Inlägg från: FuckGoggleAskMe |Visa alla inlägg
  • FuckGoggleAskMe

    Regeringen vill ta ett steg mot diktatur

    Anonym (Funderar) skrev 2021-09-15 14:41:40 följande:

    Okopplad fundering till de senaste diskussionerna i tråden men efter nyheten idag att ovaccinerade ska få egna råd och ?inte kunna få gå tillbaka till ett pre-2020-samhälle? som FHM säger, vilket då övriga medborgare får.

    Hur funkar detta egentligen juridiskt med den frivillighet till vaccin vi har i grundlagen, om myndigheterna sätter upp hinder att delta i samhället övriga får delta i? Jag tänker nu rent juridiskt och undanber mig känsloargument att det är rätt åt dem osv.

    När slutar en frivillighet att vara frivillig i rent juridisk mening? Får staten skilja på folk allmänt på det viset utifrån ett val som är frivilligt i lag?


    Menar du att ett råd är ett hinder? Varför skulle staten inte få ge vissa råd till vissa grupper, och andra råd till andra grupper? Något som är frivilligt är frivilligt så länge det inte är obligatoriskt. Förstår inte riktigt vad du menar. Följer de ovaccinerade inte dessa råd, händer inget särskilt, de blir inte arresterade. Rent juridiskt.
  • FuckGoggleAskMe
    nattuw skrev 2022-03-22 22:55:31 följande:

    Debattartikel i Expressen 21 mars 2022 undertecknad av 15 jurister "Lockdowns kan bli vardag även i Sverige".

    Citat ur artikeln: "Förslagen om extraordinära smittskyddsåtgärder ska lämnas senast den 15 maj 2022. Det är tydligt att dessa kan komma att innebära väsentliga inskränkningar i våra grundläggande fri- och rättigheter. Vi befarar att regeringen vill forcera fram dessa förslag, kanske redan innan riksdagens sommaruppehåll
    ---
    Grundläggande fri- och rättigheter har under pandemin monterats ned på ett sätt vi aldrig upplevt i modern tid. Vi har hamnat på ett sluttande plan där begrepp som proportionalitet och rimlighet har urholkats för att göra det möjligt att driva igenom restriktioner. Steg för steg har en tillvänjning skett till ?det nya normala?. "
    www.expressen.se/debatt/lockdowns-kan-bli-vardag-aven-i-sverige/


    Vilken värdelös artikel. Löst sammanfattat säger den att det gjorde inget att 83åringarna dog i pandemin. Meningen är ju att speciella inskränkningar ska kunna råda om och när det verkligen behövs. Inte bara för skojs skull. Är det inte bra om vissa rättigheter inskränks om det kan rädda liv? Eller räknas inte liv över 83 år?
    Har det något med diktatur att göra, om samhället måste iaktta försiktighet vid tex en stor smittorisk? Ett stort antal människor måste anpassa sig för att en liten andel av människorna löper stor fara. Är det fel?
Svar på tråden Regeringen vill ta ett steg mot diktatur