Inlägg från: Anotherone |Visa alla inlägg
  • Anotherone

    Hur resonerar ni kring detta?

    Jag håller lite med ovanstående. Genom att låta honom bete sig som han gör så sponsrar du indirekt hans beteende. Det får ju inga konsekvenser upplever han, så därför kör han vidare.

    Region Skåne har en väldigt bra mall som man kan använda sig av för att litegrann mäta hur jämställda man är. Den innehåller MASSOR av händelser/saker/sysslor som man helt enkelt går igenom och bockar av. Kan vara ett väldigt bra underlag till fortsatt dialog. Eller om du själv fyller i allt du gör och bara lämnar den framme så att de blir handfast och konkret för honom exakt vad du faktiskt gör.

    Om inte länken funkar så sök på Region Skåne Jämställdhet så kommer den upp.

    vardgivare.skane.se/siteassets/3.-kompetens-och-utveckling/projekt-och-utveckling/jamstallt-foraldraskap/material-foraldrar/checklista-for-familjen---om-ansvarsfordelning.pdf

  • Anotherone
    Anonym (Behöver era åsikter) skrev 2020-02-25 12:16:48 följande:
    Ja jag är fullt medveten om att jag får skylla mig lite själv som gjort allt utan att det får konsekvenser. Han blev super arg när jag sa att jag inte tänker betala en krona den här månaden eftersom jag får sköta allt annat själv. Dock är det så jäkla barnsligt tycker jag, att det ska behöva bli så.

    Tack för tipset, ska absolut testa det med honom och se om det blir någon skillnad när han får det svart på vitt
    Ingen orsak!
    Som sagt, han kanske inte vill göra det tillsammans. Men om du tar dig tid att fylla i hur du upplever det och lämnar det framme på köksbordet vid väl valt tillfälle eller lägger i hans jobbväska så att han inte kan undgå att se det, så kanske det väcker en del tankar hos honom också....
  • Anotherone
    Anonym (***) skrev 2020-02-25 13:06:09 följande:
    Tack för länken, jag har kollat lite på den. Mycket bra, det finns mkt saker som man både gör och inte gör, som man inte tänker på, för att de inte syns på samma sätt som att diska eller dammsuga.
    Ja jag tycker själv också att den är bra. Sånt som att hålla koll på klädstorlekar, förbereda inför kalas, köpa presenter till närstående som fyller år mm. 
    Väldigt bra underlag till diskussion!
Svar på tråden Hur resonerar ni kring detta?