• Jemp

    Kan jag som uska tvingas arbeta?

    Anonym (Rädd) skrev 2020-03-27 21:49:01 följande:

    Men jag frågar ju om och om igen, om man tex hostar och alltså ska hålla sig hemma, hur får man då intyget om man inte kan gå till vc?


    Ring vc. Du kan förmodligen få intyg via telefon (om du har symtom dvs). Annars ring typ kry. Behöver du läkarvård (tex från vc) med Corona-symtom så ring innan så kan de förbereda smittskydd och att du inte sitter i väntrum.

    Intyg lär du ju behöva till FK, såg att du fått en kommentar om det.
  • Jemp

    Än så länge finns ingen möjlighet för riskgrupper att vara hemma från jobbet för att undvika smitta. Var tal om det häromdagen tydligen dock. Om det nu hade ändrat nåt för dig. Hittills handlar det bara om arbetsgivarens goda vilja.

    Är du frisk har du ingen rätt att vara hemma, nej. Att få semester lär ju inte vara så lätt nu (gissar jag) mtp hur folk blir inbeordrade, studenter tas in och man vädjar att pensionärer ska komma tillbaka. Är du orolig pga bristande skydd etc verkar det ju tyvärr tveksamt om det finns något att göra, men är en fråga för arbetsgivaren och facket.

  • Jemp
    Anonym (Rädd) skrev 2020-03-27 22:04:49 följande:

    Jag frågade bara. Vad ska det hjälpa? Ska man undersökas ute på gatan?


    Se ovan så har jag redan beskrivit. Har ni inga smittskyddsrutiner på ditt jobb?
  • Jemp
    Anonymm20 skrev 2020-03-27 22:14:46 följande:

    Tekniskt sätt inte vid redan smittad vad man har kommit fram till nu. Däremot har endel lättare för att bli smittade, däribland riskgrupperna. Men det fungera om säger man inte kommer att klara det bara för att man är i riskgrupp. Som det ser ut nu så kan alla riskera att dö.

    Har du prata med en psykolog om din rädsla för att bli smittad? Funderar på att byta yrke?

    Att jobba inom vården och ha en rädsla för att bli smittad är inte en vra kombination. Inom vården utstötta man dagligen för olika smittor.


    Nej, ditt första stycke stämmer ju inte alls med vad som sagts eller vad statistiken visar? Källa?
  • Jemp
    Anonymm20 skrev 2020-03-27 22:21:38 följande:

    Har du missat att även unga friska, folk som inte har underliggande sjukdomar kan bli allvarlgit sjuka och dö?


    Nej. Men att det finns enstaka sådana fall innebär ju inte att inte riskgrupperna har större sannolikhet att bli allvarligt sjuka eller dö. I Sverige är genomsnittsåldern 82 år hos de som dött. Tror det var Italien där 98-99% av dödsfallen hade bakomliggande sjukdomar.

    Med ditt resonemang hade främst äldre och andra riskgrupper testats positivt, alternativt att dödsfallen hade varit betydligt mer jämnt spridda.

    Det enda är väl att det i alla fall i början sas att barn inte smittas i samma utsträckning, men ev att man släppt det spåret nu.
  • Jemp
    Anonymm20 skrev 2020-03-27 22:34:44 följande:

    Det har jag aldrig sagt heller. Jag sa att alla kan riskera att bli allvarlgit sjuka och dö. Och att det finns personer som smittas lättare (oavsett riskgrupp eller inte).

    Riskgrupperna är i riskgrupp eftersom man antar att de har svårast att klara iva-vård med respirator. Men även andra grupper kan ha svårt att klara det.

    Nja, den är snarare runt 50-63 år


    Vad är 50-63 år?

    Nej, det var inte vad du sa (FL låter mig inte klistra in fler citat) men det är bra om vi är överrens.
  • Jemp
    Anonymm20 skrev 2020-03-27 22:56:50 följande:

    Nähä vad sa jag då?

    Här är vad jag sa.

    Tekniskt sätt inte vid redan smittad vad man har kommit fram till nu. Däremot har endel lättare för att bli smittade, däribland riskgrupperna. Men man kan inte säga att man inte kommer att klara det bara för att man är i riskgrupp. Som det ser ut nu så kan alla riskera att dö.

    Genomsnittsåldern för dödsfall i Sverige.


    Ang dödsfall www.dn.se/nyheter/sverige/detta-vet-vi-om-de-som-hittills-har-dott-i-covid-19/ tegnell sa samma siffra på dagens presskonferens.
Svar på tråden Kan jag som uska tvingas arbeta?