Inlägg från: LaFontaine |Visa alla inlägg
  • LaFontaine

    Inga fosterrörelser längre??

    Folk verkar fått olika råd, men jag kände också mitt andra barn tidigt och regelbundet. Jag var knuten till spec-mvc där läkaren mycket noga med att det inte fanns någon vecka varifrån man skulle känna. Har man börjar känna dagligen, ska man fortsatt känna dagligen, var hennes budskap.

  • LaFontaine
    Solblomma30 skrev 2020-05-12 14:50:44 följande:
    Problemet med det resonemanget är att det blir en enorm belastning på vården i en situation där absolut inget kan göras för att rädda bebisen om nu något skulle vara fel i exempelvis vecka 19. Det kostar enorma pengar och räddar inga liv. Jag har fyra barn och har känt dem alla jättetidigt. Första barnet från vecka 14 ca, andra barnet lite senare men de två sista barnen från vecka 12. Regelbundet kände jag de sista två barnen från ungefär vecka 17. Jag var med om vissa dagar då jag plötsligt inte kände rörelserna efter att ha känt dem regelbundet varje dag i många veckor. Om jag då hade åkt in till sjukhuset så hade barnmorskan genom ultraljud kunnat stilla min oro om allt var bra med bebisen, men om något var fel så hade ju inget kunnat göras iom att bebisar är för små för att räddas innan vecka 22+.

    Stoppa förlossningar kan man ju göra tidigt, sätta cerklage om livmodertappen är svag osv. Men när man räddar bebisar vars mammor har känt minskade fosterrörelser så gör man ju det genom att förlösa mamman. Och det går inte med en så liten.

    Så det viktiga är väl att alla mammor vet att det är viktigt att åka in på kontroll om man plötsligt inte känner rörelser efter vecka 22+, om man tidigare har känt rörelser regelbundet.
    Jag redogör bara för var överläkaren på spec-mvc delgav mig. Då var jag i vecka 20. Du behöver inte läxa upp mig.
Svar på tråden Inga fosterrörelser längre??