Inlägg från: Anonym (Nadia) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Nadia)

    Jag är muslim- fråga mig vad du vill!

    oanonym skrev 2020-07-28 20:16:09 följande:

    Ena barnet får skinka på mackan? :)


    Eller mannen slutar dricka sprit och barnen får skinka eller vise versa? :)
  • Anonym (Nadia)
    Anonym (tobbe) skrev 2020-07-28 22:04:22 följande:

    Hur kan man som religiös och det gäller inte bara muslimer utan alla. Följa en religion fast den har så många motsägelser fast det finns massor av ondskefullhet på samma sätt som det finns sånt som är gott. Fast religionen inte stämmer med verkligheten som vi känner den. Dvs i tex alla dom tre stora religionerna så finns det massor av motsägelser där det i vissa texter kan stå en sak och i andra delar står motsatsen. Det står även mycket som visar en ond gud lika ofta som en god. Och alla tar dom bitar dom gillar. Skulle gud vara allsmäktig då skulle det inte finnas felaktigheter i texterna.


    Jag förstod inte riktigt vad frågan i din text var, ursäkta
  • Anonym (Nadia)
    Anonym (Undrar) skrev 2020-07-29 07:49:47 följande:

    Jag återkommer till sex, men det är ju en fråga som ofta hänger starkt samman med religiös uppfattning. Jag har förstått att i ortodox judendom är det förbjudet att ha sex under mensen och en vecka efteråt. Det blir alltså bara två "fria" veckor per månad. Finns något liknande i islam?

    Är onani en fråga som islam tar ställning till?


    Om en kvinna menstruerar är det inte förbjudet att ha samlag

    Onani är inte heller tillåtet.
  • Anonym (Nadia)
    Anonym (Svennemannen) skrev 2020-07-29 06:27:55 följande:

    Barnen får det ibland för de gillar det, på julen också (de älskar julmat). Däremot har hon sagt att barnen inte får dricka när de blir äldre vilket iofs är bra.


    Anonym (Svennemannen) skrev 2020-07-29 06:25:14 följande:

    Jo försöker ju, men det känns som att hon blir arg när jag lever enligt mina traditioner ibland. Jag behöver ju inte ta en drink hemma och sådär men hon har sina traditioner och jag mina liksom. Vi brukar ju fira varandras högtider och sådär så det funkar bra.

    Har funkat väldigt bra i alla år faktiskt det är bara småsaker vi tjafsar om ibland egentligen när det kommer till traditioner. Hon förstår inte alls att jag går ut ibland på öl med kompisar, så har slutat med det, det är mer värt för mig att hon mår bra. Vi ses hemma ibland hos någon av dem och hon är ok med det.


    Jag tycker att du bör ifrågasätta hennes agerande om hon blir upprörd över någonting ni kommit överens om. Om ni kommit överens om att barnen får äta fläskkött och hon blir förvånad kan du ju alltid fråga.
  • Anonym (Nadia)
    Anonym (tobbe) skrev 2020-07-28 22:19:35 följande:

    Hur man kan tro på något som kommer från texter som motsäger sig hela tiden. Det kan stå en sak på ett ställe och sen något annat som motsäger det någon annanstans. Samma med den gud som visas i texterna. Gud är ond ibland god ibland. Gud verkar inte vara en stabil varelse. Att tro på en sådan gud har jag svårt att förstå. Och det är det jag inte kan förstå att så många kan följa texter som uppenbarligen är full med motsägelser och även sånt som vi med dagens vetenskap vet är fel.

    Det är det jag inte kan förstå hur ni kan tro på det fast ni tvingas att sålla bland det som predikas och vad religionen kräver. OM det finns en gud borde han inte vara helt tydlig med vad han vill så att folk inte gör egna tolkningar.


    Du får det verkligen att låta som att islam inte handlar om mer än en bok. Gud har gett oss livet som en gåva, han har gett oss riktlinjer att följa och han låter människan själv göra sina val i livet. Jag strävar efter att få komma till paradiset när jag en dag dör och därför måste jag göra det jag kan för att vara en god muslim och medmänniska. Det handlar om mer ön att tolka Koranen, Koranen är en helig skrift och man måste tolka den och inte läsa den rakt av. Att det tex står i Koranen att hugga handen av en tjuv som ertappats är i dagens samhälle inte lagligt och det för det omöjligt att utföra det, därför kommer gud inte att straffa mig för att jag inte gjort det. Islam är ett helt levnadssätt och förstår man grunderna har man en god chans att lyckas bli en bra muslim.
  • Anonym (Nadia)
    Akidoki skrev 2020-07-29 10:32:36 följande:

    Är du avlönad för att starta dessa trådar, eller har du bara aldelens för mycket fritid?


    Mammaledig.
  • Anonym (Nadia)
    oanonym skrev 2020-07-27 22:26:45 följande:

    Hur vet du att du känner dig tom och vilaen utan din religion?


    Eftersom jag inte varit aktivt troende hela mitt liv.
  • Anonym (Nadia)
    oanonym skrev 2020-07-29 11:55:34 följande:

    Det är ännu bättre att de får välja själva. Att förbjuda barn gör saker oftast mer spånnande.


    Möjligt.
  • Anonym (Nadia)
    oanonym skrev 2020-07-29 12:09:22 följande:

    Vet inte om du svarade igår på detta:

    Skulle du vilja ha sharialagar?Vad tycker du om demokrati? Vad säger din religion om demokrati?


    I dagens samhälle strider sharia mot diverse lagar och rättigheter, så svaret på din fråga är nej.

    Demokrati är något jag uppskattar

    Det är svårt att kombinera demokrati med islam till viss del.  för islam har många saker som står i motsättning till demokrati. För att kombinera dessa två skulle man behöva förändra islam, det är inget som någon muslim skulle acceptera, för då skulle det inte längre vara just islam.

    Nu är jag uppvuxen i Sverige som jag tidigare påpekat och är uppväxt med demokrati osv. Men för de flyktingar som är uppväxta i ett annat samhälle skulle det innebära något annat som jag inte har befogenhet till att svara på, då jag inte upplevt det.
  • Anonym (Nadia)
    Anonym (Svennemannen) skrev 2020-07-29 12:40:06 följande:

    Jaa men precis. Min fru har själv använt sig av marijuana under några år men har lyckats sluta med det så hon vet hur det är att bli beroende av någonting.

    Jag har även haft en nära släkting med grava alkoholproblem så det är viktigt att motivera barnen snarare än förbjuda. Samtidigt skulle det vara skönt att förbjuda och slippa oroa sig. Vill inte hitta mina barn utslagna. Ens dotter till exempel bland massa okända killar osv.


    oanonym skrev 2020-07-29 12:26:33 följande:

    Det går ju att prata om alkohol och droger med barnen på andra sätt än att bara förbjuda. Religiös moral säger oftast bara vad man inte ska göra, det säger sällan varför. Att följa ett sådant regelverk gör att barn inte kan ta moraliska beslut själva.

    Nu säger jag inte att detta gäller dig, utan det är mer generellt. Religiösa moralsystem är egentligen inga system, de är manualer.


    Barn gör oftast som sina föräldrar gör, det går inte att förneka. Man kan tala med dem på ett sådant sätt att de själv när de blir äldre kan göra aktiva beslut.

    Tex, jag presenterar inte för mina barn fläskkött men när de flyttar hemifrån får de avgöra själv vad dom anser är bäst. Jag talar med dem vad min religion säger om alkohol och droger, jag kan dock inte tvinga dem att avstå. Men under mitt tak gäller mina regler och de får anpassa sig till den dagen de flyttar- så här nog de flesta familjer. Gifter man sig med någon av en annan kultur eller religion bör man som par komma överens om vad som ska gälla och inte gälla. En ska inte ändra hela sitt liv, man måste kompromissa
Svar på tråden Jag är muslim- fråga mig vad du vill!