Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Har 5000 döda i corona fått er att sluta stödja regeringen?

    KarlssonA skrev 2020-06-26 23:40:05 följande:
    Det här handlar om sunt förnuft. Om man bryter smittkedjor blir det färre döda. Det behövs inga överanalyser och bortförklaringar. Agerar man hårt och resolut blir det färre döda. Svårare än så är det inte.
    Förresten - om du vill ha enkel sunt förnuft: Det du har glömt här är att man INTE KUNDE bryta smittkedjor när man inte hade tillräckligt möjlighet att testa och inte tillräckligt med folk som skulle smittspåra. Det är enkelt om det är några få smittade. När det är flera tusen så går det knappt. Läkare har vittnat om att det var omöjligt att hinna med. Nu har man väl avsatt många personer till att bara smittspåra. 
  • AndreaBD
    Anonym (SD) skrev 2020-06-27 00:27:00 följande:

    Har aldrig stöttar regeringen. Är SD:are uti fingerspetsarna.

    MEN...med det sagt så är det INTE regeringens fel att vi har 5000 döda. Det är VÅRT fel. Alla vi som trotsar rekommendationerna om social distansering. Det är bland OSS smittan sprids. VI är bovarna i dramat, INTE regeringen eller FHM.

    När folk fattar det så kanske smittan kan avta. Men dessförinnan så får vi nog leva med skiten.

    Men dö ska vi ju alla göra nån gång. Det är det enda vi kan vara riktgt säkra på här i livet. Frågan är bara när, var och hur.


    Det är också rent praktiska problem. Alla samhällen är inte förberedda på alla slags katastrofer som KAN hända. Det kunde ha hänt nån annan katastrof istället. Man är inte förberedd på allt. Däremot tycker jag att man bör ta lärdom av det här och förbättra beredskap. 

    Finland hade bättre beredskap där, faktiskt. Så det kan vi kanske ta oss som exempel. Och när man ändå håller på så bör man förbättra sjukvården. Kanske kan man titta på den tyska sjukvården och se om det finns nåt användbart som man kan göra här också. 

    Och när man aldrig haft en pandemi i modern tid kan också bidra till att man inte har någon rutin för testning, smittspårning och liknande. 
  • AndreaBD
    KarlssonA skrev 2020-06-27 00:43:55 följande:
    Moral är vad man gör, inte vilken image man har som du verkar tro. Om Löfven säger nej till hårda restriktioner mot coronaviruset har han en dålig moral. Om Åkesson vill stänga samhället visar han upp en god moral. Det handlar om praktik, inte politisk ideologi.

    Fakta är att Löfven har agerat ansvarslöst, men det vill du soppa under mattan.
    Poängen är: DU tror att det kommer att ge färre döda, mindre elände för befolkningen om man stänger ner. Jag och några andra tror tvärtom. Vi anser att vi klarar oss bättre - allt sammanlagt och hela längden av pandemin - utan lockdown. INGEN som vill det bästa för befolkningen har brist på empati eller moral eller agerar ansvarslöst. Det handlar helt enkelt på att det finns olika åsikter om vad som fungerar bäst. 
  • AndreaBD
    KarlssonA skrev 2020-06-27 00:49:28 följande:
    Empati är att reagera när tusentals människor dör. Att visa civilkurage när politiska ledare inte agerar i enligt med andra länder i en pandemi.

    Om man menar att Sveriges väg att säga nej till hårda restriktioner har varit bra trots 5000 döda saknar man empati.
    INGEN kan vara helt säker vad som bäst att göra. Och situationen är inte likadant i alla länder. Tätbefolkade länder som Tyskland eller Frankrike kanske inte kunde klara det utan karantän, men i Sverige bör det vara möljig. 

    Framför allt - om man tittar på var dessa människor som dött i sjukdomen  bott och hur gamla de var, så ser man att det en lockdown nog inte hade förhindrat att de smittas. T.ex. de på äldreboende - även under en lockdown måste man ha personal på äldreboende. Sedan var det ytterligare en stor grupp som hade hemtjänst - de behöver också ha personal som hjälper dem. Så vad har man vunnit av en lockdown då? De hade blivit smittade ÄNDÅ! 
  • AndreaBD
    Anonym (bastu) skrev 2020-06-28 00:55:05 följande:
    FOLKHÄLSA lol! Det har de lyckats bra med i så fall! Över 5000 döda! Helt otroligt inkompetenta för att vara experter! Ja men vi väntar 4-5 månader med att ge sjukhuspersonal visir och munskydd. Smart! Fattar väl nästan vem som helst att man skulle gett dem det från första början. 
    Och varför fick vi vänta flera månader på skyddskläder? Inte för att någon här i Sverige (det är ju inte ens FHMs uppgift att köpa in sånt) inte skulle ha gjort sitt jobb, utan för att de man beställer dessa ifrån inte hann med produktionen. Hela världen beställde sånt! 

    Har du missat nyheterna under den tiden? Det hände t.o.m. att nån amerikan stoppat ett flygplan med skyddsutrustning i Kina, som skulle till Tyskland genom att springa ut på startbanan. Han mutade sedan kineserna med mer pengar att leverera till USA istället. En tysk minister kallade amerikanerna för kriminella luftpirater, eller något i den stilen. 
  • AndreaBD
    Anonym (ABC) skrev 2020-06-28 08:58:46 följande:
    Här en vetenskaplig studie som kommer fram till att lockdown är effektivt.

    www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7268966/

    The Efficacy of Lockdown Against COVID-19: A Cross-Country Panel Analysis

    Results suggest that lockdown is effective in reducing the R0, i.e. the number of people infected by each infected person, and that, unlike what has been suggested in previous analyses, its efficacy continues to hold 20 days after the introduction of the policy.

    Piguillem and Shi [2] study the topic theoretically, adapting an SIR model to include lockdown and virus testing. Their finding was that lockdown is a government?s second best option, after testing.
    Ingen tvivlar väl på lockdown är effektivt. Om du däremot skulle hitta en undersökning som visar för- och nackdelar av en lockdown - det skulle vara mer intressant.  Ekonomin kan drabbas hårt, folk får kanske inte vård för andra hälsproblem, psykisk ohälsa (även hos barn och ungdomar. Speciellt om man stänger skolorna). Man måste ju avväga för-och nackdelar.

    Och man måste avväga om man ens kan garantera att folk verkligen håller sig till det. Hur ska man kontrollera det annars?  Det blir utbrott hela tiden i olika länder, många under karantän. Folk missköter sig ju. Så, kanske är det viktigaste egentligen hur varje enskilt människa sköter det. 
  • AndreaBD
    Anonym (Expats) skrev 2020-06-28 12:17:15 följande:
    Jag instämmer att man inte kan veta långsiktiga effekter, men har alltid undrat över det här resonemanget.  Logiskt sett borde det snarare vara tvärtom, med färre patienter?

    Vi har haft lockdown och till följd av det var trycket på sjukvården i stort sett obetydligt. I media uppmuntrades det till att inte vara orolig för att söka hjälp, och att allt fungerade som vanligt. Samt betonades vikten av att våga gå och vaccinera sina barn trots corona.
    Förstår inte riktigt hur du tänker där, varför det skulle vara färre? För att inte så många rör sig ute? Men det handlar väl mer om att folk kanske inte vågar gå till läkare för att de inte vill vara besvärliga, för att de känner att sjukvården redan har fullt upp. Och då kan det ju hända att folk kan ha något allvarligt och inte går till läkare i tid. 

    Jag menade att oavsett om sjukvården har mycket just då, så avvaktar folk om det inte känns väldigt brådskande och ibland kan de också råka ha något allvarligt och det kanske missas då. Jo, här har man också uppmuntrat att inte göra så. Samtidigt så har en del rutin-besök senare-lagts. 
  • AndreaBD
    nihka skrev 2020-06-28 12:50:15 följande:
    Hen är svart, alltså en lockdown från sajtens sida. Återigen, men tar sig in Igen och igen och igen för att fortsätta sprida sitt gift.

    Det är så det funkar. Lockdown är inte effektivt mot ihärdiga virus som dessutom inter låter sig identifieras utan dyker upp i en rad olika skepnader. Social distansiering med noll närkontakt motverkar att virus får fäste.
    Okej.... Det där med att inte låta sig identifieras. Jag undrar om man har varit lite osäker inom sjukvården om man överhuvudtaget får korrekta resultat i testerna? Det har ju kommit upp lite grann ibland i början, lite osäkerhet om inte tester kan visa positiv även om det skulle vara ett annat corona-virus t.ex.
  • AndreaBD
    Anonym (Kotte) skrev 2020-06-28 14:21:36 följande:
    Glöm inte att det inte "endast" är de avlidna som är offer. Många många har blivit, och fortfarande blir, allvarligt sjuka, och vi vet ännu inte hur pass återställda dessa blir.

    Och det är en hel del som verkar ha långvarig/ ev kronisk covid19 och inte blir friska.

    Hur ställer du dig till det?
    Hur jag ställer mig till det? Jag kan inte göra  något åt det. Och antagligen är det svårt att göra något åt det överhuvudtaget. 
  • AndreaBD
    Tow2Mater skrev 2020-06-28 15:44:22 följande:
    ...dr de "fattiga" trängs på fulla uteserveringar medan de "rika" undviker folk och håller 2 meters avstånd även utomhus....
    Antagligen. Något sånt. 
Svar på tråden Har 5000 döda i corona fått er att sluta stödja regeringen?