Inlägg från: FuckGoggleAskMe |Visa alla inlägg
  • FuckGoggleAskMe

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    FuckGoggleAskMe skrev 2020-08-27 20:15:54 följande:
    Fakta kan per definition inte vara otydlig. 
    pyssel skrev 2020-08-27 22:35:50 följande:
    Hen blandar inte ihop något. Den hen citerar är den som felaktigt påstår det.
    Hahaha, fantastiskt att två små kommentarer ger upphov till en massa snack om att det inte är bevisat att munskydd funkar, en solfjäder av resultat etc! Hur kan vissa av er läsa in något om munskydd i dessa inlägg? 
    Fakta kan inte vara otydlig. Det kan tex vara fakta att något forskningsresultat är otydligt. Det är betyder inte att faktan är otydlig. 
    Hahahaha!

  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2020-08-27 22:17:42 följande:
    Du "håller med"? Om vad exakt? Du bara länkar till artiklar, utan att själv (kunna) förklara vad du tycker är problemet här. Här borde du faktiskt förklara varför du tycker det. Du tog upp det. Men du bara länkar. 

    Jag ser inte problemet med det. Framför allt tror jag det är nödvändigt. FHM kan inte sköta sina uppgifter ordentligt om de inte har en viss helhetssyn. Men du - och den där läkaren eller vad han var - vill hellre att de ska begränsa sig väldigt exakt. Det är inte realistiskt och framför allt brukar det ge sämre resultat.

    Vi har haft både forskning med positiva och med negativa resultat i tråden, vi behöver inte upprepa det. Det finns båda delarna, jag litar dessutom på WHO där. Det gör ju t.o.m. FHM. Tegnell sa idag att de inte gjort någon egen bedömning alls utan de har bara gått efter WHO, ECDC och någon mer. 

    Du förstår inte hur forskning fungerar. Man gör inte studier som visar att något INTE fungerar. Däremot räcker det helt och hållet om studierna inte har kunnat visa att det fungerar. 

    Samma sak med covid-19-medicinerna. Man har förstås försökt få fram OM de hjälper, och har inte kunnat bekräfta det. Precis som med maskerna.
    Jag håller med om kritiken i artikeln. Det påpekas där att FHM kommer med kommentarer i tex den ekonomipolitiska eller miljöpolitiska sfären. Jag håller med om att dom borde hålla sig till frågor om hälsa. Är det svårt att förstå vad artikeln handlar om, eftersom du inte förstår innebörden av att jag håller med om innehållet?

    Tidigare så påstod du att det finns forskning som visar att munskydd inte hjälper. Nu försöker du bortförklara det, ok. 

    Hahaha, det verkar som om du inte förstår hur forskning fungerar, det var ju synd.
  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2020-08-28 10:38:22 följande:

    Vad trött man blir..... då försöker jag lära mina elever att man inte ska argumentera genom att bara säga att man håller med och ge länkar, och så ska ni vuxna försvara det till varje pris. Du har ju åtminstone skrivit något om det, även om jag inte håller med. 


    Exempel då ifrån tidningstexten som hon länkte till:

    "I början av coronapandemin pratade han om att det var ?orättvist? att rekommendera att jobba hemifrån då det slår ?socioekonomiskt ojämnt?."

    Någonstans hamnar man ju där om man ska se till folkhälsa i allmänhet. Psykisk hälsa hör ju också till. Jag anser att man inte kan utesluta ekonomi och rättvisa och sociala omständigheter, när man ska se till befolkningens hälsa i allmänhet. 

    Och att poliser inte ska visa sympati för "black lives matter" demonstrationer, det tycker jag är dumt. Det är nämligen ganska bra i den situationen, då det säkert lugnar stämningen och minskar risken för "vi mot dem" - konflikter med polis. 

    Generellt - det är ingen fördel att inte ha en helhetssyn, att inte ta hänsyn till andra områden. Då sysslar var och en med sitt och det passar inte ihop sedan. 

    Och vad är man rädd för? Gör det någon skada? Tegnell har väl inte för avsikt att ta över politiken! 


    Newsflash - det jag skrev, var ingen skoluppgift. 

    Jag håller med om det som artikeln behandlar och argumenten där, plus tillägget från ABC. Tänker inte upprepa samma saker, mer än följande -

    Det är politikernas uppgift att ta hänsyn till tex ekonomiska aspekter, när coronastrategi diskuteras, inte FHMs. Givetvis måste man beakta många olika aspekter när ett problem ska tacklas, men det kan göra skada om någon som är expert på trafik uttalar sig om arbetslösheten eller liknande. 
  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2020-08-28 17:34:04 följande:
    Jag tror det har tagits ur sammanhanget, så jag ger inte mycket på det heller.  Det verkar som om sammanhanget där var om man kan stoppa viruset helt.

    Däremot tror jag inte att en riktig expert som Drosten ändrar sig i frågan om lätta masker släpper igenom virus eller inte. Det gör de. Jag funderar snarare om experterna yttrar sig lite mer positivt om masker för att de har fått direktiv att de ska göra det, för att inte folk ska vägra ha dem. 
    I den där snutten från januari som du postade, kanske han menade att det inte hjälper helt, svårt att veta utan att ha sett hela programmet. Det finns nog knappast någon som tror att munskydd stoppar 100% av all virus, expert eller inte.

    Det skulle betyda självmord inom de vetenskapliga kretsarna om en seriös expert uttalade sig efter vad politikerna tycker, och jag har mycket svårt att tro att Drosten skjuter sig själv i foten på ett sådant sätt. 
  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2020-08-28 18:55:29 följande:
    Anders Tegnell sa nyss att FHM inte ens har gjort en egen bedömning där, när det gäller maskernas nytta/kunskapsläget, utan att de förlitar sig på WHO, ECDC... och det var något mer. 

    Så du använder WHO för att bevisa att det skiljer sig, medans Tegnell säger att de är överens (eller t.o.m. har tagit över deras åsikt utan att göra en egen bedömning). Visserligen - jag vet att WHO har sagt: Använd gärna mask! Men de säger samtidigt att det inte är belagt att det skulle göra nytta. 

    Och bältestvånget tog ganska många år för folk att vänja sig. Jag menar, ganska många struntade i det i början, man fick införa böter. Även då struntade många i det. Men det här som de tänker på är mer omedvetet. Man slappnar av automatiskt om en annan åtgärd sätts in. 
    WHO rekommenderar munskydd på platser där det inte går att hålla vettigt avstånd,  som tex bussar, affärer etc. Och ja, de säger att det skulle behövas mer forskning om hur pass mycket masker skyddar.
    Så Sverige följer inte WHOs rekommendationer.

    https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/question-and-answers-hub/q-a-detail/q-a-on-covid-19-and-masks
  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2020-08-28 18:55:29 följande:
    Anders Tegnell sa nyss att FHM inte ens har gjort en egen bedömning där, när det gäller maskernas nytta/kunskapsläget, utan att de förlitar sig på WHO, ECDC... och det var något mer. 

    Så du använder WHO för att bevisa att det skiljer sig, medans Tegnell säger att de är överens (eller t.o.m. har tagit över deras åsikt utan att göra en egen bedömning). Visserligen - jag vet att WHO har sagt: Använd gärna mask! Men de säger samtidigt att det inte är belagt att det skulle göra nytta. 

    Och bältestvånget tog ganska många år för folk att vänja sig. Jag menar, ganska många struntade i det i början, man fick införa böter. Även då struntade många i det. Men det här som de tänker på är mer omedvetet. Man slappnar av automatiskt om en annan åtgärd sätts in. 
    AndreaBD skrev 2020-08-28 19:12:34 följande:
    Jag har inte påstått att Sverige följer WHOs rekommendationer. Jag har sagt att de både bedömer att man inte vet om munskydd hjälper. Och det är också det som Tegnell har sagt. Läs rätt!
    Jag har inte påstått att du påstått att Sverige följer WHOs rekommendationer (läs rätt!) men jag påpekar ändå att de inte gör det.

    Du skrev att FHM förlitar sig på WHO och att de tagit över deras åsikt, vilket rimmar illa med att de faktiskt inte följer deras rekommendationer. Och de säger inte Använd gärna mask! De rekommenderar Icke-medicinska masker i vissa situationer. 

    Verstehen Sie?
  • FuckGoggleAskMe
    pyssel skrev 2020-08-28 20:18:19 följande:
    Haha, där har vi åtminstone den här dagens största halmgubbar! När man trodde att din fantasi började tryta... Vi får väl se om du kan toppa att jag "sprider okunskap" och "inte bryr mig om äldre" innan den här kvällen är till ända! Oddsen är låga på en stegring av dumheterna så bara bring it on! Jag kollar med jämna mellanrum.
    Vänta bara, snart förklarar dom att du är högerextremist, har fattningsförmåga som en femåring osv ... det kommer ... den som väntar på något gott
  • FuckGoggleAskMe
    FDFMGA skrev 2020-08-28 20:20:17 följande:

    Hmm, är det fortfarande betydelsen av "otydliga fakta " som är trådens ämneSkrattande

    Ett tydligt faktum tycks vara att det finns en mycket tydligt korrelation mellan att vara språkligt rigid och att vara munskyddsförespråkare.

    Googlar man på "otydliga fakta" får man ett 100-tal träffar och för den som inte har tummen mitt i handen språkligt sett så är det inte svårt att förstå att otydliga fakta är sådana som kan tolkas olika.

    Men diskussionen kanske i stället handlar om något annat väsentligt i sammanhangetGlad


    Språkligt rigid ... Hahaha ... du menar att inte uppskatta när folk har personliga tolkningar av ett ords innebörd? Då meningen urvattnas, förvanskas och blir oklar?

    I ditt exempel är det således fakta att vissa resultat eller företeelser etc kan tolkas olika. Det betyder inte att det handlar om otydlig fakta. 

    Jag prisar gudarna att du inte är en kollega till mig. 
    Fuck Google, ask me!
  • FuckGoggleAskMe
    Padirac skrev 2020-08-28 21:52:15 följande:
    Språkpolisen skulle kanske säga att  'snart förklarar de' 
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-08-19 22:41:12 följande:
    Hahahaha! Jag saknar inte helt språkkänsla. Jag är utbildad språklärare och talar sju språk smile1.gif Samt förstår en hel del av 3 till. Dessutom jobbar jag bl.a. med att redigera texter på engelska sedan ett antal år tillbaka. Hahahaha!

    ....
    Jag törs inte skriva den där sarkasmen jag har på lut.. jag blir helt säkert avstängt för det är för grovt påhopp..
    Shoot med din sarkasm. Jag ska inte anmäla ditt inlägg. Jag känner bara behov att påtala hur många språk jag talar när Andrea påstår att jag har noll känsla för språk. När jag skriver inlägg på FL tycker jag det är enklare att använda språkformen dom när det går, vilket är f.ö. allmänt accepterat. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin