännu fler än vad som finns här i Norden. Wienerbröd, det kan ju till och med en idiot räkna ut vart det har sitt ursprung. Herregud.

  • Anonym (Frequent flyer)
    Anonym (Buhuhuhuhuhu) skrev 2020-02-14 03:19:50 följande:

    *Är ni så osäkra på er svenska identitet att tanken på att vi hämtat saker vi tyckte om från andra kulturer skrämmer er så?


    Dumheter. Det har inget med det att göra. Att många traditioner som räknas som skandinaviska kommer utifrån är ingen nyhet.

    Filmen uppmuntrar inte att åka till Skandinavien och än mindre med SAS. Fullt med deprimerade människor. Bra reklamfilm? Nej.
  • jeanette02
    Anonym (kapten) skrev 2020-02-14 05:51:28 följande:

    Gråt en skvätt du så känns det nog bättre sen. Styrkekramar till dig!


    Vilken fjant du är. Skriver dessutom Anonymt såklart...Jobbar du på marknadsföringen på SAS eller?
  • jeanette02
    Anonym (kapten) skrev 2020-02-14 03:12:12 följande:

    Var kan jag hitta den "massiva kritiken"? Har inte sett eller hört nåt om det?


    Man borde inte svara dig då du bara är ute efter att provocera, men du har ju lyckats hitta Familjeliv, så en enkel googlesökning bort, tas SAS reklamfilm upp av de flesta svenska stora tidningar och den massiva kritikstormen emot den. Även utländsk media har rapporterat om det.
Svar på tråden Vad tycker ni om SAS nya reklam?