Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Har 5000 döda i corona fått er att sluta stödja regeringen?

    Anonym (Kotte) skrev 2020-07-26 18:01:07 följande:

    Jag misstänker att några signaturer här på Familjeliv har fått i uppdrag att skriva här för att försvara Sveriges fruktansvärda strategi. De är ofta inloggade och syns i de flesta covidkritiska trådar.

    Jag som är kritisk till vår mes-strategi , loggar in ca 1-2 ggr i veckan, ibland mer sällan. Men dessa försvarare, som ju onekligen tycker att Sverige agerar rätt, borde väl ha annat att göra än att dagligen vara inne på Familjeliv. Som att fortsätra sina liv som vanligt (men tvätta händerna oftare) eftersom det är de riktlinjer som är. Varför är ni här inne så mkt, ni har ju inget behov av att skriva av er eftersom ni tycker allt är bra i Sverige avseende corona, och hur har har ni tid med det? Tex AndreaBD


    Men hallå!!! Du konsumerar för många konspirationsvideos på youtube.... 

    Och jag lägger ner .... kanske en kvart om dagen, eller kanske en halvtimma. Kanske är jag snabbare än du? Jo, jag jobbar heltid, men har sommarlov nu. Lärare. Och det är kanske därför jag känner mig manad ibland att försöka förklara för folk som kanske inte har så bra koll på hur samhället fungerar. 

    Det är inget konstigt med att tycka att Sveriges strategi är helt okej. Det tycker ändå de flesta i Sverige. Det grundar jag både på mitt personliga intryck, men framför allt så finns det ju undersökningar på det. 

    En ytterligare anledning varför jag gärna vill få folk på mer positiva tankar är också att det kan ge en väldigt negativ stämning, om folk - oftast på helt felaktiga grunder - tror att allt går åt skogen. Det kan även få unga och/eller labila människor att få panik. 
  • AndreaBD
    Anonym (Anonym (Niklas)) skrev 2020-07-29 13:56:46 följande:
    Nej, det gör vi inte. När statsministern kallar kritiker av coronahanteringen för fascister så beter han sig mer som en kommunistisk diktator.

    Sverige är inte ett demokratiskt land längre. Om vi hade varit det så hade man inte jagat meningsmotståndare.
    Dumheter. När och i vilket sammanhang har han sagt det? Och vad mer har de gjort än kritiserat? Det är ingen för jagar meningsmotståndare, du kan säga din åsikt var som helst utan att bli förföljt. 
  • AndreaBD
    Anonym (bastu) skrev 2020-07-29 16:16:22 följande:
    Men det handlar ju inte om att man inte FÅR yttra sig, utan konsekvensen av att yttra sig (som att man kan bli kallad saker eller bli utstött ur gruppen) och att det ligger liksom i luften vad som är ok o inte ok att säga när man är med en grupp okända människor t ex. Kanske det är så i alla länder.
    Var har du upplevt det? Säg nu inte här, för här tycker jag att folk har bemött kritik sakligt. 
  • AndreaBD
    Anonym (Lite sant ändå) skrev 2020-07-30 13:41:43 följande:
    Jag är faktiskt beredd att delvis hålla med dig.. 

    Jag har bott i en del andra länder och jag upplever Sverige som ganska "kvävt". Det vill säga att det är oftast bara en åsikt som är accepterad i en viss fråga för stunden och så ska alla som någon slags flock förväntas tycka samma sak.

    Jag saknar framförallt en aktiv debatt och kritik av coronastrategin. Det är SUNT att ifrågasätta statsmakten och politiska val i en demokrati. Det är konstigt att det inte har ifrågasatts mera av vår egen befolkning med tanke på hur mycket vi sticker ut i hanteringen. Med det sagt betyder det inte att vi gjort fel.. Men ett större ifrågasättande tycker jag saknas. Det är mest utländska medier som haft den rollen.
    Visserligen. Men måste man göra det just under den enda pandemin som vi haft på 100 år? Just nu bör man prioritera att vara konstruktiv.
  • AndreaBD
    Anonym (Anonym (Niklas)) skrev 2020-07-30 14:55:05 följande:
    Han kallade Ebba Busch påstående om att regeringen har låtit viruset sprida sig fritt  för fascistiska tankegångar och ett hot mot demokratin.

    Busch uttalande var ju helt sant. Men statsministern kallar det för ett hot mot demokratin. I själva verket är det Löfven som försöker tysta debatten på ett fruktansvärt sätt.
    Nej, det är absolut inte sant. Om viruset hade fått sprida sig fritt så hade vi haft ungefär 10 gånger så många döda. Hur kommer man ens på idén att påstå sånt? 

    Jag kan inte se något fascistiskt i det påståendet, ,men om han pratade om tankegång, då måste det ju finnas just en tankegång bakom. Och jag hittar inte dessa uttalanden så som du säger, det verkar som om flera olika uttalanden har blandats ihop.
  • AndreaBD
    Och vad vill du säga med dessa två länkar? Du måste verkligen förstå dem VÄLDIGT annorlunda om de ska vara ett belägg för vad du påstår. 

    Lägg märke till att det inte är statsministern utan någon annan socialdemokrat som här nämnt att det skulle skapa en fascistisk stämning. Och det innebär INTE att man säger att Ebba Busch gör det. Hon kanske bidrar  eller underlättar för det, men det är inte att säga att hon skapar en fascistisk stämning. Sedan kan man också diskutera vad man menar med fascistisk stämning. Det skulle kunna betyda ett klasssamhälle, men här verkar det att man snarare menar ett slags auktoritärt samhällle.

    Andra länken är statsministern som helt lugnt förklarar att han inte håller med Busch och Åkesson, att han tycker deras kritik är överdrivet. Vad är det för konstigt med det? Måste han hålla med om, eller hur tänker du? 
  • AndreaBD
    Anonym (Anonym (Niklas)) skrev 2020-07-30 16:59:46 följande:
    Vi har 10 gånger fler döda än till exempel Finland och Norge. Räcker inte det?

    Måste vi alltså ha 10*10 = 100 gånger fler döda för att man ska säga att regeringen har gjort fel?
    Virus är väldigt svåra att kontrollera. Det är inte självklart att man i alla lägen KAN kontrollera det. Tankefelet är att du utgår ifrån att man bara behöver rätt åtgärd, så dör ingen. Det håller inte. 

    Storbritannien har 45.000 döda. Tror du att de har gjort allt fel? Och Spanien, och Frankrike och Belgien - som alla har haft lockdown och ändå har ännu mer döda än Sverige. 

    Finland och Norge kan ha haft tur. Det är inte lika många resande som kommer tillbaka ifrån utlandet jämfört med just Stockholm. 
  • AndreaBD
    Anonym (Anonym (Niklas)) skrev 2020-07-30 16:50:40 följande:
    Ni som är den stora majoriteten som inte reagerar på att 5000 har dött i coronaviruset kommer att köra det här landet i botten fullständigt. Med skygglapparna på kallar ni all samhällskritik för högerextremism för att tysta meningsmotståndare.

    I framtiden är det du som sitter som fattigpensionär och lever på existensminimum för att du blev sparkad från ditt jobb pga åldersdiskriminering eftersom Löfven tog bort LAS. Du bor i en en svindyr hyreslägenhet tack vare Löfvens marknadshyror. Sen hamnar du på äldreboende och dör när regeringen låter nästa pandemi svepa över landet.

    Är det den framtiden du vill leva i? Kom inte och klaga sen när din egen ignorans drabbar dig själv.
    Vart har LAS borttagits och marknadshyror införts? Inte i Sverige i alla fall. 

    Du verkar ha gått på en del fake-news.
  • AndreaBD
    Anonym (bastu) skrev 2020-07-30 18:16:58 följande:
    Så du tycker inte det var ett dåligt beslut att t ex köra Melodifestivalen trots att det pågick en pandemi, eller att hålla fast vid gräns på 500 personer när andra länder hade så lite som 10 som gräns? Eller tillåtit folk att åka på skidsemester. Såna saker har givetvis bidragit till att vi fått en så stor smittspridning här. Jag tror vi har likt våra grannländer en fördelaktig demografi i Sverige så vi hade kunnat klara oss riktigt bra om de agerat snabbare och inte förminskat virusets farlighet.
    Melodifestivalen? Men den ställdes ju in och det kördes ju ett alternativt program utan publik och dessutom digitalt.

    Och hur skulle man kunna hindra folk från att åka på skisemester? Ett samhälle som låser in sina medborgare skulle jag inte vilja ha under några omständigheter. Vi har sett hur illa det är genom exemplet Öst-Tyskland. 

    Gränsen av 500 har man bestämt för att man räknat ut att det inte skulle ge mer smitta. Jag kan inte garantera att man har räknat rätt där, men jag har inte heller hört av några stora utbrott. 

    Fördelaktig demografi - kanske - men också en storstad som Stockholm där relativt mycket av den europeiska flygtrafiken sker. Folk flyger inte lika mycket till Oslo eller Köpenhamn, det är det som är viktigt där. Och det hjälper inte att reagera INNAN viruset kommit in  (om man nu inte stänger gränsen helt), och när den kom in, kom den in för mycket på en gång. Det fanns inte verkligen tid att reagera då, eftersom spridningen skedde så snabbt. 
  • AndreaBD
    Anonym (Anonym (Niklas)) skrev 2020-07-30 18:48:23 följande:
    Det ska Löfven driva igenom nästa år i sitt januariavtal.

    Hur dåligt påläst får man vara? Kan du ingenting om samhället?
    Efter all felinformation du har kommit med och alla missuppfattningar om samhället bör du definitivt ge en LÄNK när du påstår något. Det gäller ju egentligen generellt. 
Svar på tråden Har 5000 döda i corona fått er att sluta stödja regeringen?