Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Har 5000 döda i corona fått er att sluta stödja regeringen?

    Anonym (H) skrev 2020-06-23 15:38:36 följande:

    Skyll inte på regeringen eller Tegnell att folk är dumma i huvudet och skiter i uppmaningarna att hålla avstånd, avstå från onödiga resor osv, inte gå till jobbet om man känner det minsta symptom osv. Och att fint väder och långhelg ändrar inget i hur man ska bete sig.

    Hade folk vanligt bondförnuft och hållit sig strikt till dessa uppmaningar hade vi inte haft hälften så många döda och vi hade inte haft den kris i vården som nu varit.

    Det är alla dessa idioters fel att vi är där vi är och det är dessa som ska hållas ansvariga.


    Kanske. Eller så är det helt enkelt svårt att undvika att gamla människor på äldreboende, för att de ju måste ha kontakt med personal. Kanske, om vi hade haft mer möjlighet att testa. 
  • AndreaBD
    KarlssonA skrev 2020-06-23 18:31:43 följande:
    Men Sverige har ju inte gjort någonting för att stoppa viruset från att sprida sig. Vi har bara stoppat konserter och fotbollsmatcher.

    Att alla svenskar inte har blivit smittade än har med viruset i sig att göra, inte med att Sverige har begränsat smittspridningen.
    Det finns väldigt seriösa studier som bevisar att åtgärderna har gjort stor skillnad. Har du missat det? Det togs också upp flera gånger på presskonferenser. Man har kunnat visa att kräksjukan som hade säsong då och influensa avstannade HELT. Och det gör de inte av sig själva. Alltså har det haft stor effekt att folk har hållit avstånd. 
  • AndreaBD
    Anonym (H) skrev 2020-06-23 19:25:58 följande:
    Hur man skyddar de äldre är en sak. Där har man misslyckats. Men hade spridningen inte fått sådan fart hade de inte drabbats lika hårt. Och det är inte de äldre som tar upp alla intensivvårdsplatser. Att så många hamnar där beror på alla som går till jobbet fast de inte är fullt friska, de som inte håller avstånd och de som tror att vackert väder är en anledning att slappna av och glömma alla uppmaningar om vad som krävs för att stoppa smittan.
    Kan hända, men det är så många konstigheter med det där viruset, så vi visste inte heller allt från början och det finns fortfarande delar som inte är klarlagda. T.ex. så bråkar experterna om hur pass smittsamma barn är.
  • AndreaBD
    Anonym (H) skrev 2020-06-23 22:37:16 följande:
    Det finns bevisligen fall där barn smittat vuxna, och ännu fler där unga smittat vuxna även om inte omfattningen är densamma. Och så länge osäkerhet finns är det försiktighetsprincipen som gäller. Det finns inga kända virussjukdomar där barn absolut inte smittar så att hoppas det skulle stämma för Covid-19 är optimistiskt. Att de inte blir lika sjuka och är lika smittsamma betyder inte att de inte kan orsaka stora problem.
    Ingen säger att barn inte kan smittas eller inte kan smitta andra. Men det är ju så att de inte blir lika sjuka, de får det ju i regel väldigt lindrigt. Risken är då hur mycket de sprider vidare. Det håller man ju på att undersöka för fullt nu. 

    Sedan är det inte självklart att det skulle vara "mindre problem" om alla barn skulle stanna hemma. Det påverkar barn väldigt mycket att inte ha en vettig vardag och det skapar då mycket problem också. 
  • AndreaBD
    Anonym (H) skrev 2020-06-23 23:19:32 följande:
    De måste inte stanna hemma, de kan vara ute med kompisar så länge de håller avstånd.
    Och du tror att de alltid kommer ihåg det? De yngre kommer nog ha svårt med det. 
  • AndreaBD
    KarlssonA skrev 2020-06-23 23:06:52 följande:
    Tycker du att det var rätt att inte stänga skolor och restauranger med tanke på att 5000 har dött?
    En fråga: Förväntade du dig att ingen skulle dö? Efter SARS och MERS (tidigare corona-virus) hade jag egentligen väntat mig fler än 5000.  
  • AndreaBD
    KarlssonA skrev 2020-06-24 00:25:40 följande:
    Men det hade inte blivit så många om vi hade agerat annorlunda. Tusentals människor som hade varit i livet idag.
    Nej, det verkar just inte vara så. Som jag skrev tidigare, det finns studier som visar att det åtgärderna som vi har har gjort mycket nytta. Dvs. de har nästan stannat upp smitta med förkylning, influensa och kräksjuka. Tror du det gör ett undantag då för covid-19?

    Vi vet inte än om andra länder lyckas klara sig undan lättare, pandemin är inte över på länge. 
  • AndreaBD
    Anonym (Kotte) skrev 2020-06-24 00:51:48 följande:
    Hade vi agerat som våra grannländer hade vi med allra största sannolikhet inte haft över 1000dödsfall.

    Och det är inte " bara" dödsfallen som räknas som offer och alla deras sörjande anhöriga. Utan även alla som varit/är/kommer att bli, väldigt sjuka i covid19 och kanske inte kommer bli helt återställda!
    Om det skulle komma ett vaccin om 2, 3 månader, så skulle jag också säga, visst, stäng ner! Men det lär dröja nästan ett år. Det är tidsaspekten som är viktig här. Man kan stänga ner högst 2 månader - det är alla ekonomer överens om. Och säg inte nu att människoliv är viktigare för det går inte att dela på, människoliv är beroende av ekonomin. Alltså är det ganska sannolikt att grannländerna kommer att få lika många döda ändå. OM inte den där medicinen fungerar väldigt bra. 
  • AndreaBD
    KillBill skrev 2020-06-24 08:26:54 följande:

    Här är en tabell som visar differensen mellan inrapporterade dödsfall i Covid-19 och troligt antal dödsfall baserat på överdödligheten i respektive land. Som ni ser så hamnar Sverige längre ner på listan.


    Källa: twitter.com/RARohde/status/1275517878763171841
    Men där har man inte tagit hänsyn till befolkningen, eller? 
  • AndreaBD
    Anonym (H) skrev 2020-06-24 08:45:19 följande:
    Ja, då får man hålla dem instängda.
    Du vill stänga in alla barn? Du har inte barn, förstås? Det går faktiskt inte, annars har vi sedan en generation traumatiserade barn. 
Svar på tråden Har 5000 döda i corona fått er att sluta stödja regeringen?