• Mortiscia80

    Här är vi alla vänner.

    Litenmenhård skrev 2020-04-01 18:38:08 följande:

    Någon som har en bastu över? Det är svinkallt. Brrrr. .


    Jag, du får låna den på obestämd tid.
  • Mortiscia80
    flygrl skrev 2020-04-02 21:14:19 följande:
    God kväll! Kämpar du mot vampyrer eller förkylning?
    Ja. Eller förkylning åtminstone. För övrigt kan man väl aldrig vara för försiktig ;) Har lite halsont sedan igår men väldigt milt, redan bättre idag efter gårdagens kur av vitlökste och gurgling med saltvatten. Inte så gott, men rätt så effektivt.
  • Mortiscia80
    flygrl skrev 2020-04-02 21:51:49 följande:
    Vitlök är både gott och hälsosamt (iaf i mat) och att gurgla med salt en beprövad huskur. Skönt höra att du nog är på bättringsvägen. Krya på dig vetja!
    Tack så mycket! =)

    Med tanke på ett visst elakt virus som ställer till oreda här i landet så verkar det åtminstone inte vara det om jag redan mår bättre efter ett dygn. Det vore ju skönt att slippa. Men det blir karantän över helgen så klart.
  • Mortiscia80
    Aniiee skrev 2020-04-02 21:50:59 följande:

    Jell-o pplz. Häder det något? Jag har skrivit hela dagen.....


    Vad skriver du för något? :)
  • Mortiscia80
    Aniiee skrev 2020-04-02 22:43:23 följande:
    Endera dagen ska jag se resten av THe Crown. Jodå, det flöt rätt bra.
    Mortiscia80 skrev 2020-04-02 21:58:19 följande:
    Vad skriver du för något? :)
    Idag har jag skrivit på följande (obs! working titles)
    The Chronicles of Talahee, som är min episka fantasy-roman(serie). Här har jag skrivit mest bakgrundsgrejer, filat på världen och tidslinjen. Skrivit en minihistoria.
    Freja är dödens gudinna, som är det enda jag skriver på svenska just nu. Modern fantasy. Lyckades sparka igång den, den har legat ett tag.
    My vampire master is a dragon lord, som är dystopisk science fantasy. Jag har äntligen lyckats binda ihop del 1 och 2 och pratat några timmar med en vän om att göra den till manga.
    Spännande :D Jag skriver en del också men tappar sugen för de flesta av mina alster. Har dock ett nu som är mycket lovande, romantik på engelska. Bra titel där på den första! Ja som serietitel då tänker jag :)

    Hur tänker du dig med utgivning? Det är en hel snårskog tycker jag... Har man inte turen att bli utgiven finns det tydligen en massa sätt men få av dem som verkar både billiga och enkla.
  • Mortiscia80
    Mortiscia80 skrev 2020-04-02 22:55:08 följande:
    Hur tänker du dig med utgivning? Det är en hel snårskog tycker jag... Har man inte turen att bli utgiven finns det tydligen en massa sätt men få av dem som verkar både billiga och enkla.
    Utgiven genom ett bokförlag menar jag, annars får man ju göra det på egen hand.
  • Mortiscia80
    Aniiee skrev 2020-04-02 23:17:20 följande:
    Kul att du också skriver! Romanser är det aldrig fel med. Allt jag skriver är också romanser på någon nivå.

    Men så är det ju alltid. Man börjar skriva på något och efter ett antal sidor så märker man att det inte funkar av någon anledning. Man lägger åt sidan och kanske återkommer om en två-tre år eller så. Om någonsin.

    Utgivning, nä du. Det funderar jag inte ens över, utöver om jag publicerar på min blogg eller på wattpad eller något.
    Ja kärlek är alltid en bra aspekt att ha med, oavsett om den står i centrum eller som en sidohandling :) Lite synd om du inte skickar iväg till förlag åtminstone, en sådan serie har ofta potential att sälja! Men sedan kan man ju skriva för sin egen del också förstås, för nöjes skull.
  • Mortiscia80
    Disa35 skrev 2020-04-03 10:11:25 följande:

    Måste få gnälla lite, förresten:

    Min kusin och hennes man verkar ha fått för sig att åka hundra mil till fjällen Demon. Inte nog med att de riskerar att smitta ner andra delar av landet och att de riskerar att belasta vården pga t ex trafikolycka (eller plötsligt insjuknande i Corona) - min kusin har extremt svår diabetes!

    Min syster och hennes gubbe funderar på att besöka våra föräldrar - i en annan del av landet - för "det är så tråkigt för barnen".
    Mamma kallar dem typiska moderater, och pappa har hotat med att flytta hemifrån om det blir något besök.


    Allvarligt...? Har de missat att man absolut inte ska ut och resa alls just nu??
  • Mortiscia80
    Disa35 skrev 2020-04-03 10:32:24 följande:
    Tydligen, och alla fyra ska föreställa välutbildade, pålitliga personer med ansvarsfulla jobb.

    Enligt grundlagen här på FL kan jag ju egentligen inte gnälla, eftersom jag dels har bildat mig en egen uppfattning om vad som är okej och inte (och dessutom spritt denna), dels har föreslagit hur man kan göra istället.
    Till mitt försvar har både uppfattning och förslag grundat sig på FHMs råd, samt sunt förnuft och långa samtal med infektionssköterska.

    Vad vet jag - det här kanske visar att inte min familj heller är perfekt (hoppas verkligen att ingen av dem reser, speciellt inte kusinen).
    Jag är också en av de som främst lyssnar på FHM och regeringen i den här frågan. Vi måste lita på våra experter, ingen av oss övriga ska uttala sig i frågan, faktiskt inte ens vanlig sjukvårdspersonal för ett sådant här utbrott kräver spetskompetens som väldigt få personer besitter, och de arbetar antagligen dygnet runt för att lösa krisen. Vi ska vara oerhört tacksamma att vi lever i den tid vi gör när vi har den kunskap och teknologi som krävs för att åtminstone inte behöva stå helt handfallna inför viruset och bara låta vågen skölja över oss. All heder till de män och kvinnor som kämpar för att hitta en lösning nu.
Svar på tråden Här är vi alla vänner.