Inlägg från: amandakollb |Visa alla inlägg
  • amandakollb

    Letrozol, PCO

    Russin112 skrev 2020-10-05 15:37:47 följande:

    känner mig rätt så nedslagen faktiskt. Ville ha ivf lite som en backup-plan ifall det inte tar sig med letrozol igen.. men men det är bara fortsätta kämpa....


    Tog ett gravtest idag Ovitrelle + 8 och det var supersvagt positivt så ska fortsätta testa mig för att se om de ökar/minskar. Det gör så att väntan känns lite mindre jobbig för mig.

    Hur mår du? :)


    åh förstår det :( jaa alltså känns ju alltid så mycket bättre med en backup-plan! men tycker att ni borde få testa med annat än letrozol, tex sprutor, om det inte skulle funka med letrozol, då får ni kolla med annan klinik kanske. men tänk också på att ni faktiskt blivit gravida en gång på letrozol så jag tror bara det är en tidsfråga <3 

    jag mår bra! går in i vecka 18 på torsdag och tyckte faktiskt jag kände små buffar imorse när jag hade handen på magen men sen blev jag osäker och tänker att jag kanske inbillade mig. 
  • amandakollb
    Russin112 skrev 2020-10-12 11:50:30 följande:

    Uppdatering från mig, ovitrelle + 15 = negativt gravtest. Svin ont i bröstvårtorna men annars inga tecken på mens eller graviditet...


    nej vad tråkigt med negativt gravtest :/ men inte kört förens mensen kommer! kan ju va så att du fick äl senare :)
  • amandakollb
    akalei skrev 2020-10-10 10:15:51 följande:
    Tack! Jag har nog haft lite tur ändå för Postafen i kombination med lite anpassad mat (och att aldrig bli hungrig, när magen är tom ballar det ur) verkar hjälpa ganska bra, peppar peppar! Har inte spytt på några dagar nu, hoppas det håller i sig :)

    Vi tänkte nog göra KUB, vi vill ha så mycket info som möjligt helt enkelt. Jag hade dock inte fattat att det inte verkar ingå i Stockholm om man är under 35 och BM nämnde typ inte det utan sade mest att vi skulle tänka igenom noga om vi ville göra det och hur vi skulle hantera resultatet. Så nu blev jag typ lite osäker på om jag behöver ?boka? det separat eller om BM kommer boka in det. Samt om vi ändå måste betala det själva kanske man ska göra NIPT istället? Får nog skriva och fråga. Var på inskrivning i onsdags men man får ju inte ha med sig någon och det var mycket info och det var den dag då jag mådde som sämst så hade lite svårt att ta till mig allt.
    jag bor i sthlm och är under 35, och för mig ingick kub, så jag skulle dubbelkolla med bm om jag var du, borde vara gratis för dig med :)  

    om du inte skulle få kub och ni måste betala så skulle jag absolut rekommendera nipt ist för kub! 
  • amandakollb
    MiniNin skrev 2020-10-14 18:52:05 följande:
    Blir det tredje försöket för er nu? Med ägglossning alltså?

    Vi är på tredje försöket nu. Är på CD14, stimuleringsdag 11. Igår var jag på första VULet som visade en treskiktad slemhinna och en liten fin äggblåsa på 14 mm. Så lika fin progression som de två tidigare cyklarna. Ska på VUL 2 nu på fredag och förhoppningsvis blir det Ovitrelle i helgen :) Vi hoppas nu på tredje gången gillt!
    Russin112 skrev 2020-10-15 10:30:33 följande:

    Ja precis, jag har hitintills ätit letrozol 6 gånger och fått 2 ägglossningar. :)


    Vad kul att höra att det fortsätter att fungera för er! Nu får det bara se till att bli en bebis också! känns som att vi har fokuserat på att bara få ägglossning så länge att man nästan har glömt målet, att få ett barn! Önskar er lycka till idag!



    åh jag tror på tredje gången gillt!! va ju för oss de tog sig tredje gången så jag tror verkligen på denna omgången för er :D hejaheja! 
  • amandakollb
    MiniNin skrev 2020-10-16 15:07:20 följande:
    Russin112 skrev 2020-10-15 10:30:33 följande:

    Ja precis, jag har hitintills ätit letrozol 6 gånger och fått 2 ägglossningar. :)

    Vad kul att höra att det fortsätter att fungera för er! Nu får det bara se till att bli en bebis också! känns som att vi har fokuserat på att bara få ägglossning så länge att man nästan har glömt målet, att få ett barn! Önskar er lycka till idag!


    akalei skrev 2020-10-15 20:35:21 följande:

    Och det va tredje försöket gillt (andra stimulerade) för oss också!! Tredje gången är tur-gången!! :) :)


    TREDJE GÅNGEN GILLT, NU KÖR VI! <3

    VULet idag visade nämligen en äggblåsa på 20 mm så ikväll blir det Ovitrelle och mys hela helgen! Hoppas SÅ att det tar sig nu och vi, precis som ni andra, blir gravida på tredje försöket.
    wow hejaheja äggblåsan!! nu är det bara att räkna ned till bim! är det 2 nov? 
  • amandakollb
    MiniNin: Tredje försöket med Menopur. Ovitrelle 16/10 Graviditettest 2/11.

    Russin 112: Letrozol Tripplados. Vul på CD10, 23/10.

    Vicki89: Letrozol dubbeldos, andra försöket, vul på cd12, 26/10

    amandakollb: gravid v.19, rul den 22/10. 
  • amandakollb
    MiniNin: Tredje försöket med Menopur. Ovitrelle 16/10 Graviditettest 2/11.

    Russin 112: Letrozol Tripplados. Vul på CD10, 23/10.

    Vicki89: Letrozol dubbeldos, andra försöket, vul på cd12, 26/10

    amandakollb: gravid v.19 (blev gravid på 3e omgången dubbeldos letrozol+ovitrelle), rul den 22/10. 
  • amandakollb
    MiniNin skrev 2020-10-19 11:33:26 följande:
    Vet inte när BIM är men test blir det iaf Ovitrelle+17 och det blir 2/11. Exakt två veckor dit. Tempar fortfarande och tänker göra det tills min app bekräftar ÄL och sen kommer jag ha uppehåll för att undvika för mycket huvudbry.

    Detta kan gott och väl vara sista försöket för oss innan året är slut. Om detta inte tar sig kommer vi göra ett uppehåll och göra äggledarspolning och det är osäkert om vi i så fall hinner med ett försök i december. Försöker vara positiv men ändå skönt att ha ett hum om framtiden.

    Hoppas att det går nu på tredje gången gillt och att det blir fler plus här i tråden innan året är slut:)
    okej men skönt att ha ett datum att räkna ned till! och jag förstår dig gällande tempen, den kan verkligen ge mycket huvudbry, så låter skönt att bara bekräfta äl med den och sen sluta. 

    okej så du fick inte heller göra äggledarspolning i början av er utredning? Det fick inte jag heller, tyckte det var konstigt då alla andra verkar få göra det. hoppas verkligen det tar sig denna omgång <3 
  • amandakollb
    MiniNin skrev 2020-10-19 23:51:20 följande:
    Absolut! Det viktigaste är ju att man har ett datum för test tänker jag :) De tidigare två försöken har jag fått mens på Ovitrelle+16 och Ovitrelle+14. Hoppas att den håller sig borta denna gång!

    Tempen har inte gått upp supermycket ännu så kanske behöver tempa några extra dagar för att bekräfta men sen så.

    Näe, enligt min klinik så är det ett steg man gör när man fått till några försök som inte lyckats. Kanske olika från fall till fall hur man gör men för min del känns det som ett bra steg framåt om det inte tar sig. Känner att det isf kanske löser problemet till varför det inte lyckas. Tråkigt att ha uppehåll och kanske inte få till fler försök iofs men det försöker jag att inte fastna i för mycket.

    Men du, RUL om några dagar... Hur känns det? Hur mår du? Känner du bebisen ännu? Har ni berättat för omgivningen eller väntar ni? Vill ni/har ni möjlighet att ta reda på könet?
    ah håller med! jag fick också mens på ovitrelle+15 eller +16 kom jag ihåg. vi får hoppas de! har tempen stigit ännu?

    låter bra, jag har hört många som blivit gravida efter att ha gjort den spolningen!

    jaaa gud idag!! jag är supernervös att de ska hitta några avvikelser.. på kub var jag mer orolig att den inte levde men nu känner jag den sparka många gånger om dagen så nu är jag mer orolig för att det ska vara något fel med något organ eller så. men ska bli väldigt kul och mysigt att få se bebisen igen, var ca 2 månader sen sist. 

    om barnmorskan kan se könet (ibland ligger de tokigt till) så ska vi be henne skriva på en lapp så vi kan kolla det tillsammans ikväll, ska bli så mysigt <3 

    vi har berättat för alla vänner och släkt nu, men har inget behov av att lägga ut på fb eller instagram. men känns kul att ha berättat! förut ville jag vänta för jag var så orolig om det skulle hända något.. 
  • amandakollb
    akalei skrev 2020-10-22 13:36:27 följande:
    Så spännande! Är övertygad om att det kommer se fint ut :) Så mysigt att få se bebis igen, längtar efter det!
    MiniNin skrev 2020-10-22 11:03:27 följande:
    Jadå, tempen gick upp och appen bekräftade ägglossningen i tisdags. Så idag är andra dagar jag inte tempar. Känns konstigt men det är ett bra beslut.

    Åh, du känner sparkar <3 Vad underbart det måste kännas! Och konstigt kan jag tänka mig, samtidigt! Det kommer säkert gå hur bra som helst idag, du får uppdatera efter! Så spännande! Är din partner också med på ultraljudet idag?

    För alla är det där olika. Många lägger ut på sociala medier och tycker det är OK medan andra inte gör det. Man ska göra det som känns rätt för en själv. Har ni barn i släkten/bekantskapen redan eller är detta första?
    min sambo fick inte vara med på plats men han var med på facetime :) 

    ååh det gick så bra! allt såg superfint med bebis och inga avvikelser alls. behåller samma bf så tillväxten verkar också stämma. 

    vi bad barnmorskan skriva på en lapp om hon kunde se kön så vi kollade på kvällen tillsammans med våra familjer, och det är en liten flicka som växer där inne <3 

    hur går det för er? :) 
Svar på tråden Letrozol, PCO