• Persbrandtkola

    Vad tycker ni om SAS nya reklam?

    Här är reklamen: 
    ">



    Själv tycker jag den är fruktansvärd och det är vidrigt hur SAS har bemött kritiken... Att det skulle ha varit en nätattack till det utbredda missnöjet känns inte så troligt pga vad reklamen säger. Nej tack, SAS sjönk som en sten i mina ögon. Berätta gärna vad ni tycker?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2020-02-21 18:41
    soundcloud.com/nyhetsbubbla/sas-raderar-reklamfilm-pa%2Fsets%2Ftorsdag-13-februari-2020&fbclid=IwAR1jdxzn8GKjxTamRt1h6Cf5SZjpCd-dADm38DEoLmVYchx8-LZ6gzsXZKI

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Vad tycker ni om SAS nya reklam?
  • Wench85
    Persbrandtkola skrev 2020-02-14 11:06:45 följande:
    Förmedlar verkligen reklamen det? Har det blivit rasiststorm? 
    Till mig förmedlar reklamen det! Hur tolkar du den?

    Tja, rasiststorm är kanske inte ett väl definierat ord, men nog har många rasistiska grupperingar stormat kring den.
  • Persbrandtkola
    Anonym (G) skrev 2020-02-14 11:12:37 följande:
    Ledsen, lyckades missa ditt svar. Fel av mig.

    Jag ser inget att uppröras över. SAS har gjort en korkad reklamfilm men inte mer. Du skrev att SAS förmedlade felaktigheter men du preciserar inte vad exakt som är fel. Jag såg inga faktafel själv. Kan du precisera vad exakt som är direkt felaktigt i reklamsnutten?
    Det jag menar när jag skriver "fel", syftar jag inte till faktafel, som t.ex. vad saker och ting härstammar från osv, det hör inte hit, dock om jag skulle gräva i det, så finns det säkert fel där också... Eftersom att de länder som nämns, vart har deras idéer kommit ifrån... Det jag menar är själva upplägget av reklamen och vad den förmedlar, det är fel. Vad säger reklamen egentligen, hur vill reklamen att vi ska tolka den osv. Det är en stark röd tråd, hur reklamen vill förmedla sitt syftet till oss tittare. T.ex. med hjälp av musik i samband med individers ansiktsuttryck. Jag finner ingen glädje i hur detta används. Det är väldigt starka indikationer till SAS ställningstagande vad det gäller deras inställning till det Skandinaviska. Det är helt enkelt så jävla billigt, precis som all annan jävla reklam som används på det här sättet... Uppenbarligen har SAS lyckats med en aktiv reklam som väcker debatt, dock lyckas de inte med att hantera "the shitshow" som kom efter. Pinsamt SAS, riktigt pinsamt. 

    Det är mycket viktigt att kunna hantera och urskilja hur detta används...
    En mycket speciell händelse i reklamfilmen är mellan 1:24-1:30... Vad händer här egentligen? Något som vi ska vara väldigt stolta över Skandinavien och som vi  ligger i framkant med, jämfört med den globala massan, får helt plötsligt en annan synvinkel. Lägg märke till hur musiken används i samband med bild och antal röster. Vad gör SAS här? Det finns flera exempel...

    Du ser inte problematiken i hur SAS vill få oss att framstå här i Skandinavien? 
  • Persbrandtkola
    Wench85 skrev 2020-02-14 11:32:09 följande:
    Till mig förmedlar reklamen det! Hur tolkar du den?

    Tja, rasiststorm är kanske inte ett väl definierat ord, men nog har många rasistiska grupperingar stormat kring den.
    Billig, så tolkar jag den...
  • Anonym (kapten)
    jeanette02 skrev 2020-02-14 07:45:57 följande:
    Mitt nick finns i mitt riktiga namn och jag har iallafall en presentation och skriver rätt återkommande i diverse ämnen när jag har tid.

    Arbetar med IT? Men du kan inte googla fram information om SAS reklamfilm? *fniss*

    Antar att du aldrig ens rest utomlands...

    Jag gråter inte över en reklamfilm. Du själv påstod att jag gjorde. Se ditt egna inlägg. Varför skriver du otrevligt anonymt för?
    Okej, mitt riktiga namn är Kristoffer. Nu är vi lika anonyma. 

    Jag reser utomlands närhelst jag känner för det, och de senaste 7 åren har jag inte satt min fot i Sverige. 

    Du har fel på alla punkter, sluta gråta nu. 
  • Anonym (G)
    Persbrandtkola skrev 2020-02-14 11:43:35 följande:

    Du ser inte problematiken i hur SAS vill få oss att framstå här i Skandinavien? 


    Nej det gör jag inte. Vad är problematiken?
  • Anonym (G)
    Överste Senap skrev 2020-02-14 11:24:12 följande:

    Uppenbart att folk blir kränkta av politiska skäl. Det mest upprörande är hur SAS hotas pga av en reklamfilm som inte faller alla i smaken. Sedan är det förmodligen inte den smartaste reklamen de gjort men det är en helt annan sak.


    Håller helt med om att hoten är ett mycket större problem än det ev budskapet filmen påstås förmedla.
  • DonKrieg

    Ni som sitter och hatar och klagar, sluta med det och bojkotta SAS istället. Efter att ha sett deras reklam kommer jag aldrig någonsin mer flyga med dem, utan istället köra exempelvis Lufthansa som kör ungefär samma rutter.

    Sluta sprid hat och bojkotta istället.

  • Wench85
    Persbrandtkola skrev 2020-02-14 11:43:35 följande:
    En mycket speciell händelse i reklamfilmen är mellan 1:24-1:30... Vad händer här egentligen? Något som vi ska vara väldigt stolta över Skandinavien och som vi  ligger i framkant med, jämfört med den globala massan, får helt plötsligt en annan synvinkel. Lägg märke till hur musiken används i samband med bild och antal röster. Vad gör SAS här? Det finns flera exempel...
    Vad menar du är det speciella där? Där lyfts att tidiga steg för kvinnlig rösträtt togs i Amerika, och ett tack framförs för dessa steg. Det är ju helt korrekt, där ex New Jerseys konstitution från slutet av 1700-talet gav markägare oavsett kön rösträtt. Och bland nuvarande Kanadas urbefolkning Irokeserna där ett kvinnliga ledare och beslutsfattare var standard eller på Hawaii där konstitutionen på 1850-talet fastslog kvinnor och mäns lika rösträtt. 
  • louisa83

    Jag tycker det är en skitdålig och provocerande reklam som gett sig på att typ ifrågasätta svenskars identitet.

    Jag tror många blir så upprörda också för att det är just SAS som gjort reklamen, som är ett av de mest kända företagen som svenskar och utlänningar förknippar med Sverige. Svenskar har vuxit upp med SAS och det känns lite som backstabbing, då SAS nästan fått rollen utomlands att representera Sverige, precis som IKEA. Men IKEA har å andra sidan helt omfamnat den svenska kulturen och gjort det till sitt varumärke och visat att de är stolta över Sverige, inte minst visar de det genom att behålla de svenska namnen på alla produkter, och nu sitter var och varannan utlänning från Asien till Afrika och äter dammsugare, svenska köttbullar och dricker svenskt kaffe och cider.

    De som säger att det är typiskt svenskt att bli lättkränkt för det här, ni kan inte ha mer fel. Jag bor i Grekland och om nån gjorde en sån reklam om Grekland här skulle det vara slutet på det företagets business. Och folk skulle aldrig glömma. Det är mer en typisk svensk företeelse att håna och krtisera sitt land, och den här reklamen följer i det spåret. Men den här reklamen är för mycket för den är inte ens ironisk, ironi kan svenskar ta och är vana vid. Den var bara konstaterande och då blir den direkt kränkande.

    Jag är väldigt förvånad hur SAS tyckte att det här var en bra idé. Förstår de inte att de sänker sig själva.

    Det roliga är att jag vet många lite äldre som brukar välja att resa med SAS för att de känner att det är svenskt. Men om det är som SAS säger att det inte finns nånting som är svenskt, ja då kan de ju lika gärna välja nåt annat bolag då. Själv reser jag bara med grekiska Aegean när jag åker till Sverige. Bra priser och lagad mat ingår. Klarar inte av snåljåpsföretag.

  • Anonym (råger)
    Anonym (Findus) skrev 2020-02-14 11:21:10 följande:

    De kunde ju åtminstone ta upp det mest svenska som finns, men det kommer kanske i nästa reklamfilm. Hur kränkta svenskar blir när de ser en reklamfilm där ett privat företag inte har rätt åsikter.

    När jag läser här inser jag att de flesta helt och hållet missat budskapet. Men vissa vill bli kränkta tydligen.


    ehhhh, det är ett statligt bolag, ägarna är svenska , danska och norska staten

Svar på tråden Vad tycker ni om SAS nya reklam?