Inlägg från: Anonym (Nadia) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Nadia)

    Jag är muslim- fråga mig vad du vill!

    Anonym (Tänkvärt) skrev 2020-07-28 09:51:48 följande:

    Är det rätt att barn föds in i en religion och blir bokens slavar resten av sina liv?


    Mina barn kommer inte tvingas in i en religion. Och få barn där jag härstammar ifrån utövar bön och dyligt. Tjejer som bär hijab är oftast inte små barn.
  • Anonym (Nadia)
    oanonym skrev 2020-07-28 09:48:41 följande:

    Det kan ju vara så att de respekterar dig, men inte alla dina åsikter?

    Så fungerar i alla fall jag. Jag respekterar folks rätt ATT tro, men jag kanske inte respekterar de de tror.


    Jag blir ofta kallad terrorist, framförallt av äldre och vuxna. Äldre kan jag till viss del förstå men vuxna människor som fram för sina barn hånar pga min hijab, vad sänder det ut för signaler?

    Att du tex inte respekterar det jag tror på ger dock inte rätten att förnedra (menar inte att du gjort det nu) man måste acceptera och respektera att folk inte är av samma åsikter och tro, utan att kränka
  • Anonym (Nadia)
    oanonym skrev 2020-07-28 09:48:41 följande:

    Det kan ju vara så att de respekterar dig, men inte alla dina åsikter?

    Så fungerar i alla fall jag. Jag respekterar folks rätt ATT tro, men jag kanske inte respekterar de de tror.


    Jag återkommer till detta när jag fått min son att somna :)
  • Anonym (Nadia)
    oanonym skrev 2020-07-28 09:46:21 följande:

    Båda delarna. Jag ifrågasätter de flesta religioner. Inte att folk har religioner, utan påståendena inom religionerna. Folk tar ofta fel på detta.

    Så kom gärna med de belägg du har. Det är alltid intressant att se om de är övertygande.


    När man ska prata om Islam så är ordet "religion" egentligen fel skulle jag vilja påstå. Islam är mer än en bok att läsa och tro på, det är ett etiskt, politiskt, andligt, moraliskt etc. Sätt att leva på.

    Det är inte ett bara att be och läsa en bok, ska vi dra det till lång kant är det inte alla muslimer som är uppväxta i Sverige som ens läst Koranen, men man förstår innebörden av de 5 pelarna, att be- skänka pengar till de behövande- vallfärda till mecka- fastan, vilket är grunden till att vara en god muslim. Sedan är hela livet en lära inom islam, att du nu vill att jag ska övertyga dig med belägg för att jag anser att Islam är rätt väg kan jag inte göra. Man måste själv känna att det är rätt väg, vilket du tydligt inte gör- och det är fine by me! Jag respekterar dig även om du inte tror på detta sätt att leva. Frågar du däremot någon som är uppväxt i ett strikt islamiskt samhälle får du nog andra svar än de jag ger dig. Jag tänker inte och har inte viljan att övertala dig att islam är den rätta vägen för dig, det är fel att jag ska göra det- även om jag så ville, för i grunden är du inte villig att ta till dig islam på det sätt jag gör. Lika lite som jag är intresserad utav att ta till mig exempelvis kristendom, buddhism, judendom etc.
  • Anonym (Nadia)
    Anonym (Tänkvärt) skrev 2020-07-28 10:08:35 följande:

    Varför är just konvertiter oftast dom mest fanatiska muslimerna? Och några skönhetspris vinner dom knappast så beror det på dålig självkänsla?


    Hur en människa ser ut är inte relevant.

    Att konvertiter ofta är fanatiska kan ha att göra med att de tolkar islam på sitt sätt, jag har svårt att svara korrekt på denna fråga då jag faktiskt inte träffat en konvertit. För jag möjligheten en dag så är jag intresserad utav att fråga hur de ser på islam.
  • Anonym (Nadia)
    Anonym (Bosnier) skrev 2020-07-28 10:26:09 följande:

    Skulle de inte vara enklare då att be till Allah på ett sånt sätt.

    Du bryter inte mot regler samtidigt du är troenfe och accepterad mer i samhälle.


    Det är nu 2020, har vi inte kommit så långt att alla människor i Sverige ska få leva så som de önskar utan att andra ska nedvärdera och trakassera pga religion?

    Att kvinnor som inte vill ta av sin hijab ska bli utsatta, eller att kvinnor som inte vill ha hijab ska få stryk hemma är bägge delarna fel.

    Samhället måste acceptera att människor är olika. Detta gäller både religionstillhörighet, etnicitet, sexuell läggning och kroppsform.
  • Anonym (Nadia)
    Anonym (flera fruar) skrev 2020-07-28 11:02:38 följande:

    Jag ställde frågan angående vad du anser om att en man får ha flera fruar,hur skulle du själv agera och reagera om din man tog sig en andra fru?


    En man måste kunna behandla alla fruar likadant, det är väldigt få män som faktiskt skulle klara av det all eloge till de kvinnor som faktiskt accepterar detta. Jag skulle personligen inte klara av det.
  • Anonym (Nadia)
    Anonym (En till) skrev 2020-07-28 11:16:27 följande:

    En sak till

    Jag har märkt att jag som högutbildad och troende muslimsk kvinna inte alltid är så populär bland vissa grupper som tillhör den arabiska traditionen som själv inte är troende eller praktiserande, tex när jag lyfter rätten till utbildning, jämställdhet eller skilsmässa.

    Jag själv har hijab och jag tog på sjalen efter att jag hade hört svenska/ utländska konvertiter prata om sin väg in i islam. Jag som uppväxt i Sverige kände mer samhörighet med dessa kvinnor än med typiskt arabiska tradionalister.


    Jag skulle vilja tro att det är lättare för oss som växt upp i Sverige att känna samhörighet med konvertiter/andra som vuxit upp i Sverige just för att vi har lärt oss hur samhället här fungerar.

    De som kommit som tex flyktingar har levt i ett land styrt av islam och arabiska traditioner har ett annat levnadssätt och eftersom vi har misslyckats totalt med integrationen i Sverige är de fortfarande dåligt insatta i hur samhället här fungerar. Det är svårt att ändra sitt sätt att leva på 4 år, och Sverige har inte heller varit de bästa på att lära dem.
  • Anonym (Nadia)
    Anonym (Undrar) skrev 2020-07-28 11:40:46 följande:

    "De män som har sex..." menar du väl :) Jag har den bilden att det i strikta länder är långt flera män än kvinnor som har sex före äktenskapet. Jag kan ju ha fel, men om det är så, måste det väl betyda att det är en mindre grupp kvinnor som har sex med ett antal olika män. Men de får sen nöja sig med "dåliga" män menar du? Dåliga mot kvinnorna då, dåliga makar? Kan det också hända att man blir ogift för att man har haft sex och ingen man vill ha en? Hur ser man överhuvudtaget på ogifta personer i muslimska samhällen, kvinnor, män? Jag menar då inte unga utan sådana som förblir ogifta.


    Bra att du förstod missen där ;)

    Ja man kan förbli ogift eller gifta sig med en man av lägre standard tex ekonomiskt en man som inte bryr sig om dig utan är ute och hänger med polarna mer än han träffar henne osv. Livet blir svårare vad jag har förstått.
  • Anonym (Nadia)
    Anonym (En till) skrev 2020-07-28 11:43:34 följande:

    Håller med

    Det som är positivt är att jag ser fler föräldrar som vill att deras flickor har en en högre utbildning och med det kommer också en ökad kunskap som är viktig för integrationen. Som muslim är det viktigt att just satsa på sin dotters utbildning för att det tryggar hennes framtid och gör henne mer oberoende av andras stöd.


    Mina föräldrar försörjde mig under min utbildning, tacksamt att slippa ta csnlån:)

    Utvecklingen kommer att ta tid, men i slutändan kommer de flesta att ha anpassat sig.
Svar på tråden Jag är muslim- fråga mig vad du vill!