Inlägg från: Mortiscia80 |Visa alla inlägg
  • Mortiscia80

    Här är vi alla vänner.

    flygrl skrev 2020-04-13 21:55:23 följande:
    Jag gillar se nån Bondfilm då och då men avstår gärna dom senaste med Daniel Craig även om jag sett flera av dom. Pierce Brosnan är helt ok tycker jag men roligast är nog dom riktigt gamla från typ 60-80-tal.

    Jag tycker egentligen om allt på Lidl och även korvarna och köttpåläggen som jag tycker håller högre klass än på ICA eller Coop. Enda nackdelen är ju att dom inte har allt man behöver så man måste alltid komplettera med typ ICA. På ICA hittar jag allt så har jag ont om tid skippar jag Lidl.

    Oxfilé är ju väldigt gott. Får gärna va rätt blodig för min del, absolut inte överstekt. Lammstek är också kanongott med sin egen karaktär och passar till påsk.

    Jag älskar god mat, både på hemmaplan och när jag reser. Att prova lokal mat måste man göra när man är utomlands. Det är också ett sätt lära känna ett land och en kultur. Förutom oftast jävligt gott!

    Som jag skrev så är honung liksom Nutella i första hand smörgåspålägg för mig.

    Va jag gör för godsaker? Menar du typ bakverk?

    Blir tyvärr inte att jag gör så mycket sånt men som vanligt blir det en mix av svenskt och venezolanskt/cubanskt och lite annat. Torta negra är typiskt venezolanskt och mamma och jag bakar den tillsammans.

    Du själv då?
    Mortiscia80 skrev 2020-04-13 09:49:33 följande:

    Det kan vara så att jag har en liten gul badanka bakom en bokhylla. Kanske till o med två. Så nu vet ni det.


    Då vet vi. Har antecknat det nu.
    Lidl har fortfarande billig oxfilé! 189:-/kg är ju otroligt bra pris :) Men lammstek måste jag prova någon dag, kan vara kul med något nytt!

    Ja mat är verkligen en av höjdpunkterna när man är ute och reser! :D Längtar tills vi kan börja ge oss iväg igen, antagligen inte i år då förstås.

    Ja precis, det var bakverk jag tänkte på :) Här blir det inte så mkt sånt men ibland får man sina ryck x) Just nu är jag sugen på en paj, hemmagjorda bullar eller små cupcakes med frosting :)

    Googlade på torta negra, ser gott ut :D Lite som en engelsk fruktkaka.
  • Mortiscia80
    LukeStairwalker skrev 2020-04-13 22:02:26 följande:
    Haha! Jag har inte provat själv, jag brukar lyssna på Spotify medans barnen springer runt och jagar pokemons. Men det är säkert kul, jag vet flera vuxna som spelar. 
    Jag har varit välllldigt anti mot Pokémon Go en tänkte att man kan ge det en chans. Det kan vara en kul grej på långpromenaderna med junior :)

    Svägerskan (och en f.d. kollega) kör istället med Geocaching, det verkar också lite spännande :)
  • Mortiscia80
    Litenmenhård skrev 2020-04-18 11:12:42 följande:

    En uppdatering om den här söta tjejen som bor tvärs över gården. Det har varit lite Schrödingers katt över det, om hon har pojkvän eller inte. Jag kan ju nu säga att katten är död.


    Aj då. Nåja, det finns ju fler möjligheter i livet.
  • Mortiscia80

    God dag allihop! Efter en datorkrasch har jag nu återigen hittat tillbaka till den digitala världen. Nu återstår att föra över en massa filer från tidigare hårddisken. Suck...

  • Mortiscia80

    Jaha då har det gått ett antal timmar och jag upptäcker till min stora ledsamhet att jag inte alls tycker om min nya dator :( Idiotisk placering av kameran (längst ner på skärmen!), jag ser inte tangenterna om de inte ligger i skugga (vita bokstäver på silverknappar) och färgerna är alldeles för knalliga och går absolut inte att få normala med några som helst inställningar.

    Det verkar inte bättre än att jag får åka tillbaka med den till veckan och försöka hitta en ny :( Och jag som hade hoppats att det här skulle lösa sig nu när jag köpte en ny dator...

    Det kanske blir så att jag tar min gamla till reparation istället men det kostar ju flera tusen det också :( Vad sjutton ska man göra liksom...

  • Mortiscia80
    Litenmenhård skrev 2020-04-18 17:56:20 följande:
    Tråkigt när man inte blir nöjd med grejen man har köpt. Var den dyr?
    För mig var den dyr, men säkert inte för de flesta andra. Ca 5600:- gick det på. Jag har insett att jag måste lämna tillbaka den och köpa en annan iaf. Dessvärre kan det sluta på någon tusenlapp extra. Alltså, jag skulle inte ha något emot de summorna, OM datorn nu höll längre än fem år! Men det gör de ju inte riktigt.

    Någon i tråden kanske vet, men är det vanligt att ha pyttesmå 1,8" SSD i laptops numera, eller kan man räkna med att få plats med en 2,5"? Jag har nämligen en sådan större i min gamla dator och vill helst bara kunna lägga över den i en ny dator så slipper jag en himla massa krångel med inställningar osv. Jag tänkte lägga en 2,5" i min makes laptop men när jag öppnade upp den blev jag helt ställd av att se en som var ännu mindre! Så min fick inte alls plats där så klart.
  • Mortiscia80
    Litenmenhård skrev 2020-04-18 19:16:58 följande:
    Det är ju ändå pengar och då vill man ju att datorn ska funka och hålla ett tag. Tråkigt att du inte är nöjd med den.
    Ja det är det ju =/ Det blir sånt krångel när man ska byta dator, och den gamla skulle kosta 2-3000:- att laga ändå. Men jag ska söka runt lite mer ikväll och se vad man kan beställa hem. Datorn är en stor del av mitt liv så det blir väldigt märkbart om något händer då.
  • Mortiscia80
    Litenmenhård skrev 2020-04-18 19:47:21 följande:
    Jag förstår dig. Jag fick panik när min gamla dator pajade och sån ångest över att behöva köpa en ny, men den jag har nu är jag väldigt nöjd med. Det är en Acer Intel Core i3 8th Gen.
    Acer är ett helt ok märke. Tre av de fyra jag kollar på och jämför är Acer faktiskt, och en HP. Pris mellan 5200-7000:- så det gäller att kolla alla specs x) Iaf de som betyder något. Jag tycker att de viktigaste faktorerna är processor, RAM och hårddisk. Synd att så många datorer saknar optisk enhet idag! Har iofs en extern men då saknar man ofta tillräckligt med usb-portar istället x)
  • Mortiscia80
    LukeStairwalker skrev 2020-04-18 23:58:31 följande:
    Det finns ju USB-splitter så man får fler portar men då blir det fort sladdkaos. Jag är old-school och kör en burk med skärm och tangentbord. 
    Jag gillar det men det är så dyrt att uppgradera. Nu har jag precis köpt en surfplatta så datorn får vänta. Länge förmodligen. 
    Back in the days när jag plockade ihop mina egna datorer så var Acer ett toppenmärke.Men då hade de bara olika komponenter och inte hela datorer. Hp däremot har alltid haft hela datorer, både stationära och bärbara men jag har aldrig gillat dem. Förens nu.. min jobbdator är Hp och den är grym. 
    Jag har använt splitters förut, har provat flera olika men det är precis som om de inte funkar särskilt bra. T ex om jag kopplar in min externa hdd så kanske den inte dyker upp under Den här datorn. Jättemärkligt. Så jag har helst bara vanliga usb-ingångar så jag slipper sånt krafs. 3 minst, helst 4 fast det har man väl knappt längre i en laptop.

    Har min gamla burk i källaren men eftersom jag ibland är på resande fot så är det smidigare med en laptop då. Iofs gav du mig något att tänka på för jag har ytterligare en äldre laptop som jag isf skulle kunna ha på resor, men det kostar ju ungefär lika mycket att rusta upp burken då. Måste ju börja redan från moderkortet och arbeta mig uppåt liksom.
  • Mortiscia80
    Litenmenhård skrev 2020-04-19 05:51:05 följande:
    Jag brukar kolla storleken på hårddisk och skärm. Nyligen har jag lärt mig om RAM-minnets funktion. Mer än så kan jag inte om datorer.
    Hårddisken spelar mindre roll tycker jag, den kan man alltid byta ut eller ha en extern. Samma att man kollar hur mycket RAM som följer med, och om man kan utöka om det behövs. Men processorn pillar jag inte gärna med, där vill man ha en bra redan från början.

    Har iaf hittat en bra dator som jag ska beställa idag, en Acer Aspire som då blir 500:- billigare än den nuvarande.

    Och god morgon förresten ^^
Svar på tråden Här är vi alla vänner.