Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Har 5000 döda i corona fått er att sluta stödja regeringen?

    KarlssonA skrev 2020-06-20 23:43:33 följande:

    Jämfört med de restriktioner som andra länder införde har vår regering knappt gjort någonting. Hur kan du ha missat det?


    Sveriges regering har inte de legala möjligheter som andra länders regeringar och riksdag har.

    Har du missat nyheter och debatt helt?

    En del av Sverigevännerna här på FL vill dessutom påstå att regeringen vill ta ett steg mot diktatur då de vill ha befogenheter som inte ens sträcker sig då långt som de våra grannländers regeringar och riksdag har.

    I Sverige har myndigheter, regioner, kommuner en långtgående självständighet och Svenska krislagar gäller enbart i krig.

    Hur kan du ha missat allt det här?
  • Padirac
    KarlssonA skrev 2020-06-20 23:57:13 följande:

    Fast Riksdagen röstade i början av pandemin igenom en snabbt behandlad lag som gav regeringen dessa möjligheter redan i mars.

    Det där stämmer alltså inte.


    Nej, du har fel. Denna lag gav inte alls regeringen/riksdag samma möjligheter som grannländernas regeringar/riksdag har

    Grannländernas lagar och organisation av vård och smittskydd, beredskapsförsörjning mm ser helt annorlunda ut.

    Du har alltså inte på fötterna i din kritik. Den är missriktad, okunnig och fel.
  • Padirac
    KarlssonA skrev 2020-06-21 00:18:55 följande:

    Vilka befogenheter gällande stängning av skolor, restauranger och andra verksamheter var det som inte fanns med i den lagen? Kan du specificera det?


    Det är inte det som spred smittan. Det har till och med tex danska regeringsföreträdare erkänner om deras smittspridning.

    Smittan i Sverige har framför allt drabbat äldre och sjuka som har en otrygg vård och i Sverige saknas lokala smittskyddsläkare på kommunen och vårdinrättningar som tex Norge har. Svensk äldrevård har tidigare hanterats av regionsjukhus som inte längre finns kvar, men hade ansvaret då ädelreformen gjordes på 90talet. sjukvården har monterats ned av riksdagen under många 10-tals år iom strukturrationaliseringar och privatiseringar.

    Du visar igen att din kritik är osaklig, missriktad, okunnig och fel.
  • Padirac
    KarlssonA skrev 2020-06-21 00:45:34 följande:

    Hur förklarar du att man fick ner smittspridningen så mycket i grannländerna om det inte har att göra med de åtgärder man vidtog? Jag pratar alltså om smittspridningen och inte dödsfallen. Danska regeringsföreträdare har inte alls sagt att deras åtgärder för onödiga.


    Jodå, skolstängningarna var onödiga har de sagt.

    Genomförande av åtgärder ligger på de lokala aktörerna. Varken FHM eller regering tvättar händerna på hemtjänst, timanställda inom hälsovården eller planerar för att den personalen inte ska åks runt till dussintals olika platser/personer.

    Regeringar och riksdag i dessa länder har helt andra befogenheter än svenska myndigheter och regering/riksdag.
  • Padirac
    KarlssonA skrev 2020-06-21 00:59:41 följande:

    Det finna alltså helt andra befogenheter, men de åtgärder som infördes med dessa befogenheter har ändå varit verkningslösa, säger du ju ändå. Vad spelar det då för roll?

    Min fråga handlade om hur de har fått ner smittspridningen. Samhällsspridningen går inte ner för att man tvättar händerna mer i hemtjänsten och på boenden. Hur viruset sprider sig i övriga samhället som helhet har ingenting med äldrevården att göra.

    Danmark har inte sagt att skolstängningen var onödig. Du blandar ihop det med nya forskningsartiklar, men det har ingenting med Danmark att göra.


    Vad är det du inte begriper?

    Länder som stängt ner helt har högre smitt-tal och dödstal än Sverige, andra länder som stängt ner har mindre dödstal och smitt-tal än Sverige.

    Det är alltså någonting annat än det du påstår som driver smitta.
  • Padirac
    KarlssonA skrev 2020-06-21 01:02:34 följande:

    Om regeringen hade agerat som andra länder och stängt ner samhället hade vi bara haft en bråkdel av 5000 döda. Svårare än så är det inte.

    Regionerna, kommunerna och vårdgivarna har inte gjort något fel. För de kan inte på egen hand begränsa samhällsspridningen.


    Nu har regeringen inte dessa befogenheter du efterfrågar. Så det är inte regeringen du ska kritisera utan krislagarnas utformning om din kritik ska ha någon som helst relevans.
  • Padirac
    KarlssonA skrev 2020-06-21 01:10:00 följande:

    Det är bara 4 länder i världen som har högre dödstal än i Sverige. Det är Belgien, UK, Italien och Spanien. Gemensamt för dem är att de stängde ner samhället väldigt sent och därför blev effekten dålig.

    Sverige är alltså inte i mitten av statistiken, utan i den absoluta botten.


    Så Sverige stängde också ned sent?

    Du vet att smittan var utbredd utan Italien/Österrike-resenärerna

    Jag tror att San Marino ligger i absoluta botten om du ska vara ärlig.
  • Padirac
    KarlssonA skrev 2020-06-21 01:11:54 följande:

    Vilka befogenheter exakt är det som saknas? Stänga skolor och restauranger har man befogenheter till.


    Har du koll på var smittan sprids?

    Nä.... Inte koll på det heller tydligen..
  • Padirac
    KarlssonA skrev 2020-06-21 01:02:34 följande:

    Om regeringen hade agerat som andra länder och stängt ner samhället hade vi bara haft en bråkdel av 5000 döda. Svårare än så är det inte.

    Regionerna, kommunerna och vårdgivarna har inte gjort något fel. För de kan inte på egen hand begränsa samhällsspridningen.


    Det är en gemensam insats som minskar smittspridningen i ett land där medborgarna har de Fri och rättigheter som vi har i Sverige då krislagarna inte gäller för annat än krig.
  • Padirac
    KarlssonA skrev 2020-06-21 01:21:38 följande:

    Smittan sprids överallt i samhället.

    Tror du att den bara sprids på äldreboenden?


    Ja precis, smittan sprids överallt. Och regering/riksdag saknar befogenheter att stänga ned samhället. Myndigheterna ger oss rekommendationer är hur vi ska minska smittspridningen. Men det är upp till regioner, kommuner och vårdgivare + oss alla att hålla distans, vara hemma osv för att skydda varandra.

    Var har Sverige misslyckats menar du? I vilket led?

    Lagar

    Nedstängnkngar

    Rekommensationer

    Skyddsutrustning

    Distansering
Svar på tråden Har 5000 döda i corona fått er att sluta stödja regeringen?