Inlägg från: Anonym (Nadia) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Nadia)

    Jag är muslim- fråga mig vad du vill!

    Anonym (:) :)) skrev 2020-07-30 12:07:02 följande:

    Hur ser du på muslimer som flyr från sina icke-fungerande länder, kommer till västerländska länder som fungerar utmärkt, men trots det vill de ändra på landet de kommit till. Finns ändå många med extrema åsikter som vill ha muslimska lagar och det är ett ämne värt att diskutera.


    Muslimer på flykt som kommer till exempelvis Sverige borde ha integrerats bättre i samhället. Extremister finns det i alla religioner och länder och det är synd att man inte kan få sin vardag att gå ihop trots att man tvingas ändra sitt leverne.
    oanonym skrev 2020-07-30 12:08:27 följande:

    En god och rättvis gud borde ge alla vägledning, eller i alla fall visa att han finns. Nu finns bara människors påståenden om diverse gudars åsikter. 

    Hur vägleder Gud dig? Hör du en röst? Kan flera höra rösten samtidigt?


    Gud vägleder mig genom bl.a mod, förståelse och tålamod. Finns ofantligt många saker men de får lång tid att rabbla upp. Jag hör inte röster och det gör nog ingen annan heller.
    Sven19 skrev 2020-07-30 12:35:01 följande:

    Tycker du man ska vänta med omskärelse tills man är åtminstone 18. Så att man kan välja själv om man vill vara muslim?


    Att bli omskuren gör dig inte till muslim.
    Anonym (Tänkvärt) skrev 2020-07-30 13:31:26 följande:

    Kanske någon frågat förut men vill du införa sharia i Sverige?


    Jag trivs i Sverige så som det är.
  • Anonym (Nadia)
    Anonym (Men varför?) skrev 2020-07-30 21:57:52 följande:

    www.expressen.se/kvallsposten/naouel-38-blev-utfryst-nar-hon-satte-pa-sig-sloja-/

    Saxat: "I Koranen står det ?Människor! Vi har skapat er av en man och en kvinna och vi har samlat er i folk och stammar för att ni ska lära känna varandra?. Män och kvinnor är jämlikar."

    Då undrar jag vad som menas med "jämlikar" när det kommer till att skyla sig.


    Både män och kvinnor ska klä sig på ett anständigt sätt
  • Anonym (Nadia)
    Anonym (Men varför?) skrev 2020-07-30 22:43:13 följande:

    Varför måste kvinnor gå ett steg längre när de är jämlika män?


    Vad menar du med att "gå ett steg längre?"
  • Anonym (Nadia)
    Anonym (Men varför?) skrev 2020-07-31 00:12:41 följande:

    Att täcka sig mer än män.


    Kvinnor och män är inte lika utformade kroppsmässigt
  • Anonym (Nadia)
    Anonym (Men varför?) skrev 2020-07-31 00:52:16 följande:

    Men vet du "Nadja".. ? Att jag kommer från ett av världens mest islamistiska land med de sjukaste och mest perversa religiösa synsätten både bland en del i befolkningen men främst hos de som styr landet. Jag har många troende muslimer i släkten, vissa mer rättrogna, andra mindre. Jag tycker mest att det är roligt att fråga de här frågorna här i tråden. Mer som underhållning. För att se vilka svar jag får. Jag är ingen expert inom islam dock, och det verkar du heller inte vara. Vet också att det finns lika många tolkningar om islam och hur man bör leva som det finns människor på Jorden. Och trots alla mina erfarenheter av hur det är att leva i ett totalmuslimskt samhälle, av alla muslimer jag lärt känna under min livstid hittills och alla frågor jag frågat och fått svar på så är jag fortfarande öppen för att vidga mina vyer ytterligare.

    Så skippa den jävla biologilektionen om mannens och kvinnans biologiska skillnader och svara på mina frågor som en vuxen och mogen kvinna.


    Jag tycker överlag att din attityd i din kommentar är väldigt tråkig, har inte gett dig "en jävla biologilektion " utan ren fakta är att kropparna är olikt skapa och en kvinnas former anses mer sexuellt tilltalande än en mans kropp vilket uppenbarligen ger mer att skyla. Jag är verkligen ingen expert inom islam, och det här jag heller inte påstått. Jag kan inte Koranen i huvudet bara för att jag läst den, och det är jag nog inte ensam om. Jag svarar på frågor utifrån MIN tolkning. Duger inte det för dig så är du alltid välkommen att lämna tråden. Att indirekt kalla mig omogen och barn är väldigt tråkigt och ledsamt.

    Eftersom att du har vuxit upp i ett islamiskt samhälle så kan väll du ge mig mer kunskap (som du uppenbarligen besitter) så att jag kan lära mig mer.

    Tack för mig.
  • Anonym (Nadia)
    Anonym (Agnostiker) skrev 2020-07-31 04:03:09 följande:

    Jo absolut Islam och koranen är ju väldigt liberal när det kommer till sex (i religiös kontext).

    Du får ju t, ex som man tvinga kvinnliga slavar ("those which your right hand possesses") till samlag utan deras samtycke. Obs, man får dock inte sälja dem vidare efteråt, lite hårt men ok låt gå.

    All sarkasm åsido. Det är bra att ni tolkar koranen själva. De flesta muslimer är precis som de flesta kristna/ateister/whatever. De är dugliga människor. Så era tolkningar speglas av de karaktärer/värderingar ni har och blir då oftast godartade. 

    Kan känna lite för er för ni får väldigt mycket mothugg i den här tråden, inklusive ifrån mig. Men det blir så tyvärr, ni som troende muslimer kan inte öppet erkänna varken för oss eller er själva att det finns delar av koranen som är rent av ondskefulla i ett modernt sammanhang. Då blir det naturligt konflikt när ni framställer boken som så fantastisk och icke-troende moderna människor sedan undersöker och ser (de förhållandevis få, men existerande) hemskheterna i den. 

    Kan peka ut många negativa delar av kristendomen och om bibeln. Men en tydlig fördel med kristendomen är att man som "god" kristen faktiskt inte behöver tro på och stå bakom varenda sida i den boken. Det är nackdelen med att viga sitt liv åt en fullkomlig bok som aldrig får ifrågasättas, man blir fast även med det dåliga.


    Alla muslimer jag känner, inkl min man som är född och uppväxt i ett muslimskt land ifrågasätter varför det står en del saker i Koranen som är rätt skrämmande, men man reflekterar över det själv oftast och även om man inte gillar allt så bör man ha i beaktning att Koranen är skriven utifrån hur samhället var då. Eftersom att profeten Mohammad är den sista profeten så kommer det inte att komma nya budskap ifrån Allah.
    Anonym (Agnostiker) skrev 2020-07-31 04:06:23 följande:

    Har en intressant fråga.

    Är människor som inte tror på gud, överlag ondare/moraliskt sämre människor än muslimer enligt dig? Eller är de kanske förvirrade/vilseledda?

    Hur ser du på oss?


    Jag tycker att man inte är en sämre människa för att man är ateist eller har en annan trosuppfattning, det är ens handlingar som avgör om du är ond eller god.
    farman skrev 2020-07-31 07:52:29 följande:

    Tillåter du att din dotter blir ihop med en svensk ateistisk man?


    Jag och min man kommer aldrig tvings min dotter att gifta sig med en muslim om hon inte så önskar. Jag hoppas dock att hon gör det, men i slutändan är det hennes val och om hon träffar en ateist som gör henne lycklig kommer jag också att bli Det.
    farman skrev 2020-07-31 09:45:35 följande:

    'Får muslimska kvinnor var ihop med vilka dom vill+

    Eller är det bara männen?


    Inom islam får en man äkta en fru som är religiös av något slag, en muslimsk kvinna får gifta sig med en muslimsk man. Detta är för att barnen ärver sin faders religion.
    Anonym (HassanÄrKassHan) skrev 2020-07-31 16:49:38 följande:

    Hur känns det att du måste vara muslim medans vi andra får vara fria och ha det bra? Det måste ju suga balle?


    Jag mår väldigt bra och är fri att göra mina egna val i livet.
  • Anonym (Nadia)
    farman skrev 2020-08-02 07:07:39 följande:

    Jag har varit ihop med en muslimsk kvinna.

    Hon sade att om hennes föräldrar eller familj kommer att slå ihjäl henne eller gifta bort henne.

    Jag vet flera muslimsk unga kvinnor som är ihop med svenska ateistiska män.

    Hur ser du på att muslimska kvinnor själva väljer partenr?


    Jag har själv fått välja min partner och forma hur mitt liv ska se ut, jag förespråkar inte tvångsäktenskap.
    jeanette02 skrev 2020-08-02 07:47:08 följande:

    Frågan kanske varit uppe tidigare, men hur diskuterar ni de andra religionerna och andras leverne hemma? Ifrågasätter ni aldrig eran egen religion verkligen?

    Ärligt på riktigt? Själva diskuterar vi mycket hemma, då mannen hade en mer konservativ uppväxt i ett annat eu-land och han och familj har ganska mycket negativt att säga om religioner och deras styrande och skrämselpropaganda och makt över människor. Genomgående de flesta religioner.

    Vad tänker du om kvinnor som riskerar livet för att de tar av slöja, hijab osv i tex Iran och andra länder?

    Varför tvingas vissa barn bära heltäckande klädsel här i Sverige tror du? Om plaggen är till för att dölja sexuella attribut som jag förstått (?) varför sexualiserar man små barn? Borde vara olagligt tycker jag. Barn ska få röra sig fritt i vanliga kläder.


    Jag och min man diskuterar inte ändras leverne då vi anser att det inte angår oss. Som jag skrivit k en kommentar tidigare så ifrågasätter de flesta (åtminstone De jag mött) ibland Delar som skrivits i Koranen men det är inget man går runt och diskuterar med andra utan man gör det själv. (Sedan finns det absolut de som gör på annat sätt)

    Jag tycker att det självklart är fruktansvärt för de kvinnor som riskerar sitt liv, och jag är tacksam över att ha vuxit upp under andra förutsättningar.

    Varför barn tvingas bära heltäckande kommer ifrån framförallt kultur och inte islam, kan inte minnas att jag hört eller läst att barn ska skyla sig och nej, barn är barn och ska därför också inte tvingas bära dessa plagg. Där jag mina rötter kommer ifrån så bär inte barn varken slöja eller heltäckande, det gör man när man kommer upp i åldern lite och förstår syftet med plagget, vilket barn inte gör.

    Man måste i frågan om slöja göra skillnad på just kulturella och religiösa aspekter och förstå skillnaden mellan dessa.
  • Anonym (Nadia)
    jeanette02 skrev 2020-08-02 13:36:27 följande:

    Varför diskuterar man inte tillsammans? Svårt att diskutera med sig själv. Mer än att man kan ju reflektera inom sig men man får ju inte mycket input i tankarna. Andras tankar och frågor tänker jag.

    Fast det är väl ändå främst grenar inom Islam där kvinnor täcks oavsett annan kultur? Men du bor i Sverige och har du verkligen inte sett småtjejer heltäckta i svart? Alltså bara synligt ansikte.

    T o m i min, en ganska liten kommun finns det några få familjer där barn är klädda så. Åker jag till närmsta större stad ännu vanligare.

    I Göteborg finns ju Islamska förskolor vill jag minnas där barnen går klädda så. Vilken kultur ligger bakom tänker du om det inte är religiösa skäl till det?


    Har inte någonstans i mitt svar skrivit att jag inte sett det. Bor i en by och även här förekommer det. Att barn ska täckas har inte med islam att göra utan det ÄR kulturellt främst från afrikanska länder.

    Islam står inte bakom att skyla småbarn.
  • Anonym (Nadia)
    oanonym skrev 2020-08-02 15:14:05 följande:

    Kultur kan ju komma från religion. I Sverige döper många sina barn i kyrkan fastän de inte är troende. Det är tradition och kultur säger de, men det kommer ju från religion. 


    Skillnaden är att Koranen inte förespråkar att skyla barn. Bibeln (Som jag förstår det på ditt svar här) säger att man ska döpa barn?

    Jag förstår att föräldrarna till dessa barn är muslimer men jag hävdar ändå att Koranen inte står bakom detta. Det är föräldrarnas kultur och traditioner som gör det.
  • Anonym (Nadia)
    oanonym skrev 2020-08-02 16:06:28 följande:

    Det finns olika inriktningar av islam, och även om Koranen är viktigast så använder sig de olika inriktningarna av olika hadither. Så jag tror mycket är en mix av religion och kultur.


    Koranen nämner att när ett barn når puberteten skall hon skyla sig, alla barn är befriade från religiösa plikter. Så att säga att det är pga religion tycker jag är ett felaktigt påstående. Men frågar man någon från de länder där de förekommer kanske de tycker något annat. Men fakta kvarstår dock att Koranen befriar barn från de religiösa plikterna, där ingår hijab etc.

    Profeten Mohamed så följande;

    Pennan är lyft från tre: från barnet innan det nått puberteten, från den som sover tills denne vaknar och från den som förlorat förståndet till denne tillfrisknat

    Dessa är då inte förpliktigande att bära hijab eller skyla sig.
    jeanette02 skrev 2020-08-02 19:28:57 följande:

    Nä, jag missläste ditt inlägg, det stod att du inte hört el läst om det. Ok.

    Men frågan är då vad för typ av kultur står bakom då? Religion och kultur går ofta hand i hand. Jag vet inte om jag har pratat med någon kristen tex som är täckt med burka, chador(?) hijab el liknande eller att deras barn haft detta. Vare sig från något afrikanskt land eller Mellanöstern. Vet att vuxna kvinnor ibland kan ha lättare typ av sjal över håret vanligare i sydligare länder. Ofta ganska åldrade "traditionella" människor.

    Någonstans inom Islam tolkar ju iaf vissa ledare, folk Koranen så att barn ska täckas det kan man ju inte komma ifrån.


    Att vissa ledare har tolkat att att barn ska skyla sig är något jag inte kan förstå, efter som man inte kan anses vara ansvariga inför religiösa plikter.
  • Anonym (Nadia)
    oanonym skrev 2020-08-02 19:53:24 följande:

    Och jag anser att man är barn fastän man nått puberteten. Gör inte du det?

    Religioner har ofta puberteten som gräns för när barn får gifta sig, ha sex, skaffa barn, o.s.v. Jag tycker inte 12-13-åringar är mogen för detta.


    De flesta när puberteten runt 13 års ålder. (Sen finns det givetvis 8åringar som gör det) är man 8 år man ett barn. Är man 13/14 År tycker jag att man är mer än ett barn, man är en ungdom påväg in i vuxenlivet och nej jag tycker inte man ska gifta sig när man är 24 år och jag tycker att man inte ska fatta beslut då som ska bestämma hela sitt vuxna liv. Däremot bör man börja introducera för vuxenlivet och det gäller inte bara frågor som rör hijab etc. Min dotter kommer aldrig tvingas bära ett plagg hon inte känner sig bekväm med men hon kommer inte heller få springa runt i kort kort lackkjol och korsett. Väljer hon att som 14 åring bära hijab måste hon också förstå syftet och innebörden av plagget.
  • Anonym (Nadia)
    Anonym skrev 2020-08-02 20:50:17 följande:

    Den dagen hon fyller 18 kan du inte göra ett jota åt vilka kläder hon väljer att bära!


    Jag antog att alla förstod att jag pratade om en 14 åring och inte 18 åring. Mitt fel att inte vara tydlig.
  • Anonym (Nadia)
    oanonym skrev 2020-08-02 19:53:24 följande:

    Och jag anser att man är barn fastän man nått puberteten. Gör inte du det?

    Religioner har ofta puberteten som gräns för när barn får gifta sig, ha sex, skaffa barn, o.s.v. Jag tycker inte 12-13-åringar är mogen för detta.


    Anonym (Nadia) skrev 2020-08-02 20:48:16 följande:

    De flesta när puberteten runt 13 års ålder. (Sen finns det givetvis 8åringar som gör det) är man 8 år man ett barn. Är man 13/14 År tycker jag att man är mer än ett barn, man är en ungdom påväg in i vuxenlivet och nej jag tycker inte man ska gifta sig när man är 24 år och jag tycker att man inte ska fatta beslut då som ska bestämma hela sitt vuxna liv. Däremot bör man börja introducera för vuxenlivet och det gäller inte bara frågor som rör hijab etc. Min dotter kommer aldrig tvingas bära ett plagg hon inte känner sig bekväm med men hon kommer inte heller få springa runt i kort kort lackkjol och korsett. Väljer hon att som 14 åring bära hijab måste hon också förstå syftet och innebörden av plagget.


    Menar såklart 14 och inte 24 år.
  • Anonym (Nadia)
    jeanette02 skrev 2020-08-02 21:57:38 följande:

    Mm, det är ju sorgligt att ledare tolkar Koranen hejvilt och påstår en massa saker för det är ju ändå verkligheten även för många i Sverige.

    Borde inte flertalet muslimer själva läsa och sätta sig in i Koranen, suror, haditherna istället för att lyssna på någon som bara påstår saker?

    Sedan är det ju ingen lättläst bok har jag förstått.

    Det har jag svårast att förstå i vårat samhälle med hög läskunnighet och en hyfsat religionsfri skola osv att man bara följer extrema Imamer som en fårskock.

    Att ifrågasätta och lite kritiskt tänkande saknar jag. Det gäller ju många religiösa men tycker Islam sticker ut, liksom Jehovas Vittnen exempelvis.


    Många orkar säkert inte läsa och lyssnar häldre på en ledare än att gräva på djupet själv, men det är något jag tror och inte kan hämta fakta att det stämmer.

    Nej, men man behöver inte heller sträckläsa, man kan ta en sura åt gången, reflektera över den och hitta förståelsen bakom den.

    Att säga att dessa barns föräldrar hämtat det från islam anser jag är lika fel som att säga att en ISIS-anhängare följer islam. Vilket dom inte gör eftersom de förvränger och hittar på egna regler för att döda människor som inte delar deras tankesätt
Svar på tråden Jag är muslim- fråga mig vad du vill!