• Anotherone

    Tankar runt Att ha fler än ett barn

    Du är inte ensam, verkligen inte. Men många tänker nog inte efter så mycket utan kör bara på. Vill man ha fler barn och hyfsat tätt så är det ju så det blir. Man får ta tid från sin äldsta för att ge till bebisen och man måste dela sitt fokus, fullt naturligt. Å andra sidan ger man dem ett syskon och förhoppningsvis ska de kunna ha roligt ihop när de blir äldre.

    Jag kände också så, jag var inte beredd att göra det. Jag ville kunna ge nästa barn samma start utan stress. Och även mig själv. Jag ville kunna ligga och gosa en hel dag och bara amma om det var vad vi behövde. Lära känna varann. Och inte behöva bryta upp mitt i alltihop och hämta syskon på förskolan..Eller ha två stycken hemma som behövde uppmärksamhet samtidigt. Därför hade jag som plan att nästa barn skulle komma tidigast när den stora började sexårs/förskoleklass. För då skulle han ju vara där och sen hämtade pappan honom och vi alla hade eftermiddagarna tillsammans.

    Nu tog det ytterligare några år så vi har mer än 10 år mellan dem. Men det var så det blev och i efterhand ångrar jag inte att vi väntade.

Svar på tråden Tankar runt Att ha fler än ett barn