• saraama

    BIM Augusti 2020

    schulia1 skrev 2020-07-24 11:54:24 följande:

    Åh vad roligt men ytterligare en som har barn i samma ålder och BIM samtidigt :) hur länge har ni försökt? :) När infaller din ÄL?  


    Detta blir andra försöket :) Är på CD10 idag och har högst troligt ägglossning på måndag. Ska försöka få mannen att hänga på att ligga 4 ggr fram till tisdag nu. Haha! Det kan man inte tro ska vara ett problem men mannen är semesterseg, sonen somnar rätt sent och sover lite oroligt om kvällarna.

    Kul att följas åt här :)
  • saraama
    saraama skrev 2020-07-24 14:46:04 följande:

    Detta blir andra försöket :) Är på CD10 idag och har högst troligt ägglossning på måndag. Ska försöka få mannen att hänga på att ligga 4 ggr fram till tisdag nu. Haha! Det kan man inte tro ska vara ett problem men mannen är semesterseg, sonen somnar rätt sent och sover lite oroligt om kvällarna.

    Kul att följas åt här :)


    Ägglossning tisdag menar jag. Mensen blev en dag sen i juli så den är framflyttad en dag i NC :)
  • saraama

    Tog ältest idag för att NC säger det. Är på CD11 med beräknad ÄL på tisdag. Fick positivt test så jag antar att ägglossning sker senast måndagsmorgon. Mensen var en dag sen i juli. Aldrig haft en cykel på 28 dagar innan. Kan detta vara orsaken till att testet visar positivt redan idag? Att denna cykeln kanske blir mitt vanliga på 26 eller 27 dagar?

  • saraama
    Entusiastisk skrev 2020-07-25 09:09:34 följande:

    Uppdatering;

    Nu vågar jag lita på att det är fertilt sekret!! Andra dagen med äggvita!(precis som igår) så verkar ha en väldigt bra motorväg! Tappen hög, och liksom mjuk runt kanterna och börjar öppna sig, centrerad, juicy och halt där så hon verkar vara gästvänlig! Lite känningar i "tjejmagen" ilningar i vänster äggstock.

    Nu blir det kanske verkligen tmi men det(fertila sekretet) liksom hänger ner typ 10cm när jag går på toa. halt, bygger broar och Testade trixet med att lägga i det i vatten, kanterna löste upp sig lite men den fortsatte ändå att vara i en klump så nu får jag nog ändå lita på mig själv att det är fertilt sekret och inte sädesvätska.. Känns skönt att kommit så långt att jag nu vet 100% och inte behöver vara osäker iaf. Har även kollat igenom Jenny Koos alla cervix sekret bilder för att försäkra mig.. Har man blivit knäpp eller xD

    Bör jag testa ältest 2 ggr idag eller tror ni det räcker vid samma tid som igår och ta det därifrån? Beräknad äl är ju först på måndag. Generellt bör man väl inte missa peaken om man tar vid samma tid varje dag och gör på samma sätt med att inte dricka eller kissa på 4h? Eller hur upplever ni andra det?

    Fick till bra med sömn inatt också! Ska boosta med d-vitamin vid pos Äl-test!

    Hur mycket tar ni andra.. Amidina? Hörde på ett webinarie att Jenny Koos tog 50.000ie dagen innan ägglossning.. Jag tog 5000ie förra cykeln och tänkte kanske ngt sånt denna med..


    Att ta 2 test om dagebär väl mer om det skulle vara negativt idag trots att beräknad ÄL är på måndag? Då kanske du kan säkra upp med ett i em/kväll? Jag har positiva ältest i 2 dagar så ingen risk att missa för mig. Kan inte heller se om de blir starkare för jag har test med streck och strecket riktigt mörkt hela tiden. Härligt att du så tydligt ser på sekretet nu! Jag har haft det riktigt blött som äggvita i trosan sedan igår. Mannen påpekade att det var riktigt blött vid sex igårkväll. Haha! Passar bra ihop med positivt ältest nu på morgonen
  • saraama
    Entusiastisk skrev 2020-07-25 09:31:50 följande:

    Jag tar mitt ältest mellan 14-14.30(hört att det skulle vara bäst)

    Vad skönt att ha det så! Och ja det känns väl väldigt tydligt då ju!!

    Jag har liksom ingen aning om hur min peak beter sig. Men vad jag förstår så BÖR man inte missa om man tar varje dag vid samma tid? Men man blir ändå sjukt osäker när vissa bara har en snabb peak liksom.. Tänk så har jag det också så liksom.. Nu är det visserligen bara 1.5h till till 11(har så hållt mig från dricka och kissa i 4h) så kan lika gärna ta ett då.. Sen kanske då senare ikväll? Kanske vid 7 istället för att sprida ut det?

    Kände också det igår vid sexet haha! Men ja, känns skönt att äntligen lita på sig själv.. Det är ju en hel vetenskap och kan vara så olika.. Och detta är ju inget jag fått lära mig eller kan diskutera etc med andra(mer än här då, sjukt tacksam för det).. Så man blir ju lite osäker :)

    Håller tummarna det tar sig för er nu! <3 myser ni på varje dag nu eller hur "säkrar" ni upp denna perioden?


    Ja så är det säkert med tiden för testerna. Jag har apotekets egna och där står att tid inte spelar någon roll. Sedan tänker jag såhär: om du indirekt vet att du ska ha ÄL på måndag och ligger varannan eller varje dag nu så kvittar det väl om du fångar peaken på testet? Eller gör folk så att de hoppar i säng direkt när de hittar peaken? Jag är lite rookie på detta.

    Nej gud aldrig pratat om dessa saker med vänner hur öppna vi än är. Har en vän jag introducerade NC och pessar för. Vi har pratat lite om det men inte särskilt ingående. Därför jag gillar att vara här i denna tråden! Känns som "fertilitetsvänner". Hoppas vi kan bli preggovänner i en annan tråd sen <3

    Vi har legat tisdag, onsdag och 2 ggr igår för att lusten föll på. Nu blir det idag och imorgon också för att testet var positivt idag. Väntar på att tempen ska ändras då den ligger stadigt på medeltemp nu. Ni då?
  • saraama
    Entusiastisk skrev 2020-07-25 10:00:37 följande:

    Haha! Well, jag är mest intresserad hur min kropp beter sig under en cykel liksom.. Har liksom försökt flytta fokus från att bara vilja bli gravid till att vilja lära känna min kropp och ha stabila cykler(vilket i sin tur optimerar chanserna för ett plus, tänker jag) Vi ligger på när lusten faller på och var och varannan dag veckorna runt äl :) men första gången på riktigt jag testar älstickor så vill liksom se en peak någongång i mitt liv xp

    Åh ja men vilken fin benämning, fertilitetsvänner.. Hoppas verkligen att vi blir flera från tråden som kan få bli preggovänner!


    Ja att du vill lära känna din cykel har jag full förståelse för! Tycker det är spännande hur allt hänger ihop. Kände på tappen idag också. Har använt pessar så lite koll har jag på hur den brukar kännas. Idag var den mjuk, långt ner, öppen skåra och hal. Så det verkar lovande! Funderar bara på hur mycket spermier min man kan leverera efter 2 ligg på kvällen igår. Haha! Idag eller imorgon känns viktigast... hmm
  • saraama
    Jenzia skrev 2020-07-25 09:25:06 följande:

    Så kan det mycket väl vara Lutealfasen är ju mer konstant än perioden från mens till äl.


    Nu var ältestet negativt idag så NC sätter ÄL till idag. Först var det tisdag, sedan måndag och nu idag på CD12 redan. Men det stämmer med sekret och tappen. Får se om det kommer en höjning av tempen imorgon. Har haft lite svårt att mäta temp nu för jag har vaknat massor på nätterna
  • saraama
    Trean2021 skrev 2020-07-26 18:47:53 följande:

    Min peak är nog över nu. Jag har en cykel på 28-30 dagar. Och enligt appar är det mellan 23-26 jag har äl. Hade mest känningar och ?symptom? dagarna innan den 23e. Nu är det väntan på att kunna ta ett test! Min mens ska komma den 7-9/8. När skulle ni testa?


    Jag har bim 8/8 nu efter att ÄL kom tidigare än beräknat. Mensen blev sen i juli så det är väl därför. Jag kommer inte testa förrän den helgen. "Slösade" 2 test förra månaden varav ett var testa tidigt och ett när jag missat mensen med en dag. Hade jag varit dig hade jag testat på helgen där. Lördagen kanske?
  • saraama
    Entusiastisk skrev 2020-07-26 20:24:05 följande:

    För er som vill följas åt lite längre än bara över bim och kanske komma varandra lite mer in på djupet och kunna följas åt genom livet har jag startat en tråd som heter "fertilitetsvänner<3" :)

    Men vi kan hoppa över dit efter denna bim för er som vill från denna tråden <3


    Bra initiativ! <3
  • saraama

    S



    Såhär brukar inte min kurva se ut. Jag brukar ha lägre temp innan ägglossning. Nu är den ju smygande uppåt bara. Hmm... iofs har jag sovit dåligt och vaknat flera ggr senaste 3 nätterna. Får försöka lita på ältest och sekret som var i helgen. Hoppas på mer höjning i tempen nu iaf

Svar på tråden BIM Augusti 2020