• Pastime

    Nån som orkar skriva nåra rader om hur allt går till med ersättning, flaskmatning, för och nackdelar osv? Vilket märke? Hur ofta? Hur tillreder man ens?! :)

    Jag undrar allt som står i rubriken men jag undrar också hur det gick när ni skulle sluta amma, blev det problem eller??

    Skriv din ersättnings-rutin här.

    1. Vilken ersättning?

    2. Hur blandar man och förbereder?

    3. Hur ofta och hur mycket?

    4. Hur gör du på natten?

    5. För och nackdelar jämfört med amning?

    6. Är det jobbigt att rengöra allting? Hur, hur mycket, och hur ofta rengör du flaskan?

    7. Blev det problem när du skulle sluta amma?

  • Svar på tråden Nån som orkar skriva nåra rader om hur allt går till med ersättning, flaskmatning, för och nackdelar osv? Vilket märke? Hur ofta? Hur tillreder man ens?! :)
  • Pastime

    Tack för alla svar hittills!

    Förtydligande: Jag undrar alltså om man försökt amma men vill sluta helt pga medicinska orsaker eller annat? Barnet kanske bara är 2, 3 månader.

    Menar inte välling utan modersmjölksersättning.

  • Pastime
    got skrev 2020-06-02 22:03:20 följande:

    Med första barnet slutade jag amma efter en månad eftersom jag hade konstant mjölkstockning och feber. Jag hade inte tillräckligt med mat och mitt barn gick inte upp i vikt och var trött och slö. Barn nummer två ammade jag lite längre, kanske 2 månader men jag hade inte speciellt mycket mat till honom heller så han slutde gå upp i vikt. Jag tycker att det har varit väldigt smidigt med ersättning, lättare för mig än med amning men amningen har givetvis sina fördelar också. 

    1. Vilken ersättning? 

    NAN

    2. Hur blandar man och förbereder? 

    Vi har hela tiden gett kall ersättning. Kallt vatten och pulver i, blanda. Otroligt smidigt, ingen micro eller termos behövs utan man kan tillreda mat varsomhelt. 

    3. Hur ofta och hur mycket? 

    När barnet är hungrigt. var 3-5 timme ungefär.

    4. Hur gör du på natten?

    En flaska vatten på nattduksbordet och en pulverdoserare med rätt antal skopor i. Häll i, blanda... klart!

    5. För och nackdelar jämfört med amning?

    Alla pratar om att det är så smidigt med amning men för mig var det tvärtom smidigt med flaska. De drack den på några minuter medans jag ammade upp till 40 minuter (och de var ändå inte mätta).

    6. Är det jobbigt att rengöra allting? Hur, hur mycket, och hur ofta rengör du flaskan?

    Vi hade 3 flaskor. De första 3-4 månaderna kokade jag flaskorna och napparna efter att jag hade diskat dem. Det blev väl två kokomgångar per dag. Inte jobbigt alls. Efter det har jag bara kört dem i maskinen. 

    7. Blev det problem när du skulle sluta amma?

    Nej, eftersom min mjölkproduktion var så dålig.


    Det du beskriver med ersättning istället för amning låter som min dröm. Fick du hjälp av BVC? Hur har ditt barn mått? Tänker framförallt på magen då.
  • Pastime
    Anonym (Jag) skrev 2020-06-04 17:19:20 följande:

    Vi använde HiPP, som jag verkligen rekommenderar!

    Fick det fantastiska rådet att ge rumstempererad ersättning. Då kan man förfylla flaskor med vatten och ha uppmätta portioner pulver och bara hälla i och skaka ihop vid behov! Snabbt som tusan på natten, lätt om man är ute på stan, helt enkelt Lätt!

    Maken tog nätterna på helgerna när jag var föräldraledig, det var en gudasänd hjälp, att få sova en hel natt 2 nätter i veckan. Det var också skönt att vi båda hade koll på maten, det spelade ingen roll vem barnet var med, eller om man var upptagen med något, då kunde alltid den andra fixa.

    Tycker flaskning är helt fantastiskt och hoppas du får en bra upplevelse!


    Menar du att koka upp vatten, hälla i flaskor, låta stå framme i rumstemperatur? Hur länge håller det sig?
Svar på tråden Nån som orkar skriva nåra rader om hur allt går till med ersättning, flaskmatning, för och nackdelar osv? Vilket märke? Hur ofta? Hur tillreder man ens?! :)