Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Regeringen vill ta ett steg mot diktatur

    Flash Gordon skrev 2021-09-03 20:59:38 följande:
    Och vidare:

    En tråd om hur regeringen beordrar Boverket och SGU att hålla tyst om den rapport om Cementa som de har sammanställt åt regeringen.

    Komplett med datum,namn och mejlväxling:

    twitter.com/peterwennblad/status/143374707593...

    Regeringen försöker gömma statliga rapporter som är skadliga för deras politik. 

    Det rä först när media skriver som myndigheterna släpper rapporten till offentligheten.
    Att någon skulle ha beordrat någon att hålla tyst är det den vanliga desinformationen och propagandan som  de brunblå sprider nuförtiden? 

    Att Ms ledare -  som vill samarbeta med det parti som påstår att valet och regeringsbildningen var illegitim och odemokratisk och själv påstår att januariöverenskommelsen är illegitim och odemokratisk  - påstår att en helt normal hantering en rapport som inte tillför någonting nytt skulle ha mörkats och att detta hanterats på ett sätt som en demokrati inte gör verkar mer handla om en kamp om kungatronen bland brunhögern

    "Göran Risberg på SGU bekräftar att näringsdepartementet hade önskemål om kommunikationen kring rapporten, men ger en annan bild av händelseförloppet. 

    ? Vi hade ett möte med departementet den 19 augusti och blev då ombedda att avvakta, eftersom det var sent på fredagen och de ville ha tid att sätta sig in i underlaget. Vi framförde att om det blir stort tryck och medieuppbåd när vi lämnar rapporten kommer vi att publicera direkt. Men sedan blev gången den att statsministern meddelade sin avgång och vi fick inte en enda fråga ? vad jag känner till ? om rapporten. Så det blev aldrig någon publicering, förrän SvD började rota, säger Göran Risberg.


    Han framhåller att myndigheten ofta tar fram underlag på beställning av regeringen och att dessa sällan publiceras. Näringsdepartementet ska också ha varit tydligt med att det stod myndigheten fritt att offentliggöra materialet, enligt Göran Risberg.


    ? Men vi fick inga frågor, så då gjorde vi ingen publicering, säger han.


    ? Vår rapport kommer egentligen fram till samma slutsatser som man gjorde i Ramboll-rapporten (en konsultrapport beställd av regeringen), därav var kanske inte nyhetsvärdet lika stort som om vi hade kommit fram till något annat. Sverige får verkligen problem på kort sikt om cementtillgången stryps."


    Den enda som beter sig ovärdigt en demokrati här är UK som sprider desinformation och understödjer de illiberala antidemokratiska krafterna bland de brunblå.

    Kristersons resa mot botten är säkert inte slut - jag undrar var han kommer att hamna, var hans radikalisering tar slut.
  • Padirac
    FDFMGA skrev 2021-09-03 23:19:39 följande:
    Människor vars drivkraft är revansch kan ofta bli rätt obehagliga.

    Men det är märkligt att det gått så långt att Jimmie Åkesson - åtminstone för mig - framstår som mer sansad och vuxen i rummet än vad hans meningsfränder och kolleger Ebba och Ulf gör.
    Jo, Åkessson har spelat dem väl genom deras väljare.. har de alls någon väg tillbaks? Jag tror att UK och EB och L's NS kommer att gå till historien tillsammans med den till skillnad från dem kallt agerande JÅ och inte  med positiva omnämnanden.  UK kan väl inte göra annat än gå all in nu då han tappat greppet...

    Nu är det väl bara de som själva skriker sig brunblå som verkligen vill tro att det håller på att införas diktatur i Sverige, medans resten av åskådarna ser att det anmärkningsvärda är att etablerade partier och en gång repekterade partiledare dragits med i galenskaper likt Trumps kapning av GOP...
  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2021-09-03 20:59:38 följande:
    Och vidare:

    En tråd om hur regeringen beordrar Boverket och SGU att hålla tyst om den rapport om Cementa som de har sammanställt åt regeringen.

    Komplett med datum,namn och mejlväxling:

    twitter.com/peterwennblad/status/143374707593...

    Regeringen försöker gömma statliga rapporter som är skadliga för deras politik. 

    Det rä först när media skriver som myndigheterna släpper rapporten till offentligheten.
    från din länk - det framgår verkligen att wennblad vet att regeringen försökt dölja information som redan är allmänt känd genom Rambölls rapport

    Ja, Wnnblad vet ju kanske att det inte förhåller sig som så att någonting försökt döljas

    Som vanligt sorids det länkar med påståenden som inte stödjs av länkarna... är det mer desinformation och propagande, eller är det okunskap och oförmåga att läsa hela det länkade materialet?

    "@peterwennblad
    ·

    14) Det finns fortfarande mer material att gå igenom. Kanske finns där svar på vem på regeringskansliet som ber SGU att inte kommunicera rapporten, och varför. Eller vem på SGU som fattar det formella beslutet att rätta sig efter departementets önskemål. Återkommer till detta."
  • Padirac
    nattuw skrev 2021-09-06 21:15:22 följande:
    Vi har en statsminister som försökte utmåla oppositionen som ett hot mot demokratin. Det hade du inget emot.
    Det är Åkesson och hans svärjevenner och Kristerson + Ms brunhöger som driver påståendet att regeringen och januaripartierna inte är en legitim regering. 

    Vill du ha länkar som bekräftar att det är vad de säger?

    SL har liksom andra partiledare och riksdagsledamöter - en gång för inte länge sedan var Kristerson en av dessa personer -  som krasst konstaterat att SD är ett parti som bildades av nazister och fascister, att SD är ett parti som vurmar för Orbans iUngern som inte ens räknas som en demokrati längre, att SD vurmar för Polens auktoritära styre, och att SD fortfarande dras med det bruna i sin historia och att SD är ett hot mot demokratin. 

    Det betyder inte alls att oppositionen är ett hot mot demokratin, det där är ett påstående som SDs svans och vurmare hittat på själva för att de inte gillar att SD kallas för vad SD är. Åkesson sa ju för inte så länge sedan att partier aldrig skulle lämna eller överge sina rötter... SL et al säger alltså inte annat än vad Åkesson själv stoltserar med.

    SDs historia är väl känd - även om SDs MK under ett av partiets senare partidagar helt fräckt förnekade allt detta - men hela historien finns också skriven i det material SD valde att lämnade ut till medlemmar och andra intresserade som en bakgrund till partiet - detta material finns på nätet att läsa för den som vill.

    Från wikipedia som tar med de grova linjerna i SDs historia och rötter - någon som alltså Åkesson säger att de aldrig ska lämna eller överge sina rötter
    Jimmie Åkesson
    @jimmieakesson
    Svarar @jimmieakesson
    Till skillnad från Magdalena Andersson och hennes socialdemokrater kommer vi varken att lämna eller överge våra rötter.
    "Sverigedemokraterna bildades den 6 februari 1988 på ett extrainsatt årsmöte för Sverigepartiet i Stockholm. Närvarande på detta grundande möte var Leif Zeilon (Ericsson)Sven Davidsson, Jerker Magnusson, Ulf Ranshede, Johan Rinderheim, Johnny Bergh, och Lars Ljung.[30] Partiets grundare och tidiga förgrundsgestalter utgjordes till viss del av personer tidigare verksamma i nationalistiska och rasistiska partier och organisationer som Nysvenska rörelsen,[31][32] Framstegspartiet,[33] Sverigepartiet och Bevara Sverige Svenskt, däribland en av grundarna till SD Malmö, SS-veteranen Gustaf Ekström.[34][35][36][37][38][39] Partiets förste ordförande, Anders Klarström, var tidigare aktiv i det nazistiska Nordiska rikspartiet,[40] vilket han tagit avstånd ifrån.[41] I partiets första styrelse ingick även Bevara Sverige Svenskts förste ordförande Sven Davidson samt andra från en rad fascistiska och nazistiska organisationer. Partiet kännetecknades inledningsvis av högerextremism och aktivism,[42][16][43][44] och i partiorganet Sverige-Kuriren marknadsfördes böcker av anti-semitiska författare som Jüri Lina,[45][46] Ivor Benson och Douglas Reed, samt fascistiska politiker som John Tyndall.[47] Sverigedemokraterna fortsatte att använda parollen "Bevara Sverige Svenskt" fram till slutet av 1990-talet.[48]"

    "

    Sven Gunnar Davidson, född 7 juli 1931, död 14 januari 2005,[1] var en svensk ingenjör och högerextrem politiker.[2] Han var mellan 1983 och 1986 ledare för Bevara Sverige Svenskt och satt mellan 1986 och 1988 som vice partiledare i Sverigepartiet. Från 1989 satt Davidson i styrelsen för Sverigedemokraterna.[3]


    Efter ett ursprungligt engagemang i den fascistiska Nysvenska rörelsen,[4] för vars Stockholmsavdelning han var ordförande under 1960-talet,[5] kom Davidson att bli en av grundarna av kampanjorganisationen Bevara Sverige Svenskt (BSS), där han satt som ordförande från 1983. Under denna period beskrev Davidson sig själv som rasist och framförde åsikten att raserna skall utvecklas separat, och i tidningen BSS-nytt gick han till angrepp mot kulturliberaler för dess positiva syn på "rasblandning".[6]


    När BSS 1986 gick samman med Framstegspartiets Stockholmsavdelning för att bilda Sverigepartiet blev Davidson vice ordförande i den nya organisationen. Detta parti kom dock att bli kortlivat, och när det 1988 gick upp i det nybildade Sverigedemokraterna blev Davidson en av partiets ledande krafter. Under första halvan av 2000-talet lämnade Davidson Sverigedemokraterna för att ansluta sig till det nybildade Nationaldemokraterna, där han förblev medlem fram till sin död 2005.[7]"

    "


    I slutet av 1970-talet bildades Bevara Sverige Svenskt (BSS) av personer med rötter i den tidens nazistiska och fascistiska grupperingar.[10] BSS bildades formellt i Stockholm av bland andra Leif Zeilon, sedan han och några andra delat ut flygblad med invandringskritiska budskap i Nacka-Värmdö i augusti 1979, och undertecknat dessa med "Bevara Sverige Svenskt". Enligt föreningen själva var dess mål att "sprida kunskap om föreningens program samt att lämna information främst om den svenska befolkningspolitiken, och dess följder i dagens och framtidens Sverige".[källa behövs]


    Personkopplingar skall ha funnits till bland annat den antikommunistiska organisationen Demokratisk allians[11] och den fascistiska Nysvenska rörelsen,[12] för vars Stockholmsavdelning Sven Davidson varit ordförande under 1960-talet.[13][14] Stora delar av organisationens material producerades av Niels Mandell, som tidigare varit ledare för Nordiska rikspartiets aktionsgrupp RAG.[15] Trots att partiet var baserat i Stockholm hade BSS fram till 1982 en postadress i Malmö hos Gösta Bergquist, som under tonåren varit medlem i Svensk socialistisk samling.[3][16] Den egna lokalen, vid Södermannagatan på Södermalm i Stockholm, förfogade föreningen dock över först sommaren 1984. Ifrågavarande lokal övergick vid Sverigepartiets grundande 1986 i det partiets ägo.


    Inledningsvis saknade BSS en traditionell organisationsstyrelse och hade istället ett kollegialt ledarskap. Visionen var att BSS skulle bli kärnan i en "nationell front" av nationella och invandrarfientliga organisationer. Politiskt föredöme såg BSS hos det brittiska partiet National Front och organisationen odlade kontakter med nynazistiskaantisemitiska och rasistiska organisationer i Europa.[17] Till årsmötet 1984 bjöd man bland annat in den norske nazistledaren Erik Blücher från Norsk front.[18]


    Emedan man ursprungligen tänkt sig ett kollegialt ledarskap för BSS valde man så småningom att införa en mer traditionell ordförandepost, och från 21 mars 1982 fungerade grundaren Leif Zeilon som interimistisk ordförande. Vid organisationens första årsmöte 20 mars 1983 valdes Sven Davidson till ordförande, en post på vilken han förblev fram till organisationens upplösning.


    Även om BSS officiellt höll sig utanför den parlamentariska politiken grundade en fraktion av BSS 1983 en inofficiell parlamentarisk gren under namnet Nationaldemokratiska partiet (NDP), till vilken BSS dock försökte dölja sin koppling.[19] Partiet, som dominerades av skinheads och bland annat demonstrerade för Rudolf Hess frigivning, nådde inga större framgångar och lades ned efter riksdagsvalet 1985. Vid denna tidpunkt hade dock diskussionen om en ombildning till politiskt parti kommit igång på allvar.[20]


    Sverigepartiet[redigera | redigera wikitext]
    Huvudartikel: Sverigepartiet

    BSS upphörde den 16 november 1986 sedan man kommit överens med Framstegspartiet om att gå ihop och bilda Sverigepartiet. Sammanslagningen skedde under partiledarskap av framstegspartisten Stefan Herrmann, som efter vissa avhopp förde med sig sin Stockholmsavdelning men däremot inte den starka Motalaavdelningen. BSS-ledaren Sven Davidson blev vice ordförande i det nya partiet. Totalt förde Framstegspartiet med sig cirka 80 medlemmar i boet, medan antalet BSS:are var väsentligt fler. Partiet kom att bli kortlivat, och deltog därför aldrig i något val.


    Sverigedemokraterna[redigera | redigera wikitext]
    Huvudartikel: Sverigedemokraterna

    Efter hårda interna strider och ömsesidiga uteslutningar upphörde Sverigepartiet den 27 oktober 1987 att existera. År 1988 samlades de gamla BSS:arna och bildade Sverigedemokraterna. Parollen "Bevara Sverige svenskt" användes sedan av Sverigedemokraterna, exempelvis som text på klistermärken och i rubriker i partiorganet SD-Kuriren. Föreningshistoriken BSS – ett försök att väcka debatt marknadsfördes av Sverigedemokraterna fram till 2003/04."

  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2021-09-09 22:41:46 följande:
    En annan SSU:are - ordförande för lokalförening i Skåne - kallar det för "satir" när han sprider falska konton på individer som kallas allt från "husblatte" till "zigenare".

    twitter.com/EmmieMikaelsson/status/1435941354...

    Socialdemokratiska trollkonton är sedan länge en normal del av svenskt politiskt internet. Senast vid förra valet rapporterade media om hur Partiet lär upp partiengagerade i hur de skall sprida propaganda på gräsrotsnivå, såväl offentligt som via falska trollkonton.

    Frukterna av detta arbete ser vi ju även här på Familjeliv.
    Det är annorlunda är SD och deras svans gör det ...
  • Padirac
    FDFMGA skrev 2021-09-10 07:41:37 följande:
    Det handlar väl som alltid om att beskylla andra för det som den bruna åsiktsriktningen är skyldig till.

    Här på Familjeliv så finns det ett fåtal fasta nick som brukar argumentera mot den brunblå röran - medan de brunblå skapar nya nick dagligen.

    Fenomenet är knappast nytt - men för några år sen så var de nya politiska nicken nästan undantagslöst "SD-aktivister" medan de numer framträder som allmänborgerliga med missionen att SD-samarbete är ett måste.
    *makten framför allt* - 

    Det är annorlunda är SD och deras svans gör det ...
  • Padirac
    nattuw skrev 2020-04-05 09:29:30 följande:
    Regeringen vill använda Coronakrisen för att utöka sin egen makt. Makt skall enligt ett regeringsförslag förskjutas från riksdag till regering.

    "Nu ser även Sverige ut att ge sig ut i ett demokratiskt undantagstillstånd. Expressen kan i kväll avslöja att regeringen avser be om makt att i praktiken köra över riksdagen och bland annat självsvåldigt kunna stänga ned affärsverksamheter, mötesplatser och transporter. "
    Expressen 3 april 2020 "Alldeles nyss hade det här varit helt otänkbart" ( www.expressen.se/kronikorer/viktor-barth-kron.../ )

    Om någon för ett halvår sedan skulle sagt att det kommer ett virus som inte bara slår ut människor utan även ekonomin och demokratin skulle nog de flesta trott att personen hade läst för många SF noveller. Men nu är vi där.

    Att skylla på en kris för att öka den egna makten är ett väl beprövat recept. Man behöver inte ens nämna 30-talet för att att ställa sig tveksam till en utveckling där demokratin i praktiken sätts ur spel. Även om det denna gång verkligen bara skulle bli en temporär lösning (vilket vi inte kan var säkra på) så skulle det skapats ett farligt prejudikat. Bara tanken att på detta sätt begränsa demokratin borde gjort att någon reagerade och sade stopp innan det blev ett färdigt förslag. Nu var det ingen som sa stopp. Till och med de som idag jublar över tanken att på att deras parti skulle få mer makt borde betänka vad som kan hända i morgon om ett annat parti tar över både makten och befogenheten att inskränka demokratin.
    Ett och ett halvt år efter att pandemin drabbade världens alla människor.

    Hur mycket diktatur har du sett i Sverige senaste tiden då?  

    Totalitärt styre? 

    Auktoritärt styre?

    Illiberal demokrati?

    Polisstat?

    Censurerad press?

    Demontrationsförbud?

    Yttrandeförbud?

    Fri- och rättigheter som försvunnit?

    Nähä.. tänkte väl det
  • Padirac
    nattuw skrev 2021-09-16 20:56:48 följande:
    Missade du demonstrationsförbudet? ( www.sydsvenskan.se/2021-03-20/slapp-demonstra... )
    Missade du att hela nöjessektorn stängde ner eller anser du inte att människor skall ha friheten att gå ut och äta eller träffas?
    Missade du förbudet för människor att träffa sina släktingar?
    Missade du statsministerns försök att utmåla oppositionen som illegitim?

    Fast vi får väl vara tacksam att utfallet inte blev lika illa som i vissa andra demokratier där de utfärdade undantagstillstånd. Vilket nog mer beror på att regeringen är så svag att den ensam inte kunde hota demokratin än på att den (regeringen) var beredd att stå upp för demokratin.
    Ja, jag missade edmonstrationsförbudet - för det var möjligt för människor att demonstrera - men inte för många samtidigt 

    Ja, jag missade att nöjessektorn stängdes ned  - för det var möjligt för människor att träffas och äta ute

    Ja, jag missade att människro inte fick träffa sina släktingar  - för det gick aldelses utmärkt att träffa sina släktingar  - inne eller ute

    Jag jag missade at statsminsitern utmålade oppositionen som illegitim - för det var SD vurmare och den blåbruna oppositionen påstod regeringen vill  införa diktatur, som kallade regeringen och samarbetspartierna för en illegitim och odemokratisk regering eller till och med regim..

    Du känner säkert igen en del av detta
  • Padirac
    nattuw skrev 2021-09-16 22:02:13 följande:
    Att en socialdemokrat missade det som var mitt framför näsan. Ja det känner jag igen.
    Så du är socialdemokrat - det hade jag aldrig kunnat gissa , Å andra sidan tror jag inte på SDs bruna film Solig
Svar på tråden Regeringen vill ta ett steg mot diktatur