Inlägg från: jrockyracoon |Visa alla inlägg
  • jrockyracoon

    Att bygga hus och få lån i "obygden"?

    Utan att vara superinsatt, så har man ju sett de vrakpriser som många objekt i Norrland ibland kan säljas för.

    Tror att du har rätt i dina tankar att läget för huset kan ställa till det när det gäller lånet.

    Men om ni kan få ihop en slant själva så behöver ni inte låna lika mycket på huset, och då minskar risken för banken. Sen kan ni kanske höra er för med en bank och höra vad de säger, ni har ju inget att förlora på att fråga.

    Ett annat alternativ är då att vänta med det nyckelfärdiga huset och bygga ett hus med billigare budget och göra saker själva. Det finns ju t.ex. många begagnade timmerstommar som slumpas ut - de kan hålla i flera hundra år till, de kan ganska lätt plockas ner och upp och är kulturellt och historiskt intressanta. Eller bygga ett hus i lösvirke.

    Om det finns många arbetslösa i samhället kanske man kan få tag på bra arbetskraft och kunniga personer till en lägre penning.

    Ett annat alternativ är ju att vänta några år och samla ihop lite pengar först. Ni lär ju kunna spara ihop väldigt mycket pengar på bara några år, läkarlöner är ju rätt saftiga. Är det nära vatten behöver man söka strandskyddsdispens tillsammans med bygglovet och innan den processen är klar hinner ni kanske spara ihop en stor del av pengarna.

Svar på tråden Att bygga hus och få lån i "obygden"?