Inlägg från: barnlängtanochpcos |Visa alla inlägg
  • barnlängtanochpcos

    Bim Juli 2020

    Hoppar in här. BIM runt 10/7, har väldigt varierande längd på cyklerna pga pcos så det kan diffa med ett par dagar. Har ännu inte fått till en ägglossning efter att ha slutat med p-piller. Första barnet, tredje cykeln i jakt på ägglossning.

  • barnlängtanochpcos

    Då kom mensen idag och äntligen har min NC-app kunnat bekräfta ägglossning för de senaste två månaderna. Hurra! Aldrig varit så glad för en mens förut.

    Har lååååånga och oregelbundna cykler pga PCOS så ÄL blir först efter månadsskiftet och BIM runt 14/7, men tror mer på 21/7 ... Hoppas så på att vi ska ha tur den här gången!

  • barnlängtanochpcos

    Suck, nu börjas det igen ... Har oregelbundna cykler pga konstaterad pcos och min ägglossning skjuts hela tiden framåt av Natural Cycles. Är just nu på cd 26 och ingen ÄL i sikte. Blir så matt på att testa varje dag och inte komma ett dugg närmare. Förra månaden hamnade ÄL på cd 33! Den ska helst komma före söndag för jag kan inte testa nästa vecka pga boende hos vänner ...

  • barnlängtanochpcos
    Loea skrev 2020-07-06 21:42:22 följande:

    Usch vad frustrerande.. Har också långa och oregelbundna cykler. Längsta jag haft var på sju veckor men vanligtvis är dom på runt 5,5 veckor. Jag har använt bidrottninggele för att få starkare ÄL, mer i tid. Det kanske är något för dig också? Den rekommenderar jag är mäta med ÄL-stickor så att man faktiskt kan följa ökningen. Då får man mer konkret info än ÄL/inte ÄL. Hoppas den är på gång och dyker upp snart så du slipper vänta mer!


    Väldigt frusterande! Har inte använt bidrottninggelé, hur tar man den? Från mens till äl?

    Jag använder äl-tester hela tiden, problemet är att med pcos kan de vara missvisande. De tycks visa hyfsat rätt för mig, men äl skjuts framåt hela tiden. Och tack! Hoppas också att den är på G snart. :)
  • barnlängtanochpcos
    Anonym (ssaa) skrev 2020-07-06 20:44:17 följande:

    Låter frustrerande! För att muntra upp dig lite är min vän gravid med bf i oktober. Hon har haft konstaterad pcos i över 10 år. De försökte i 7 månader innan de fick plus. Hon fick några tabletter för att stimulera ägglossningen så den inte skulle komma så sent eller utebli. Är inte helt insatt i hur det funkar men det finns hjälp att få om det inte skulle gå av sig själv. Har ni försökt länge?


    Nej, detta är vara tredje månaden. Ingen hjälp av vården, min gamla gynekolog gick i pension och jag står i kö till en tid hos en ny. Men pga corona är de sega med att ge tider. Lär nog också behöva tabletter. I värsta fall blir det ivf, men hade hoppats att kunna göra det utan hormoner då jag verkar vara relativt lättstimulerad och därmed blir överstimulerad med medicin.
  • barnlängtanochpcos
    Loea skrev 2020-07-07 14:07:50 följande:

    Jag tar den till frukost varje morgon, så en gång om dagen, mellan mens och ÄL :) hur menar du med skjuts framåt? Är det enligt app eller så? Eftersom jag har så oregelbundna cykler så brukar jag inte räkna på något alls utan börjar testa någon vecka efter mens och sen ser jag när den dyker upp helt enkelt. När jag kör med bidrottninggelen är den inte lika lätt att missa. Förra gången blev jag gravid så nu återstår det att se om det funkade lika bra denna gången. Håller på att få ett psykbryt av allt känna efter som man gör nu dagarna innan. Inte många dagar tills jag kan testa men har inget tålamod alls. Har alldeles för mycket hopp denna månaden känner jag..


    Ja, precis. Jag tempar varje morgon, och Natural Cycles gissar att ägglossningen ska vara på ett datum, men när tempen inte beter sig som förväntat och ÄL-testerna är negativa, så skjuts datum för ÄL hela tiden fram. Frustrerande och svårt att veta när man egentligen är fertil/har BIM. Det blir ju dyrt med alla tester också ...

    Aha, då ska jag prova det nästa cykel, om det inte tar sig den här gången. :) Håller tummarna för dig!
  • barnlängtanochpcos
    Loea skrev 2020-07-07 15:26:19 följande:

    Aha då fattar jag! Många med oregelbundna cykler, mig inklusive, upplever att det är tydligare med vanliga hederliga stickor där det inte är så mycket osäkert utan mer rätt fram är bättre än NC. Kanske är samma för dig? :) så slipper man ställa in sig på något som inte blir liksom. Jag brukar köpa rfsus 14pack för 100kr ungefär, det är det billigaste jag hittat hittills.

    Jag har även testat att följa sekret osv men om man som jag inte har den typen av flytningar blir det bara meningslöst. Det är inte en fullt så perfekt vetenskap som vissa vill få det till. Jag har ändå varit gravid två gånger utan någon äggviteliknande sekret.

    Ja gör det, spännande att se hur det går för dig! :)


    Problemet är att testerna kan vara missvisande när man har pcos, alltså visa falskt. Och ännu större risk för att äggen ändå inte släpper, trots LH-höjning. Därför är det bra att tempa, en temperaturökning visar att ägget troligen har släppt. Flytningarna tycker jag är svåra att tolka.

    Just nu vill jag bara hitta ägglossningen så provar gärna allt!
  • barnlängtanochpcos
    Loea skrev 2020-07-08 06:54:38 följande:

    Ja men då låter det ju som att du har en heltäckande strategi! Hoppas det går vägen denna månaden, håller tummarna :)


    Tack! Imorse placerade NC (temp-appen) min ägglossning i fredags, trots inga utslag på stickan. Antingen har jag haft ett superkort utslag och missat det (vilket är fullt möjligt) eller så hittar NC bara på. Nåja, jag och mannen myste i lördags morse, så kanske har vi lyckats, kanske inte. NC påstår mens på lördag (jag har tyvärr rätt korta lutealfaser) och jag vet inte om jag ska fortsätta testa LH eller bara invänta mens. Litar inte på appen just nu, en 32-dagars cykel låter lite väl kort den här gången ...
  • barnlängtanochpcos

    Grattis till alla som plussat! :)

    Själv vet jag inte vad som händer i kroppen ... Får inga positiva ÄL-tester, och nu har jag världens molvärk, dels ner mot ljumskarna men också i mitten. Känns inte som mensvärk, men ländryggen har börjat värka så kanske något är på G. Antingen blir det ju mens eller så får jag jaga ägglossning ett tag till. Trött är jag också, otroligt trött på morgnarna. Önskar att kroppen kunde bestämma sig! Snart får jag väl ta ett gravtest bara för att skrämma igång mensen.

  • barnlängtanochpcos

    Jag inväntar mens, min pcos har ställt till det och jag är på cykeldag 47 ... Men gravtest var negativt. Tror inte att det ens har blivit någon ägglossning den här månaden. Tar nya tag i augusti.

  • barnlängtanochpcos
    myownworstenemy skrev 2020-07-27 22:25:22 följande:

    Åh, det låter tufft. Och vilken lång väntan. Har du testat med ägglossningstest? Fattar dock att det kan bli dyrt och kanske stressande eller kännas onödigt om det är lång tid mellan ägglossningarna. Får du någon hjälp av vården?


    Japp! Problemet med pcos är att ägglossningstester ofta är väldigt missvisande (antingen alltid negativt eller positivt) eller att man inte ägglossar alls, eller bara någon enstaka gång per år. Har man och hittar en peak är chansen att man faktiskt ägglossar väldigt liten. Vården gör inget just nu pga corona, de säger bara att gå ner i vikt. Så det är lite deppigt just nu.

    Men jag tror att mensen (eller iaf en blödning) är på väg nu, så att vi kan lägga juni-juli bakom oss och börja om!
Svar på tråden Bim Juli 2020