• Chajsa

    Skäms över ivf och känner mig ensam i min situation

    Hallå!

    Jag är 31 år och har försökt få barn i 1,5 år. Har prickat ägglossning på ?fasta glada gubben? på clearblues dubbelindikator och fått ägglossningen bekräftad av temphöjning princip varje månad, utan resultat.

    Vi har genomgått utredning som visade att allt såg ut som det skulle hos mig. Min partner hade bra antal spermier och bra utseende på dem, och egentligen över vad som är ?godkänt? antal rörliga (61% progressiva simmare) men bara 2% snabba.

    Vi har beviljats IVF och ska nu välja klinik. Jag skäms över att behöva säga detta, men sätter också en form av prestige i att bli gravid på naturligt sätt och trots att jag vet att det är fel känns IVF som ett misslyckande. Alla våra vänner är inne på sitt första eller andra barn och till jul ska 7 av våra närmaste kompispar ha barn, samtliga blev gravida inom 1-3 månader. Jag känner mig så eländig och ensam och vill inte prata med någon om oss. Drar mig undan från allt socialt, svarar undvikande på kommentarer som ?nu får ni också se till att skaffa barn!? och är helt besatt av att läsa på om olika potentiella förklaringar till att vi inte blir gravida. Jag är också livrädd över att IVF inte ska funka heller.

    Finns det någon som haft liknande känslor och tankar eller som kan hjälpa mig att komma ur detta ohjälpsamma tankemönster?

    Ensam Cajsa

  • Svar på tråden Skäms över ivf och känner mig ensam i min situation
  • Chajsa

    Åh vilka fina människor ni är, det kändes verkligen skönt att läsa era svar. Mitt känsloliv är en sån berg och dalbana och jag har svårt att tänka på något annat än en bebis. Detta var verkligen värmande och en helt annan ton än vad jag är van att läsa på familjeliv. TACK!

Svar på tråden Skäms över ivf och känner mig ensam i min situation