Inlägg från: Entusiastisk |Visa alla inlägg
  • Entusiastisk

    BIM Augusti 2020

    Msofie skrev 2020-07-18 09:49:10 följande:

    Känner att jag kanske behöver skriva av mig lite.

    Jag har i större delen av mitt liv faktiskt inte mått så bra psykiskt. Har alltid haft generell ångest, driven av lågt självförtroende, katastroftankar och negativa tankar. Har jobbat stenhårt med mig själv och sedan ett år tillbaka mått bra och varit fri från ångest på ett helt nytt sätt. För mig är det värsta med denna processen är att ångesten är tillbaka. Den sitter i bröstet och magen konstant, utan att jag ens tänker på något. Jag är helt säker på att det är direkt relaterat till ångesten kring att försöka skaffa barn. Det känns så jävla tråkigt eftersom jag hade kommit så långt. Känner redan nu att jag börjar dra mig tillbaka från sociala sammanhang och vill helst vara hemma.

    Jag hoppas verkligen att ett krafttag kring äl tester, tempning osv kommer ge resultat inom en snar framtid. Vet att jag annars kommer behöva släppa alla tester, alla appar, detta forum om ett par månader och bara ta bort allt fokus. Aja, vi får väl se vad tiden har att utvisa!


    :( fy vad jobbigt<3 så ska det ju inte alls kännas och vara även om jag kan förstå varför..

    Bra att du känner att du kan skriva av dig här, tror jag, man behöver ibland få släppa ut det och kanske få lite input?

    Först och främst är det ju jätte bra att du är medveten om den nedåtgående spiral du hamnat i det är ju nr 1!

    Sen tänker jag om du kanske kan försöka komma tillbaka till de strategier du använt för att bli av med ångesten tidigare?

    Kan skriva lite vad som hjälpt mig :)

    Ibland har det hjälpt att antingen distrahera mig genom att tex göra upp ett schema med saker som får mig att må bra på min lediga tid "bokar" in promenad med musik kl 8-9.30, träffa en kompis kl 12 för lunch, bad med ansiktsmask kl 16. Träning 18-19, meditation kl 21 och att man bokar upp sina dagar så så man har något att se framemot och att man har lite kontroll på sitt liv om man tex har svårt för ovisshet(som det är i denna processen med att bli gravid)

    Ibland är det bra att göra tvärtemot vad man känner för. Som du skriver att du helst bara vill vara hemma och inte träffa någon(men samtidigt vet du att detta bara triggar din ångest) då bokar kan man baea göra tvärtemot och tvinga sig att boka in något kul med kompisar/familj. En grillkväll, en promenad med ngn, shoppingrunda, spa, laserdome och trots att man känner bara "nejnejnej jag bokar av" när eventet närmar sig så bara biter man i det sura och gör det, och gör det igen och igen tills man inte känner att man inte vill längre..

    Ibland kan det hjälp att faktiskt bara skriva ner allting man känner.. Bara låta pennan dansa över pappret. Köp en fin dagbok och skriv allt som känns, sätt på musik som träffar hjärtat, gråt en skvätt, läs igenom det du skrivit.. Kan du hitta några svar i vad ångesten bottnar i..? Är det rädslan att inte kunna bli gravid? Att det är svårt med ovissheten? Vad kommer upp liksom..

    Du kan också bestämma dig för att "okej, jag ger detta tex 4 månader då kör jag med temp, stickor för att riktigt få superbra koll på mina cykler så jag kan optimera chansen att pricka äl" eller att nu testar jag detta 1-2 månader och blir ångesten värre så slutar jag med temp, stickor och FL och hittar tillbaka att mys ska vara kul och spontant. Det blir när det blir jag är trots allt fortfarande väldigt ung och människor har blivit gravida sen urminnes tider utan sånnahär hjälpmedel så vi kör på..

    Jag själv känner att jag ger detta 3 månader med att tracka mina cykler med temp och äl stickor, familjeliv och liksom grotta ner mig i lite konkret fakta kring fertilitet och försöker se det som ett projekt vid sidan om projektet att bli gravid.

    Från början när vi började i oktober köpte jag liksom flera paket clearblues advanced stickor och testa, fick östrogenhöjning och tänkte att yes nu jäklar och körde stenhårt i 3 månader, men ingen lh peak och ingen mens.. Sen kom mensen äntligen i januari och då hade jag typ tappat stinget. Fick igång en cykel och tänkte igen nu så!! Myste på igen och höll tummarna.. Men sen kom inte mensen alls, trodde jag var gravid men icke.. Förstod ingenting.. Råkade ta ett ältest när jag trodde jag tog ett gravtest och för 10 minuter trodde vi att jag blivit gravid.. Well, hur som helst nu i efterhand efter 8 månader har jag förstått att det inte hade gått(fast att jag i mitt huvud under hela processen trodde det)

    Så nu istället för att fokusera på att bli gravid så fokuserar jag på att göra min kropp så optimal(!!) som möjligt! Se till att min "plantjord" är välgödslad och välvattnad, att mina frön får de bästa förutsättningarna, att jag har den bästa vaktmästaren(gulkroppen) och på så sätt så vet jag att inom 7 månader så kommer jag att bli gravid och förhoppningsvis inom 3!

    Well, världens längsta inlägg.. Men såhär tänker jag och jag hoppas kanske där är något som tänt din gnista <3

    Stor kram <3
  • Entusiastisk
    Jenzia skrev 2020-07-18 21:49:24 följande:

    Ska nörda ner mig Nu känner jag den tydligt iaf! Och eventuellt hittat öppningen, vilken grej! Nu under fertila perioden är det iaf lätt att komma in och åt med fingret. Om ett par dagar kommer har nog vara snustorr och då är det nog mindre härligt...

    Har faktiskt tagit dubbel med D-vitamin de senaste dagarna, utifrån att du skrev om det i ett tidigare inlägg Jag har inte bekräftat ÄL ännu med tempen, men stickorna har blivit svagare och svagare idag. Dock inte haft några känningar i äggstockarna, hmm, haft det de senaste månaderna runt ÄL. Brukar du få ÄL-smärtor?

    Jag är novis på det här med heminsemination. Det var faktiskt min man som tog upp det när vi hade haft två hopplösa månader med bara avbrutna samlag runt ÄL, och så klart mycket diskussioner och stress på det.

    Vi använder i a f en 5 ml spruta som jag köpt från Apotea. Brukar ligga med rumpan högt i en kvart eller så efter att jag sprutat in,sprutan är kvar i mig då, och så försöker jag också komma för det ska tydligen vara bra. Och efteråt tar jag ut sprutan och sätter in min menskopp istället, låter den vara kvar allt mellan 2-10 timmar. Fråga gärna om det är något du undrar över!


    Amen eller hur! Kvinnokroppen är fasiken så häftig!! Du vet det säkert redan men se till att händerna är rena och naglarna kortklippta så du inte råkar riva dig eller får in bakterier bara!:)

    Efter äl är min tapp ändå rätt hög(men lägre än under äl), hård, sen kan den variera lite mellan stängd och centrerad och stängd och bakåtriktad och då inte alls sådär hal som under äl. Sen ca 3 dagar innan mens så börjar min öppna sig mer och mer men kan också variera lite under dagen.. Ska bli spännande att se hur den beter sig när man blir gravid.. :D

    Vad bra! Det ska tydligen hjälpa till att ägglossa och boosta gulkroppen om jag förstått det rätt.. :)

    Jag känner absolut en skillnad när jag ska ha ägglossning men har liksom känningar ca 3-4 dagar runt ägglossning så har inte ont bara precis vid just äl kanske något mer. Hur brukar du känna? Men du fick positivt på stickorna eller? Då bör ju tempen bekräfta snart?

    Förlåt för att jag frågar men hur löser ni liksom själva satsen som ska i sprutan:p läste lite om det och det verkar som om det skulle vara liksom max 1,5h gammalt för att vara bäst kvalitet.. Men man kanske fryser in den? Ska den då tinas? Förlåt för många frågor, har försökt googla men hittar liksom ingen konkret info.. Bara nyfiken!

    Håller tummarna för oss! Jag har äl runt den 27e.

    Kram <3
  • Entusiastisk
    Jenzia skrev 2020-07-19 09:23:45 följande:

    Behövs nog några cykler för att få koll på tappen! Idag var den så högt upp att jag knappt nådde. Plus att jag fortfarande har äggviteflytningar. Så kanske blir det ÄL idag? Hade ju peak i fredags eftermiddagen och tempen har ännu inte gått upp. Ja, och från igår kväll är mina bröstvårtor ömma! Första cykeln som jag gör ALLT för att kunna bekäfta ÄL

    Jag vet faktiskt inte riktigt om jag känner av ÄL, kanske inbillat mig några cykler. Då har det känts som lite molvärk plus lite hugg vid en sida av nedre magen, där jag tänker att äggstocken sitter. Denna cykeln har jag inte känt så, men känner mig svullen och magen är lite trög :-P

    Åhh jag tror inte det går att frysa spermier hemma, det måste nog göras på ett särskilt sätt på lab (antar jag iaf). Vi kör inseminationen med det samma, ju fortare spermierna kommer in i mig desto bättre! Vad jag har läst så gillar de inte syre, tror de dör fortare då.

    Ohh snart dags för dig att leta ÄL!


    Ja, men det är ju ett bra tecken med att tappen är hög! Jag har också den planen att ta till alla medel som går för att bekräfta äl, är liksom lite peppad över mitt lilla sidoprojekt med temp, test, optimering av vitaminer och hälsan. Sen tappen och sekret etc.. Jag har haft så mkt fokus på att just bara bli gravid så för att inte bli för besviken så har jag nu börjat fokusera på att må så bra jag bara kan och få till så regelbundna cykler som möjligt så hoppas jag att det kan ta sig inom 3 månader iaf..

    Men det du beskriver låter väl som rimliga äl känningar!? Men kan förstå att man lätt kan börja tvivla på sig själv.. Det kan jag också känna men äh, det du känner har garanterat med äl att göra!

    Okej jag förstår! Var bara nyfiken för sett många som pratat om det.. Min man har liksom inga problem alls att mysa till det när vi "behöver" eller jag hojtar om äl. Vi kanske kan känna oss lite trögstartade men sen brukar det komma igång.. Men sen är vi också lediga båda två hela tiden så det finns chans för oss närsom på dygnet att tajma mys :) antar att den biten kan vara svårare att få ihop när båda jobbar etc. Skönt att det alternativet finns och funkar ju!!!

    Ja! Är så peppad. Bara lite orolig med tempen för beställde från babyplan och skulle få en basaltemp i tisdags men något hade hänt med min order så nu kommer den inte förrän kansle på onsdag senast hoppas jag.. Har bara tempat med en vanlig muntemp nu tillsvidare.. Behöver man tempa hela månaden eller kan det räcka med från onsdag då tex över äl nästa måndag liksom? Men hoppas ändå att muntempen gått att lita på någotsånär...

    Hoppas det gick/går vägen för dig nu under äl<3 hade varit kul att följas åt i en bftråd sen ju!

    Kram
  • Entusiastisk
    Trean2021 skrev 2020-07-19 22:20:42 följande:

    Hej alla! Var i cykeln är nu ungefär? Jag börjar närma mig ÄL och provar SMEP metoden denna månad. Har ju dock en förmåga att gå händelserna i förväg och kollade av förväntat BFdatum om det blir något denna månad. Får då se att det kommer var ca 4 dagar efter lillans födelsedag. Detta kanske låter sjukt drygt och som att jag tror att det är hur lätt som helst att bli gravid (vilket jag ej tänker) men blir lite nojig att detta är för nära lillans speciella dag och att vi kanske ska avvakta denna månad.. är det rimligt att tänka så? Är så orolig att barnen ska reagera dåligt på en eventuell graviditet och att då spä på det med att bebis kan komma på minstingens födelsedag känns inte schysst :(


    Jag har förmodad äl den 27. Har också funderat på SMEP! Spännande!!

    Så får man väl såklart lov att tänka.. Jag kollar också bf hela tiden om och för när det skulle ta sig xD

    För oss kommer bf isf vara 16 dagar efter min dotters födelsedag. Jag hade tyckt det varit fint om de haft födelsedag nära varandra. Bra med kläder etc som tajmar i tiden och fint för dom att att dela födelsemånad, tänker jag. Nu gick jag över 12 dagar med henne och kommer nog räkna det med nästa också så kanske inte orolig att det ska ske på hennes dag heller.. Sen har jag en dotter som är oootroligt bebiskär, hon väckte liksom mitt bebissug med att börja fråga när vi/hon ska få en bebis och frågar ständigt när vår bebis ska komma.. Så hade hon fått ett syskon på sin födelsedag hade det varit den bästa presenten för henne.. Så det känner man nog själv för sina barn och familj hur dom funkar etc<3

    Tänker att risken är ju inte superstor att den skulle komma prick på dagen!? Men hur hade du känt om det hade varit dagen efter tex.. Och känner du ändå så att du vill att barnen ska ha egna dagar/månader och att det känns viktigt så hoppa över denna månaden och kör på nästa :) gravid kommer du ju med största sannolikhet att bli vilket fall.. Sen får man väl prioritera vilket som är viktigast.. Att plussa denna månaden men att riskera dubbelfödelsedag eller att vänta med att plussa men slippa den oron :)

    Men absolut inte konstigt att tänka så<3

    Kram
  • Entusiastisk
    Anonym (Kinder) skrev 2020-07-20 11:29:50 följande:

    Snälla kan inte någon peppa mig att det är möjligt att jag blivit gravid? ;) . Tyvärr bara lyckats ha sex på dag 11 ( på natten så egentligen dag 12) och min ägglossning har troligen varit dag 14.

    Får hoppas sambon slipper klåda och sveda nästa ägglossning så vi kan mysa vid rätt tidpunkt.


    Med dottern tog det sig på ett endaste mys när jag fick en liten stegring på äl-test(ej positivt som jag trodde då - var inte så påläst då) så troligtvis några dagar innan ÄL. Så visst finns det chans<3
  • Entusiastisk
    odlarmamman skrev 2020-07-20 20:28:15 följande:

    Oj råkade visst skicka iväg innan jag var klar.

    Skulle skriva att jag är på cykeldag 9. Så skönt att "komma framåt" att det börjar närma sig fertil period. Har inte helt bestämt hur jag ska göra, känner mig lite ambivalent om jag ska köra på ältester eller försöka slappna av lite denna cykel. Blir nog tester ändå!


    Jag är på cd7 idag och är också peppad inför den fertila perioden..

    Vissa blir ju stressade av test men jag kan nästan känna det som ett roligt sidoprojekt, mitt mål denna månaden är att hitta min äl och se till att få en identisk cykel med förra för att veta att jag äntligen är på banan med min kropp. Sen hoppas jag såklart mest av allt att vi inom 3 månader blir gravida men har känt mig stressad att hela tiden tänka på att bli gravid så nu ligger mitt fokus på att optimera våra chanser och må så bra som möjligt(och därmed få en bra cykel) och sen hoppas jag bara på det bästa <3 håller tummarna för oss! Kram
  • Entusiastisk
    Danni 83 skrev 2020-07-20 23:57:05 följande:

    Hoppar in här. Hade bim egentligen på onsdag men fick mens idag. Var gravid i maj och fick tidigt mf, försöker igen nu i augusti.

    36 år, har tre söner med en man, vi separerade för drygt fem år sen. Träffade en ny man i vintras som är 39 och inte har barn.


    Välkommen <3

    Beklagar ert missfall :(

    Men vad härligt med kärlek och försök för hans första och ditt fjärde<3

    Hoppas augusti blir er månad!
  • Entusiastisk
    Danni 83 skrev 2020-07-21 12:14:01 följande:

    Tack! Hoppas augusti blir er månad också! Vore härligt med bf i maj. Fast två av mina söner fyller år i maj så det blir hektiskt med kalas


    Åh ja!

    Haha, det kan jag förstå men också lite härligt med en födelsemånad. Tänk vilka härliga kalas de kan ha tillsammans och perfekt månad för kalas överhuvudtaget <3 min lilla är född i början av april så hade varit kul om de blev täta i månaderna!

    Ååh.. Så peppad inför fertila peridoden nu! Har iaf en bra känsla inför de kommande månaderna!
  • Entusiastisk
    Jenzia skrev 2020-07-22 09:07:52 följande:

    Hehe, det låter ju också som en plan Även om jag är helt övertygad om att ni kommer få barn! Bara att det tar lite tid...Ni har ju haft oddsen emot er och nu har ni jämnat ut dem! Nästan som att det är först nu som era försök börjar på riktigt. Lite som de som behöver IVF för att kunna bli gravida, de riktiga försöker börjar vid första insättningen. Jaja, bara mitt sätt att se på det hela

    Känns som den värsta kombinationen, att någon tycker synd om en och ger, vad dom tror är, goda råd. De menar bara väl, men blir inte så i praktiken...

    Det här med tappen gäckar mig! Jag tyckte den satt lägre ned under mina fertila dagar och nu högre upp. Borde det inte vara tvärt om? Får bara fortsätta försöka lära känna dem.

    Det här med tempning har gett lite stress de sista dagarna Jag har inte fattat att det är väldigt känsligt när jag tar tempen, trodde jag skulle ta den på morgonen innan jag gick upp och har inte vägt in att jag går på toa ibland mitt i natten.

    Så nu har jag börjat tempa när jag går på toa och får då mycket lägre temp än när jag sen ska gå upp på morgonen, dvs om den lägre tempen gäller så har jag inte haft någon temperaturhöjning = inte haft ÄL denna månaden :-/ Usch då! Blev lite jobbigt nu. Så funderar på att ta en paus från tempningen och bara vänta och se om mensen kommer eller inte.


    Jag har faktiskt märkt att min tapp är olika beroende på när jag känner, så jag har också blivit lite osäker just med positionen^^ märkte även där inför mensen att på fm så var den helt centrerad och lite öppen.. Sen på em så var den helt sluten och bakåtriktad. Och i morse tex nådde jag den knappt men nu på em så var det rätt låg.. Så börjar bli osäker på det där... Detta är ju eg min riktigt första hela cykel från mens till mens så får se vad jag får gå på.. Vet iaf att den är väldigt mjuk, öppen och hal under äl.. Men positionen verkar ju variera ^^

    Skulle faktiskt fråga er idag om det, men då verkar du/ni också uppleva att positionen kan variera lite..
  • Entusiastisk
    Jenzia skrev 2020-07-22 14:38:46 följande:

    Ja, jag tycker att jag märker att den ändra plats och position, men har ännu inte kunnat märks något mönster. Nu när jag är efter ÄL är det inte alls lika mjukt och geggigt runt den dock Men just det här med att den är lågt ner eller högt upp fattar jag inte riktigt, men jag har ju egentligen börjat känna på den först några dagar innan ÄL.

    Men du kan alltså känna en öppning? Jag känner bara en spricka liksom. Får inte in något finger, men jag har heller inte prövat om det går med att trycka på lite


    Nej men precis. Min är väldigt mjuk och juicy men även en öppning som sagt som är centrerad neråt liksom. Sen generellt högre.. Jag har som en springa men har för mig att öppningen ser olika ut beroende på om man fött barn tidigare, att den är tightare och rundare innan man fött barn liksom.

    Min är liksom så pass öppen under äl att jag ändå kan få in toppen av fingret. Men vet inte alls hur det var innan jag fick barn^^ men antar att den liksom blir lite "slappare" efter man fött barn, det är ju trots allt en muskel som ändå då har töjts ut när man fött.. :)

    Tror du har fått helt okej bekräftelse bara genom att den varit mjukare och geggig!
Svar på tråden BIM Augusti 2020