Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Har 5000 döda i corona fått er att sluta stödja regeringen?

    Anonym (bastu) skrev 2020-06-26 14:17:30 följande:
    I realtion till Sverige så kan man kalla det "stoppat".Viruset kommer finnas med oss länge och några fall kommer komma till alla länder då och då även om de fått bort viruset, självklart är det så. Jag trodde inte jag skulle behöva förklara det. Men dessa länder har gjort det så bra så de kan antagligen hantera det. 

    "kan man kalla det stoppat"??? Allvarligt, när det gäller virus, så är det väldigt viktigt om det är HELT stoppat eller inte. Och det är det inte. När det finns fall kvar så kan det öka igen och sprida sig. 

    Just när ett virus kommer att finnas där över längre tid, så verkar det inte vara en så bra idé med två månaders lockdown. Folk orkar inte vara isolerade jätte-länge eller ens kortare tid om det är en väldigt strikt lockdown. Om man ändå inte får bort smittan utan bara får ner den, och sedan ökar den kanske till samma nivå under nästa två månaderna, då är man i samma situation som i början.  Och så har man minst 8 månader kvar då. 

    Då tycker jag att den svenska strategin låter vettigt. Vi har en nivå på isolering som folk klarar av och som de kan ha kvar under hela pandemin. Och antal döda och svårt sjuka minskar hela tiden. 

  • AndreaBD
    sextiotalist skrev 2020-06-26 15:04:06 följande:
    Det finns väl endast ett virus man stoppat helt. Smittkoppor.

    Rent krasst så är det bara flockimmunitet som kan stoppa ett virus helt och då krävs det att det inte har något annat värddjur Smittkoppor fick man genom vaccinering och endast människan som värddjur. Problemet med SARS-viruset är att det har andra värddjur än människan.

    Det vi kan hoppas på att det blir snällare och slutar som ett förkylningsvirus.
    Hur gör det flockimmunitet omöjligt, om det är ett annat värdsdjur? 
  • AndreaBD
    Anonym (bastu) skrev 2020-06-26 15:50:41 följande:
    Svenska strategin är en total katastrof på alla fronter. Vi har fortfarande en hög och oviss (den kommer säkerligen gå upp efter demonstrationerna och midsommarfirandet och att folk fortfarande inte sköter sig) pågående smitta med 10 gånger fler döda än våra grannländer tillsammans och med personer i riskgrupper som tvingas sitta isolerade i månader och på obestämd tid! Glömmer du bort dem eller? Räknas inte dem? Där har vi en grupp som riskerar att bli deprimerade och nedvärderade av samhälle och regering. 
    Du verkar på något sätt inte se realiteten. Ja, folk tvingas sitta isolerade. Antigen riskgrupperna, eller också hela befolkningen. Och det är säkert många som mår dåligt. Men jag förstår inte vad du vill. Du ville ju att färre skulle dö. Vad ska man göra då? Lock-down? Då mår folk ännu sämre. Det finns inga enkla lösningar. Ingen kan trolla. 

    Våra grannländer har haft tur jämfört med oss, ungefär så som vi har haft tur jämfört med Italien. Förstår du vad jag menar? Den som får smittan först, är förstås sämst förberedd. Visst, vi hade några veckors "förvarning", men det räcker inte riktigt. 
  • AndreaBD
    Anonym (ABC) skrev 2020-06-26 18:03:19 följande:
    ?Det finns inga som helst bevis för att en nedstängning av samhället skulle ha positiv effekt för att minska virusets spridning.?

    Det var det här påstående jag frågade efter en källa till.
    Det har jag dock inte sagt. Blandar du ihop mig med någon kanske?
  • AndreaBD
    Anonym (ABC) skrev 2020-06-26 18:23:05 följande:
    ?Samma situation som i början? blir det inte. Fem saker som Finland gör annorlunda om det kommer en andra våg.

    1. Mångdubblad testningskapacitet

    2. Man har utbildat hundratals smittspårare och kommer att ta i bruk en spårnings-app.

    3. Sjukhusen är bättre förberedda.

    4. Produktion av skyddsutrustning i Finland kommer fortsättningsvis att ökas.

    5. Lagarna har ändrats så att man snabbt kan reagera om det behövs.

    yle.fi/uutiset/3-11414699
    Men ser du inte, att de skillnaderna som finns bara beror på olika förutsättningar. Det är ju inte som om Sverige med flit kör en sämre strategi, utan man har inte fått till testningen (pga för lite personal och labb-kapacitet).

    1. Så fort man lyckades öka det, så började man också testa mer. 

    2. Sverige smittspårar också så långt som man hinner med. 

    3. Svensk sjukvård har varit dålig i 20, 30 år. 

    4. Det utgår jag ifrån att man gör.

    5. Precis det har man gjort även i Sverige. 

    Skillnader? Ser du några? Förutom att sjukvården kanske är sämre, men det är ju inte något som gäller först nu, eller som kan ändras så snabbt. Det måste man åtgärda långfristigt. 
  • AndreaBD
    KarlssonA skrev 2020-06-26 22:38:08 följande:
    Nej, din faktaresistenta galning.

    De har inte haft tur. De har tagit viruset på allvar och svenskar som du som lever i förnekelse har inte gjort det. Du är därmed ansvarig för 5000 människors död.
    Nu får du skärpa dig! Som tur går de som bestämmer över det här efter samlad kunskap, fakta, erfarenheter. Det enda du kan komma med är hysteri och att beskylla folk för allt möjligt, som de inte ens har ansvar för. 
  • AndreaBD
    KarlssonA skrev 2020-06-26 22:55:05 följande:
    Barn smittar varandra, som i sin tur smittar föräldrar som jobbar med äldre osv. Är det sambandet för svårt att förstå? Eller är det enklare att lyssna på förnekare som Tegnell?
    Om experterna säger att deras studier har visat att barn knappt bidrar till smittspridning, så är det väl så. Och då är det helt onödigt att stänga skolorna. 
  • AndreaBD
    KarlssonA skrev 2020-06-26 23:00:39 följande:
    Hur tycker du att deras kunskap och erfarenheter har fungerat hittills med 5000 döda i Sverige och 200 i Norge? Men det ska vi hålla tyst om som i en kommunistisk diktatur.

    Nej, allt beror bara på tillfälligheter. För Sverige är världens bästa land och nu stoppar vi tillsammans huvudet i sanden.
    Hur vet du att det inte hade varit 50.000 annars? Det kan du inte veta. Det här viruset sprider sig mycket ojämnt. Därför kan det lätt hända att ett land får många och ett annat klarar sig bättre. Det ligger i det här virusets natur. 
  • AndreaBD
    KarlssonA skrev 2020-06-26 23:37:27 följande:
    Det är de ignoranta och korkade experterna som säger så. Fattar du inte det? Samma experter som aldrig ville stänga ner Norge från början. Det finns andra experter i Norge som säger tvärtom, men de vill du inte lyssna på uppenbarligen.
    Experterna är ignoranta och korkade och DU är smartare än dem och du fattar? Sorry, men du ger absolut inte det intrycket. Du verkar snarare ha ganska dåliga förkunskaper och bedömer det hela väldigt onyanserat. 

    Om du tycker att någon expert har rätt och en annan fel - varför inte ange vilka exakt du pratar om och kanske ge en länk också. Så här kan man inte ens diskutera saken.

    Och att experterna kan tycka lite olika är inte så förvånande - det är ett nytt virus. Man vet inte allt så säkert. Du hör dock inte DE säga till varandra att de andra är dumma i huvud. Och det är just för att de vet att det inte är så enkelt. 
  • AndreaBD
    KarlssonA skrev 2020-06-26 23:40:05 följande:
    Det här handlar om sunt förnuft. Om man bryter smittkedjor blir det färre döda. Det behövs inga överanalyser och bortförklaringar. Agerar man hårt och resolut blir det färre döda. Svårare än så är det inte.
    Nej, det räcker just inte med sunt förnuft ibland, ämnet är lite väl komplicerat för det. Det har Tegnell förklarat en gång lättbegripligt. Han sa något i stil med att man också kan göra mycket skada om det är fel grej man gör. 
Svar på tråden Har 5000 döda i corona fått er att sluta stödja regeringen?