Inlägg från: Anonym (Anonym) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Anonym)

    Anmäla grannen till soc, bland annat pga störning?

    Du har inga som helst bevis att komma med till soc. Det känns som att du överdriver. Jag håller med om att säkerheten brister väldigt mycket men det du beskriver är verkligen inte grund för något ingripande.

  • Anonym (Anonym)
    Anonym (Överdriven?) skrev 2020-05-24 10:10:32 följande:
    De har ju ingen koll på sina barn och behöver tydligt stöd i sitt föräldraskap. Det känns inte normalt att en tvååring saknar sådan uppsyn att han upprepade gånger lyckas ta sig ut från lägenheten. Okej om det sker en gång, men då vidtar man väl åtgärder för att det inte ska hända igen?
    Och vad tror du den där slappa mamman säger när soc ringer? "Det där är lögner!" Utredningen läggs ner i brist på bevis. Så vad blir det för bättre av det tänker du? Jag vet inte, det känns som att det är en rätt oengagerad förälder men tror knappast hon kommer ta emot hjälp från soc heller.
  • Anonym (Anonym)
    Anonym (nån) skrev 2020-05-24 10:52:27 följande:
    Soc är ju inte nån polis som behöver "bevis" på det sättet. Om det görs en utredning utifrån oro för att barnen inte får den omsorg de behöver, kommer man prata med föräldrarna, barnen (utifrån ålder såklart anpassat), förskola/ skola. Eventuellt begära utdrag från BVC. Kanske nån i nätverket som känner familjen. Om du som granne vill hjälpa barnen är det bra om du beskriver så noggrannt som möjligt i orosanmälan, om du inte lämnar namn så att man kan ställa följdfrågor.

    Stöd som familjen skulle kunna erbjudas är i de allra flesta fall frivilligt och kan handla om alltifrån tex samtalsstöd kopplat till föräldraskap, stöd i kontakten med bup, kurser eller hjälp hemma med att få struktur osv..
    Det är klart de behöver nån slags bevis för att sätta in åtgärder! Om de inte har några fysiska bevis (t ex skola/fsk/bvc som du skriver) och om samtal med familjen inte ger något kan de inte tvinga sig på. Vi lever inte i nån jäkla 1984/Gestapo-verklighet här, det finns lagar som måste följas, även för soc.
Svar på tråden Anmäla grannen till soc, bland annat pga störning?